Voorsprong door techniek > Audi Nederland
Voorsprong door techniek

Ontdek onze voorsprong

Daar staan wij voor

Audi Nederland
Voorsprong door techniek

Voorsprong door techniek

Voorsprong door techniek, daar staan wij voor. Maar we hebben nog veel meer te bieden.
We proberen onze klanten enthousiast te maken over onze auto's en diensten, we streven naar een continue stroom aan innovaties zodat Audi zich steeds blijft ontwikkelen, we hebben oog voor de wereld om ons heen en we willen voor een complete beleving zorgen.

Kortom, we staan nooit stil.
Ervaar zelf wat Audi allemaal in huis heeft.

Audi concept cars

Audi concept cars

The future is near

Lees meer
e-tron Sportback

50 jaar Voorsprong door Techniek

Vorsprung durch Technik’ werd in 1970 bedacht door Hans Bauer van de reclameafdeling van het toenmalige Audi NSU Auto Union AG. In 1971 werd de slogan voor het eerst gebruikt in een advertentie en maakte vervolgens zijn opwachting in brochures van modellen als de Audi 50, 80 en 100. In de jaren erop kwamen er varianten als ‘Audi. A nice bit of technology’ en ‘Audi.

‘Voorsprong door Techniek’ startte als een slogan, maar heeft zich bij Audi ontwikkeld tot een mindset waar klanten ook in de toekomst volop van kunnen profiteren.

Lees meer over 50 jaar Voorsprong door Techniek
e-tron Sportback

Elektrisch rijden

Het rijden van een elektrische auto is bij Audi geen toekomstmuziek meer.
De eerste volledig elektrische auto van Audi, de Audi e-tron, werd in maart 2019 grootschalig in Nederland geïntroduceerd. De e-tron GT en de Q4 e-tron volgde in begin 2021, de Q8 volgde daarop in 2022.

Ontdek meer over de werking van deze auto’s en kom te weten welke nieuwe elektrische auto’s er op korte termijn zullen verschijnen.

  • Alles over kosten en leasen bij elektrisch rijden
  • Weetjes over actieradius en opladen van een elektrische auto
  • Ontdek onze e-tron modellen
Lees meer over elektrisch rijden

Assistentiesystemen:
Gemak en veiligheid zijn vanzelfsprekend

Uitlegvideo's over assistentiesystemen

Elektronische rijhulpsystemen dragen bij aan het rijgemak en ondersteunen in kwetsbare situaties. Zo zijn er assistentiesystemen die helpen om binnen de wegbelijning te blijven, die automatisch een noodstop uitvoeren en die verkeersborden lezen en zo de actuele snelheidslimiet weten. Het draait allemaal om geavanceerde technologie die op de voorgrond en achtergrond zijn werk doet. In de video’s komen enkele assistentiesystemen aan bod.

De zelfrijdende auto

De toekomstige introductie van zelfrijdende auto’s is een van de belangrijkste actuele ontwikkelingen in de auto-industrie. Audi heeft een schat aan ervaring met autonoom rijden. Diverse testauto’s hebben zelfstandig al veel kilometers afgelegd op Amerikaanse, Europese en Chinese wegen. Zelfs op het circuit van Hockenheim en tijdens de heuvelklim op Pikes Peak is al bewezen hoe geavanceerd Audi piloted driving is. Toekomstige zelfrijdende productiemodellen zullen zich thuis voelen in het dagelijks verkeer en zich naadloos aanpassen aan de telkens veranderende omstandigheden.

Infotainment

Audi connect

Ervaar de wereld met Audi connect

Audi connect verbindt u, uw auto, uw smartphone en de wereld met elkaar en vergemakkelijkt zo dagelijkse bezigheden. Ontdek de mogelijkheden en voordelen die uw Audi u te bieden heeft in de vorm van de vele Audi connect-toepassingen en het digitale ecosysteem van myAudi.

  • Cubic databundels
  • Database met mobiele apparaten
  • myAudi-app
Lees meer over Audi connect

Techniek en veiligheid

Wie Audi zegt, zegt quattro!

Op de autotentoonstelling van Genève in 1980 verraste Audi met zijn eerste quattro model. Sindsdien is quattro-vierwielaandrijving uitgegroeid tot een hoeksteen van het merk. Inmiddels heeft Audi al 10,5 miljoen quattro-modellen geproduceerd. Met de Audi e-tron S en e-tron S Sportback voegt Audi aan quattro een nieuwe dimensie toe: electric torque vectoring. De techniek zit besloten in de naam: quattro is een permanente vierwielaandrijving die zorgt voor ongekende grip, tractie en veiligheid. Onder welke omstandigheden dan ook, altijd de best denkbare controle en een geweldige wegligging. Juist op plekken waar tweewielaangedreven auto's niet meer vooruit komen.

Elektronische rijhulpsystemen

Elektronische rijhulpsystemen dragen bij aan het rijgemak en ondersteunen in kwetsbare situaties. Zo zijn er assistentiesystemen die helpen om binnen de wegbelijning te blijven, die automatisch een noodstop uitvoeren en die verkeersborden lezen en zo de actuele snelheidslimiet weten. Het draait allemaal om geavanceerde technologie die op de voorgrond en achtergrond zijn werk doet. In de video’s komen enkele assistentiesystemen aan bod.

Verlichting

OLED-achterlichten

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. Elke OLED-unit bestaat uit twee elektrodes, waarvan er tenminste één transparant is, en vele dunne laagjes organische halfgeleiders. Een lage gelijkstroomspanning van 3 tot 4 volt laat deze laagjes oplichten. Ze hebben elk een dikte van minder dan een duizendste millimeter. De moleculaire samenstelling van de lichtbron bepaalt de kleur van de verlichting.

In tegenstelling tot puntvormige lichtbronnen zoals LEDs, die van halfgeleiderkristallen zijn gemaakt, zijn OLEDs platte lichtbronnen. De homogeniteit van dit licht is van een niet eerder gezien niveau. Bovendien zijn OLEDs traploos dimbaar. Er is geen schaduwwerking en reflectoren, lichtgeleiders en andere optische componenten zijn overbodig. Daardoor zijn OLEDs efficiënt en licht. Bovendien hebben ze vrijwel geen koeling nodig.

De nieuwste technieken in verlichting

Bij Audi zorgen we er ook voor dat het licht zo prettig mogelijk is voor u en omstanders. Zo geven de HD-matrix-ledkoplampen meer licht zonder tegenliggers te verblinden. Het Audi-laserlicht schijnt beduidend verder dan elke andere lichtbron. De oled-achterlichten zijn duidelijk herkenbaar, waarbij de oled-techniek ook nog eens ongekende ontwerpmogelijkheden biedt. In de video’s ziet u alle voordelen van de diverse lichttechnieken en hoe ze in de praktijk werken.

Laserlicht

De combinatie van lasergrootlicht met Matrix LED-technologie verbetert significant het zicht en daarmee ook het veiligheidsniveau. De rijbaan wordt veel homogener verlicht. Dit wat betreft grootlicht. De brede lichtbundel van dimlicht is met de huidige stand der techniek echter veel efficiënter met state of the art LEDs uit te voeren.

Concept cars

Voorsprong in de autowereld

De concept cars van Audi nemen een duidelijke voorsprong op ontwikkelingen in de autowereld.

De fraaie modellen zitten vol innovaties en hightech. Met hun vernieuwende design, materialen en techniek zijn ze een indrukwekkende voorbode van mobiliteit in de nabije en verre toekomst.

Audi Nederland
Voorsprong door techniek