Audi RS 3 Limousine | Audi Nederland > A3 > Home > Audi Nederland

RS 3 Limousine

Het hart van een topsporter, de body van een Limousine

Afkomstig uit de racewereld, gecreëerd voor dagelijks gebruik. De Audi RS 3 Limousine brengt bij elkaar wat onverenigbaar lijkt. Innovaties en prestaties uit de racerij zijn samengevoegd met het comfort en design van een Limousine. Het resultaat is samengebalde power. De 2.5 TFSI produceert een karakteristieke sound en levert indrukwekkende prestaties: in 4,1 seconden accelereert de RS 3 Limousine van 0 naar 100 km/h.

Audi RS 3 Limousine multimedia gallery
Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • Exterieur

  Het rooster van de singleframe grille bestaat uit een 3D-honingraatpatroon, net zoals de grote roosters in de bumper. Midden onderaan is het quattro-logo duidelijk zichtbaar. In de voorbumper loopt over de volle breedte een blade, die meteen ook de luchtinlaten accentueert.

 • Exterieur

  De vijfcilinder 2.5 TFSI in de RS 3 Limousine produceert een karakteristiek geluid en is goed voor een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,1 seconden.

 • Exterieur

  Innovaties en prestaties uit de racerij zijn samengevoegd met het comfort en design van een Limousine.

 • Exterieur

  Van de grille tot aan de achterkant onderstrepen speciale RS-designkenmerken het sportieve karakter van de RS 3 Limousine.

 • Interieur

  De RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen omsluiten het lichaam zeer goed.

 • Interieur

  Andere auto's hebben een cockpit, maar de RS 3 Limousine heeft een commandocentrale.

 • Video's

  De Audi RS 3 Limousine: het hart van een topsporter, de body van een Limousine.

De motor: ultiem sportief

1400px_ARS3_161002_2.jpg
 • Vermogen

 • 400

  pk

 • Acceleratie

 • 4,1

  seconden

 • van 0 naar 100 km/h

 • Topsnelheid

 • 280

  km/h

 • optioneel

De 2.5 TFSI is niet zomaar een motor, maar legendarische techniek. De topsnelheid is optioneel te verhogen van 250 tot 280 km/h. Het unieke geluid van de vijfcilinder met 1-2-4-5-3-ontstekingsvolgorde versterkt de sensatie en emotie van deze bolide. De bliksemsnel reagerende 7-traps S tronic versnellingsbak met dubbele koppeling geeft de aandrijfkracht door aan de quattro permanente vierwielaandrijving. Met het standaard rijdynamisch systeem Audi drive select zijn veel componenten, waaronder de besturing en het motormanagement, volledig aan de eigen rijstijl aan te passen.

De koppelverdeling per wiel (torque vectoring) vervolmaakt de inspanningen van de vierwielaandrijving. In snelle bochten worden de binnenste wielen, waar dan minder druk op staat, licht afgeremd. Hierdoor gedraagt de auto zich nog soepeler en stabieler. Ook de standaard progressieve besturing tilt de handling naar een hoog niveau. Daarmee is de RS 3 Limousine ook in uitdagende bochten beter onder controle te houden. De stuuroverbrenging past zich altijd precies aan de stuuruitslag aan. Tot slot noemen we hier nog de speciaal voor de RS bestemde elektronische stabiliteitscontrole met sportmodus, waarmee de achterkant gecontroleerd kan uitbreken. Mooi om bocht uit extra snelheid mee te nemen, op elke ondergrond.
Herkenbaar RS-design

Van de grille tot aan de achterkant onderstrepen speciale RS-designkenmerken het sportieve karakter van de RS 3 Limousine. Onderaan de Singleframe met 3D-honingraatpatroon prijkt trots een quattro-vermelding. De blade daaronder loopt over de volle breedte van het front en gaat aan de zijkanten naadloos over in de luchtinlaten. LED-koplampen zijn standaard en optioneel worden die vervangen door Audi Matrix LED-koplampen. Een prominent diffusorgedeelte met verticale geleiders en de grote, ovale RS-uitlaten maken het beeld compleet.

Een begeerde startplek onder coureurs en andere liefhebbers Andere auto's hebben een cockpit, maar de RS 3 Limousine heeft een commandocentrale. Verlichte instaplijsten met RS 3-logo heten de bestuurder welkom. Daarna vallen de met zwart leder fijnnappa beklede sportstoelen in het oog. RS-logo's sieren de rugleuningen. Als optie zijn nog sterker geprofileerde RS-sportstoelen te bestellen, inclusief geïntegreerde hoofdsteunen. Het aan de onderzijde afgevlakte RS-multifunctionele lederen stuurwiel met schakelpaddels zorgt ervoor dat u de controle behoudt. De optionele Audi virtual cockpit presenteert alle relevante informatie in het directe blikveld. Er zijn drie instellingen, waaronder eentje specifiek voor de RS met de toerenteller in het midden. Ook wat de assistentiesystemen betreft, vormt de RS 3 Limousine de top in zijn segment, met onder meer de fileassistent, de noodhulpassistent en rear cross-traffic assist.
1400px_ARS3_D_161001.jpg
 • 563x317_0002_ARS3_161002.jpg
  Bekijk hem met eigen ogen

  Zie zelf hoe indrukwekkend de Audi RS 3 Limousine is. De Audi Sport dealer is het aangewezen adres.

  Zoek een Audi Sport dealer
 • 563x317_AS3_161002.jpg
  Audi nieuwsbrief

  Meld u aan voor de Audi nieuwsbrief en blijf op de hoogte van modelintroducties, speciale acties en interessante wetenswaardigheden uit de wereld van Audi.

  Nu aanmelden