Voorsprong > Home > Audi Nederland
Ontdek onze voorsprong

Ontdek onze voorsprong

Voorsprong door techniek, daar staan wij voor.

Voorsprong door techniek

Voorsprong door techniek, daar staan wij voor. Maar we hebben nog veel meer te bieden.
We proberen onze klanten enthousiast te maken over onze auto's en diensten, we streven naar een continue stroom aan innovaties zodat Audi zich steeds blijft ontwikkelen, we hebben oog voor de wereld om ons heen en we willen voor een complete beleving zorgen.

Kortom, we staan nooit stil.
Ervaar zelf wat Audi allemaal in huis heeft.

Elektrisch rijden in een schonere wereld

 • 1920x1080_A_E-TRON_D_191025.jpg
  Elektrisch op weg naar een duurzamere toekomst

  Het grote voordeel van elektrisch rijden is bekend: de auto stoot lokaal geen CO2 uit en als u groene stroom tankt, ook niet bij de energiebron. Audi geeft elektrisch rijden een sleutelrol in een duurzamere toekomst met milieuvriendelijk vervoer.

  Lees meer over e-tron en plug-in hybride
 • 1920x1080_source-image-6701.jpg
  Uitleg video's over het opladen van uw Audi

  Opladen doet u thuis, op de zaak en onderweg. Audi levert diverse laadkabels bij de auto en ook voor laadabonnementen voor publieke laadpunten kunt u bij ons terecht. Ontdek in de video’s hoe gemakkelijk een auto opladen werkt.

  Lees meer over e-tron en plug-in hybride
zero emission

Zero emissie

Met e-tron, g-tron en h-tron zijn we de weg ingeslagen naar steeds minder CO2-uitstoot, met als uiteindelijk doel: niets, nul emissie.
Ontdek hier alles over onze recente ontwikkelingen, modellen en samenwerkingen.

 • Schrijf je in op de nieuwsbrief
 • Lees interessante artikelen op ons blog
 • Ontdek onze e-tron modellen
Lees meer over onze weg naar nul emissie
e-tron Sportback

Electrisch rijden

Het rijden van een elektrische auto is bij Audi geen toekomstmuziek meer.
De eerste volledig elektrische auto van Audi, de Audi e-tron, werd in maart 2019 grootschalig in Nederland geïntroduceerd.

Ontdek meer over de werking van deze auto’s en kom te weten welke nieuwe elektrische auto’s er in 2020 verschijnen.

 • Alles over kosten en leasen bij electrisch rijden
 • Weetjes over actieradius en opladen van een electrische auto
 • Ontdek onze e-tron modellen
Lees meer over electrisch rijden

Assistentiesystemen:
Gemak en veiligheid zijn vanzelfsprekend

Uitlegvideo's over assistentiesystemen

Elektronische rijhulpsystemen dragen bij aan het rijgemak en ondersteunen in kwetsbare situaties. Zo zijn er assistentiesystemen die helpen om binnen de wegbelijning te blijven, die automatisch een noodstop uitvoeren en die verkeersborden lezen en zo de actuele snelheidslimiet weten. Het draait allemaal om geavanceerde technologie die op de voorgrond en achtergrond zijn werk doet. In de video’s komen enkele assistentiesystemen aan bod.

De zelfrijdende auto

De toekomstige introductie van zelfrijdende auto’s is een van de belangrijkste actuele ontwikkelingen in de auto-industrie. Audi heeft een schat aan ervaring met autonoom rijden. Diverse testauto’s hebben zelfstandig al veel kilometers afgelegd op Amerikaanse, Europese en Chinese wegen. Zelfs op het circuit van Hockenheim en tijdens de heuvelklim op Pikes Peak is al bewezen hoe geavanceerd Audi piloted driving is. Toekomstige zelfrijdende productiemodellen zullen zich thuis voelen in het dagelijks verkeer en zich naadloos aanpassen aan de telkens veranderende omstandigheden.

Audi Car Assistant

Met de Audi Car Assistant en de bijbehorende module bent u altijd verbonden met uw Audi. De app vertelt u namelijk alles wat u over uw Audi wilt weten. De Audi Car Assistant is standaard op de Audi A3 Lease Edition en de Audi Q2 #limited maar daarnaast ook achteraf leverbaar op bepaalde Audi A3 en Q2 modellen.

Infotainment

Audi connect

Ervaar de wereld met Audi connect

Audi connect verbindt u, uw auto, uw smartphone en de wereld met elkaar en vergemakkelijkt zo dagelijkse bezigheden. Ontdek de mogelijkheden en voordelen die uw Audi u te bieden heeft in de vorm van de vele Audi connect-toepassingen en het digitale ecosysteem van myAudi.

 • Cubic databundels
 • Database met mobiele apparaten
 • myAudi-app
Lees meer over Audi connect
Audi connect

Audi connect

Audi connect is de verzamelnaam voor diverse digitale functies in de auto. Zo kunt u bijvoorbeeld uw agenda bijwerken, met spraaksturing op inkomende berichten reageren en een parkeerplek zoeken op de bestemming. Ook de myAudi-app valt onder Audi connect. In deze app vult u alvast een navigatieadres in en bedient u autofuncties vanaf afstand.

Met behulp van video’s laten we zien hoe de afzonderlijke functies autogebruik veraangenamen.

 • Navigatie en MMI
 • Audi phone box en smartphone interface
 • Amazon Alexa en connect key
Leer meer over Audi connect
Audi connect

Ergonomische interactie met uw Audi

Een logische en snelle bediening draagt bij aan het gebruiksgemak en veiliger autorijden. Daarom heeft uw Audi een heldere menustructuur, zodat u snel vindt wat u zoekt. Met de knoppen op het stuurwiel en in de middenconsole heeft u direct toegang tot vaak gebruikte functies. De video’s vertellen u meer over specifieke toepassingen en instellingen, zodat u weet waarvoor ze dienen en ze optimaal kunt gebruiken.

 • Virtuele cockpit
 • Tips en tricks
 • Gebruiksprofielen en basis instellingen
Personaliseer uw Audi

Techniek en veiligheid

Wie Audi zegt, zegt quattro!

Op de autotentoonstelling van Genève in 1980 verraste Audi met zijn eerste quattro model. Sindsdien is quattro-vierwielaandrijving uitgegroeid tot een hoeksteen van het merk. Inmiddels heeft Audi al 10,5 miljoen quattro-modellen geproduceerd. Met de Audi e-tron S en e-tron S Sportback voegt Audi aan quattro een nieuwe dimensie toe: electric torque vectoring. De techniek zit besloten in de naam: quattro is een permanente vierwielaandrijving die zorgt voor ongekende grip, tractie en veiligheid. Onder welke omstandigheden dan ook, altijd de best denkbare controle en een geweldige wegligging. Juist op plekken waar tweewielaangedreven auto's niet meer vooruit komen.

Elektronische rijhulpsystemen

Elektronische rijhulpsystemen dragen bij aan het rijgemak en ondersteunen in kwetsbare situaties. Zo zijn er assistentiesystemen die helpen om binnen de wegbelijning te blijven, die automatisch een noodstop uitvoeren en die verkeersborden lezen en zo de actuele snelheidslimiet weten. Het draait allemaal om geavanceerde technologie die op de voorgrond en achtergrond zijn werk doet. In de video’s komen enkele assistentiesystemen aan bod.

Verlichting

OLED-achterlichten

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. Elke OLED-unit bestaat uit twee elektrodes, waarvan er tenminste één transparant is, en vele dunne laagjes organische halfgeleiders. Een lage gelijkstroomspanning van 3 tot 4 volt laat deze laagjes oplichten. Ze hebben elk een dikte van minder dan een duizendste millimeter. De moleculaire samenstelling van de lichtbron bepaalt de kleur van de verlichting.

In tegenstelling tot puntvormige lichtbronnen zoals LEDs, die van halfgeleiderkristallen zijn gemaakt, zijn OLEDs platte lichtbronnen. De homogeniteit van dit licht is van een niet eerder gezien niveau. Bovendien zijn OLEDs traploos dimbaar. Er is geen schaduwwerking en reflectoren, lichtgeleiders en andere optische componenten zijn overbodig. Daardoor zijn OLEDs efficiënt en licht. Bovendien hebben ze vrijwel geen koeling nodig.

De nieuwste technieken in verlichting

Bij Audi zorgen we er ook voor dat het licht zo prettig mogelijk is voor u en omstanders. Zo geven de HD-matrix-ledkoplampen meer licht zonder tegenliggers te verblinden. Het Audi-laserlicht schijnt beduidend verder dan elke andere lichtbron. De oled-achterlichten zijn duidelijk herkenbaar, waarbij de oled-techniek ook nog eens ongekende ontwerpmogelijkheden biedt. In de video’s ziet u alle voordelen van de diverse lichttechnieken en hoe ze in de praktijk werken.

Laserlicht

De combinatie van lasergrootlicht met Matrix LED-technologie verbetert significant het zicht en daarmee ook het veiligheidsniveau. De rijbaan wordt veel homogener verlicht. Dit wat betreft grootlicht. De brede lichtbundel van dimlicht is met de huidige stand der techniek echter veel efficiënter met state of the art LEDs uit te voeren.

Concept cars

Voorsprong in de autowereld

De concept cars van Audi nemen een duidelijke voorsprong op ontwikkelingen in de autowereld.

De fraaie modellen zitten vol innovaties en hightech. Met hun vernieuwende design, materialen en techniek zijn ze een indrukwekkende voorbode van mobiliteit in de nabije en verre toekomst.