S5 Cabriolet > A5 > Home > Audi Nederland
S5 Cabriolet

S5 Cabriolet

De Audi S5 Cabriolet
is grenzeloos sportief

Dankzij zijn krachtige motor levert de Audi S5 Cabriolet TFSI indrukwekkende prestaties. Zijn sportieve karakter komt ook tot uiting in de dynamische wegligging en de aangename rijbeleving. Met het dak open wordt rijden helemaal een feest.

Een sportief design

De Audi S5 Cabriolet TFSI is synoniem voor rijplezier, met name met geopend dak. Zijn sportieve exterieuraankleding maakt hem nog aantrekkelijker. Aan de achterkant vallen de S-diffusor met mat aluminiumzilveren omranding, de verchroomde dubbele uitlaten links en rechts en de spoilerrand in de achterklep op. In het indrukwekkende front zijn het een speciale voorbumper en de specifieke grille die duidelijk maken dat dit een Audi S5 is. De grille heeft een mat titaanzwart honingraatpatroon met mat aluminiumzilveren elementen. Ook de afwerking van de voorspoilerrand en spiegelkappen is in die tint. De stoffen kap geeft de S5 Cabriolet een elegante uitstraling. Dit dak is tot een snelheid van 50 km/h te bedienen. Openen gaat in 15 seconden en sluiten duurt 18 seconden.

Audi S5 Cabriolet TFSI

Scherp gezien

Matrix-ledkoplampen zijn standaard al aanwezig op de Audi S5 Cabriolet TFSI. Deze zijn te upgraden met Audi-laserlicht. Die lichtstraal schijnt vanaf 70 km/h mee met het ledgrootlicht, waardoor de lichtbundel bijna twee keer verder reikt dan met louter leds mogelijk is. Aldus leveren deze lampen een belangrijke bijdrage aan de rijveiligheid. Inbegrepen zijn verder dynamische knipperlichten en een coming home-/leaving homefunctie met dynamische animatie door de autolampen.

Ledkoplampen met laserlicht op de Audi S5 Cabriolet TFSI

Een dynamisch interieur

Binnenin de Audi S5 Cabriolet TFSI zorgen de vele speciale details ervoor dat ook hier sportiviteit de boventoon voert. Dat karakter komt het sterkst tot zijn recht met de optionele S-sportstoelen, zeker als die in het opvallende magmarood worden besteld. Standaard aanwezig zijn decoratielijsten van geborsteld aluminium met een matte afwerking, verlichte S-logo’s die bij geopende portieren zichtbaar zijn op de dorpels en het met leder beklede driespaaks sportstuur met S-logo en contrasterende stiksels. De nadruk op horizontale lijnen, de hoge afwerkingsgraad en het moderne infotainment garanderen een bijzondere ambiance.

Magmarode S-sportstoelen in de Audi S5 Cabriolet TFSI

Een digitaal dashboard

Wie het summum van digitalisering in de Audi S5 Cabriolet TFSI wenst, kiest als instrumentenpaneel de 12,3 inch full-HD ‘Audi virtual cockpit plus’ en voor het infotainment het 10,1 inch MMI-touchscreen. De weergave van het instrumentarium is aan de eigen voorkeuren aan te passen. In het S-menu komt de toerenteller centraal in beeld. Het MMI-scherm geeft haptische feedback, wat de bediening vereenvoudigt. We hebben ervoor gezorgd dat alle instellingen snel te doorgronden zijn, zodat u moeiteloos de weg vindt in de menu’s.

Audi virtual cockpit in de Audi S5 Cabriolet TFSI
Sportief cijfermateriaal

Vermogen

260

kW

(354 pk)

Koppel

500

Nm

1.370 – 4.500 toeren

Acceleratie

5,1

s

0 naar 100 km/h

Krachtige aandrijflijn

Met zijn 3,0-liter TFSI-motor levert de Audi S5 Cabriolet TFSI indrukwekkende prestaties. Deze V6-krachtbron levert dan ook een vermogen van 260 kW/354 pk en een koppel van 500 Nm. Daarmee is een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,1 seconden mogelijk. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 8,8–8,9 l/100 km en de gemiddelde CO2-emissie 206–209 g/km. Quattro permanente vierwielaandrijving is vanzelfsprekend standaard. Naar wens voegen we daar een sportdifferentieel in de achteras aan toe, zodat het aandrijfkoppel actief tussen de achterwielen is te variëren. Daardoor wordt de auto in snelle bochten naar binnen gedrukt en volgt hij als op rails uw gewenste koers. De eveneens optionele dynamische besturing werkt daar ook aan mee, door de stuuroverbrenging en mate van bekrachtiging aan de snelheid aan te passen.

3.0 V6 TFSI in de Audi S5 Cabriolet