RS Q3 Sportback > Q3 > Audi Nederland
RS Q3 Sportback

RS Q3 Sportback

Audi RS Q3 Sportback

Een goede reden om voor de top te gaan

De eigen designkenmerken van de Audi RS Q3 Sportback maken het prestatiepotentieel zichtbaar voor de buitenwereld. Performance is an attitude.

High-performance in cijfers

Vermogen

294

kW

(400 pk)

Acceleratie

4,5

s

0–100 km/h

Koppel

480

Nm

1.950 – 5.850 toeren

Meer impulsen per seconde

De legendarische 2,5 liter vijfcilinder TFSI-motor zorgt continu voor nieuwe impulsen. Niet zo gek met een vermogen van 294 kW/400 pk en een koppel van 480 Nm. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 9,6 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie is 218 g/km (WLTP)*. Dankzij het standaard RS-sportonderstel, waardoor de RS Q3 Sportback tien millimeter lager op de weg ligt dan zijn modelgenoten, zijn bochten een sensatie. Voor een strak stuurkarakter is een speciaal voor de Audi RS Q3 Sportback aangepaste progressieve stuurinstallatie gemonteerd. Optioneel zijn de dempers instelbaar voor nog meer rijdynamiek en -stabiliteit, een betere handelbaarheid en de keuzemogelijkheid voor meer comfort. De speciale RS-remmen zijn voorbehouden aan deze snelle uitvoering. Een mooie optie zijn de rode remzadels. Of ga meteen voor het summum: optionele keramische remmen met grijze, rode of blauwe remzadels.

Audi RS Q3 Sportback in Tangorood

Elegant en sportief

Karakteristiek voor de Audi RS Q3 Sportback is de aflopende daklijn met coupé-effect.

Audi RS Q3 Sportback

Opvallend anders. Dat hij heel wat in zijn mars heeft, blijkt al uit de indrukwekkende voorkant met speciale RS-bumper en glanzend zwarte singleframe-grille. De speciale RS-bumper inclusief diffusor met glanzend zwarte afwerking en de speciale RS-dakspoiler bepalen het beeld aan de achterkant.

Een compromisloos interieur

De dynamiek van de Audi RS Q3 Sportback is ook binnenin zichtbaar. Standaard zijn er het met leder beklede RS-sportstuur dat aan de onderzijde is afgevlakt en de antraciete aluminium decoratielijsten van het type Race. Optioneel zijn deze panelen te vervangen door een afwerking met zwarte pianolak of koolstofvezel. Ook optioneel zijn de RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en nappalederen bekleding inclusief honingraatstikselpatroon. Naar wens is de sportieve beleving te versterken met rode of blauwe details. Leuk detail: bij het openen van de deuren wordt ‘Audi Sport’ op de grond geprojecteerd.

Audi RS Q3 Sportback dashboard

Flexibiliteit gevraagd en geboden

De Audi RS Q3 Sportback blinkt uit door zijn adembenemende prestaties. Tegelijkertijd is het een praktische auto die uitstekend overweg kan met alles wat u doordeweeks en in het weekend van hem verlangt. Zo is het interieur ruim genoeg voor vijf inzittenden. De achterbank is standaard over vijftien centimeter verschuifbaar en de rugleuningen tellen zeven standen. De kofferbak heeft een inhoud van 530 liter en met de leuningen plat past zelfs 1.400 liter achterin.

Audi RS Q3 Sportback

Personaliseer met Audi exclusive

Maak van uw Audi RS Q3 Sportback een one-off met speciale interieurpanelen, fraai leder en een individuele lakkleur van Audi exclusive.* De afgebeelde auto is gespoten in Audi exclusive Fluweelviolet.

Side view of the RS Q3 Sportback in the Audi exclusive color velvet violet

Prijslijst

Audi RS Q3 Sportback

Technische data