• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
RS 3 Limousine > A3 > Home > Audi Nederland
Frontseitenansicht RS 3 Limousine

RS 3 Limousine

Vanaf: € 87.600,00

In de Audi RS 3 Limousine
is rijplezier gegarandeerd

Gemiddeld brandstofverbruik*: 8,5 l/100 km
Gemiddelde CO₂-emissie*: 194 g/km

Al bij de eerste kennismaking zult u vermoeden dat de Audi RS 3 Limousine een krachtige auto is. Toch zal dit gevoel feilloos overtroffen worden als u het gaspedaal intrapt. Maak kennis met de topversie van onze compacte middenklasser.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • De RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen bieden goede ondersteuning.

 • Laat de Audi RS 3 Limousine zelf zijn verhaal vertellen.

 • De Audi RS 3 Limousine zou ook op het circuit goed tot zijn recht komen.

 • Elegant en sportief: de Audi RS 3 Limousine.

 • De luchtinlaten in de voorbumper maken het front nog sportiever.

 • De RS-uitlaten maken waar wat hun uitstraling belooft: ze produceren een fantastisch geluid.

 • Dit kan uw favoriete plek worden.

 • Een aantrekkelijke infotainmentoptie: de Audi virtual cockpit met hi-res display.

 • Praktisch: de optionele Audi phone box koppelt uw smartphone via Bluetooth aan de Audi RS 3 Limousine.

 • Met het optionele Bang & Olufsen Sound System tilt u de luisterbeleving in de Audi RS 3 Limousine naar een nieuw niveau.

Indrukwekkende cijfers

294 (400)

kW (pk)

vermogen

4,1

seconden

acceleratie 0 naar 100 km/h

280

km/h

topsnelheid (optioneel)

Ervaar de sportiviteit

De Audi RS 3 Limousine sprint in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. Wij bieden u de mogelijkheid om deze top te verhogen tot 280 km/h. Deze prestaties van sportautoniveau zijn te danken aan de quattro permanente vierwielaandrijving en de volledig nieuw ontwikkelde 2.5 TFSI vijfcilinder lijnmotor. De standaard 7-traps S tronic automaat met dubbele koppeling schakelt razendsnel. Als alternatief neemt u met de schakelhendels achter het stuur de bakbediening zelf ter hand.

Rijdynamische zijopname Audi RS 3 Limousine
Meer over de aandrijving

Grip op de zaak

Bij sportieve modellen zoals de Audi RS 3 Limousine hechten we veel waarde aan een goede rijdynamiek. Daarom hebben wij ze voorzien van features die de handling stabiliseren. De torque vectoring in de standaard aanwezige quattro vierwielaandrijving remt in snel genomen bochten de binnenste wielen een beetje af. Daardoor gaat er meer aandrijfkoppel naar de buitenste wielen. Het resultaat is een verbeterd rijkarakter. De standaard progressieve besturing past de overbrenging altijd precies aan de stuuruitslag aan. Voor u betekent dit dat minder kracht nodig is, bijvoorbeeld tijdens parkeren en manoeuvreren.

Audi RS 3 Limousine

Alles onder controle

Dit kan in de toekomst uw uitzicht zijn. Met het multifunctionele stuurwiel bedwingt u niet alleen de Audi RS 3 Limousine, maar switcht u ook tussen de diverse instellingen van de optionele Audi virtual cockpit in uw directe blikveld. Met de optionele MMI navigatie plus met MMI touch beschikt u over nog een bedieningsstructuur met zinvolle en eenvoudig toegankelijke toepassingen.

Audi RS 3 Limousine
Meer over bediening en infotainment

Zien en gezien worden

Bestel uw Audi RS 3 Limousine met vooruitstrevende verlichting in de vorm van de optionele Audi Matrix ledkoplampen. Een camerasysteem met ledlichtbronnen en nauwkeurige optische elementen voorkomt automatisch dat tegemoetkomend verkeer en voorliggers met fel licht worden beschenen. De gebieden ertussenin en ernaast blijven volledig verlicht. Bovendien overtuigen de Audi Matrix ledkoplampen ook door hun design. De markante verlichting is zowel overdag als in het donker goed te herkennen.

Audi RS 3 Limousine

Altijd voorop

Fraaie carrosserielijnen, dynamisch afgeschuinde achterlichten, grote uitlaten – de andere verkeersdeelnemers hadden het slechter kunnen treffen.

Achterkant Audi RS 3 Limousine