SQ5 > Q5 > Home > Audi Nederland

De nieuwe Audi SQ5:
SUV met de nadruk op S

Bovengemiddeld goede prestaties, een solide wegligging en een fraaie uitstraling. Deze pluspunten van de Audi SQ5 zijn te danken aan zijn sterke dieselmotor, quattro permanente vierwielaandrijving en sportieve aankleding van carrosserie en interieur.

Een soepele motor en
een koersvast onderstel

De 3.0 V6 TDI-motor voorin de Audi SQ5 is een toonbeeld van souplesse en gewilligheid. Schakelen gaat snel en vloeiend met de 8-traps tiptronic automaat. Dankzij de elektrisch aangedreven compressor is de motor onderin al sterk. Ook bij toenemende snelheid kunt u heerlijk op het forse koppel rijden. Quattro permanente vierwielaandrijving in combinatie met een zelfsperrend middendifferentieel is standaard. Op een normale ondergrond gaat 60 procent van het vermogen naar de achterwielen en 40 procent naar de vooras. Bij gripverlies past quattro de verdeling razendsnel aan, waarbij er maximaal 70 procent van de kracht naar voren kan en maximaal 85 procent naar de achterwielen. Ideaal met regen, sneeuw of ijs, in modderige omstandigheden en bij het wegrijden met een paarden- of boottrailer.

De prestaties van de Audi SQ5

Vermogen

251

kW

341 pk

Acceleratie

5,1

s

0 naar 100 km/h

Koppel

700

Nm

1.750-3.250 toeren

Gemiddeld brandstofverbruik 8,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie 214 g/km.

Audi SQ5

Geraffineerd sportief

De Audi SQ5 is het sportieve topmodel van de Q5-familie. Hij draagt dit uit met onderscheidende details die subtiel, maar onmiskenbaar zijn uitstraling versterken. Zo zijn er de 20 of 21 inch grote wielen. De afgebeelde auto heeft 21 inch wielen. De vier uitlaten vertellen ook een duidelijk verhaal.

Audi SQ2

De vormgeving van de bumpers en kunststof aankleding onderaan de portieren is ook voorbehouden aan de SQ5. In de voorbumper zijn de luchtinlaten nadrukkelijker aanwezig en de achterbumper is opgesierd met een diffusordesign.

De Audi singleframe grille heeft een speciaal lamellenpatroon waaraan de SQ5 duidelijk te herkennen is.

Lakkleuren en velgen

Voor een auto op maat gebruikt u alle mogelijkheden van de configurator, maar hieronder krijgt u alvast een eerste indruk van uw Audi SQ5.
2D2D_54U_Pyramid_AU42x_Q5_003_01.jpg
Navarrablauw, metallic Navarrablauw, metallic
Quantumgrijs Quantumgrijs
Districtgroen metallic Districtgroen metallic
Ultrablauw metallic Ultrablauw metallic
Gletsjerwit metallic Gletsjerwit metallic
20" lichtmetalen velgen, Audi Sport "5-V-spaak ster"-design, antacietzwart, glansgedraaid, 8Jx20 20" lichtmetalen velgen, Audi Sport "5-V-spaak ster"-design, antacietzwart, glansgedraaid, 8Jx20
21" lichtmetalen velgen, Audi Sport "5-arm polygon"-design, 8,5Jx21 21" lichtmetalen velgen, Audi Sport "5-arm polygon"-design, 8,5Jx21
21" lichtmetalen velgen, Audi Sport "5-spaak offset"-design, antracietzwart, glansgedraaid, 8,5Jx21 21" lichtmetalen velgen, Audi Sport "5-spaak offset"-design, antracietzwart, glansgedraaid, 8,5Jx21

Maak virtueel een rondje langs alle mooie details van de Audi SQ5

360-graden-view Audi SQ5

Achterlichten met een verhaal

Audi is pionier op het gebied van vernieuwende autoverlichting en de Audi SQ5 is daar geen uitzondering op. Met ledkoplampen en oledachterlichten is sprake van de modernste technologie. De achterlichten met oleds zijn opgedeeld in afzonderlijk aanstuurbare clusters en dankzij de gelaagde opbouw ontstaat een 3D-effect. Voor u als toekomstige Audi SQ5-rijder valt er vooraf iets te kiezen: uw eigen achterlichten. Kies uit drie modellen de signatuur van uw voorkeur. Ook bijzonder: deze digitale lampen werken samen met een nabijheidssensor. Als een ander verkeersdeelnemer uw stilstaande auto tot op twee meter nadert, gaat de oledverlichting automatisch aan.
Animatie OLED-achterlichten Audi SQ5

Praktisch is ook sportief

Waarom moeilijk dan als het makkelijk kan? Om de interieurruimte in de Audi SQ5 optimaal te benutten leveren wij tal van handigheidjes, standaard of optioneel. Zo zijn er de in drie delen neerklapbare achterbankleuning, een bank die naar voren (voor een grotere bagageruimte) of naar achteren (meer beenruimte) verschuift en de instelbare achterbankleuning. Als u met volle handen bij de auto aankomt waardeert u de achterklep die elektrisch openzwaait door uw voet onder de bumper te houden. Ook de klep sluiten werkt op die manier. En de luchtvering laat uw auto desgewenst een beetje zakken, zodat u zware spullen minder hoog hoeft te tillen.

Animatie achterbank Audi SQ5
Beweeg de foto en kijk rond in het interieur

Premium met een sportieve touch

De beste materialen, de mooiste afwerking en een feilloze bediening. Dat is Audi. De SQ5 blinkt verder uit door zijn sportieve details. Bij het openen van de deuren is de dorpelafwerking zichtbaar met verlichte S-logo’s. Geborsteld aluminium op het dashboard, een stuur met contrasterende stiksels, aluminiumkleurige schakelhendels en S-logo en de edelstalen pedalenset maken de uitstraling compleet.

Sportstoelen nappaleder magmarood Audi SQ5

De aangenaam zittende sportstoelen zijn bekleed met een combinatie van alcantara en leder, leder en kunstleder of, zoals afgebeeld, volledig overtrokken met nappaleder. De magmarode kleur is een blikvanger in het interieur. Afhankelijk van de stoelconfiguratie in uw auto behoren verder stoelventilatie en -verwarming, geheugenfunctie voor de elektrische verstelling en pneumatisch instelbare lendensteunen tot de mogelijkheden.