• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
S3 Sportback > A3 > Home > Audi Nederland
S3 Sportback 2019

S3 Sportback

Vanaf: € 65.820,00

Krachtig en sportief.
De Audi S3 Sportback.

Gemiddeld brandstofverbruik*: 7,0–6,8 l/100 km
Gemiddelde CO₂-emissie*: 158–155 g/km

Een markant front, dynamische flanken en een achterkant met karakter – de Audi S3 Sportback straalt vanuit elke hoek sportiviteit uit. Deze atletische vijfdeurs voelt zich thuis in stadsverkeer en op de snelweg en alle wegen daar tussenin.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • Door en door sportief: de Audi S3 Sportback.

 • Een markante voorzijde. De singleframe-grille, koplampen en grote luchtinlaten zijn beeldbepalende elementen van een samenhangend design.

 • De Audi S3 Sportback maakt zijn sportiviteit meer dan waar.

 • Dankzij een krachtige tweeliter TFSI-motor beweegt de Audi S3 Sportback zich vlot door het verkeer.

 • Een krachtig beeld: sportieve diffusor, vier uitlaten en dynamisch oplopende achterlichten.

 • De achterinzittenden hebben in de Audi S3 Sportback voldoende beenruimte.

 • Personaliseer uw Audi S3 Sportback met het Audi design selection-pakket in expressrood.

 • Met de optionele Audi virtual cockpit heeft u alle belangrijke informatie goed in beeld.

 • Met de optionele Audi phone box koppelt u via Bluetooth uw smartphone aan de auto.

 • Geniet van een premium geluidsbeleving met het optionele Bang & Olufsen Sound System.

Een echte koppendraaier

De platinagrijs gespoten singleframe-grille met horizontale dubbele chroomspijlen en S3-logo is een markant exterieurkenmerk van de Audi S3 Sportback. Met de optionele rood gespoten remzadels geeft u uw auto een extra kleuraccent. Onder de motorkap klopt het hart van de Audi S3 Sportback: een 221 kW (300 pk) sterke tweeliter TFSI (gemiddeld brandstofverbruik: 7,0–6,8 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie: 158–155 g/km) die een koppel levert van 400 Newtonmeter.

Volg uw eigen smaak

Bovenop de vele standaard features en technologieën bieden wij u de mogelijkheid om het interieur van uw Audi S3 Sportback met speciale uitrusting te personaliseren. Met het pakket ‘Audi design selection expressrood’ krijgen veel elementen een kleuraccent, waaronder de ventilatieroosters in het dashboard, de voetmatten en delen van de sportstoelen.

Overzichtelijk

De cockpit in de Audi S3 Sportback is uw commandocentrale. Intelligente technologieën voorzien u van belangrijke informatie. Bij MMI navigatie plus met MMI touch, de topversie van de infotainmentsystemen, is een touchpad in de centrale bedieningsknop verwerkt. Dit aanraakvlak herkent zelfs uw handschrift. De optionele Audi virtual cockpit toont overzichtelijke alle informatie. Vanaf het standaard multifunctionele stuurwiel heeft u eenvoudig toegang tot alle instellingen.

Audi virtual cockpit S3 Sportback
Meer over bediening en infotainment
Assistentiesystemen Audi S3 Sportback

Dat geeft vertrouwen

Door het grote aanbod aan assistentiesystemen voor de bestuurder is stad en land doorkruisen in de Audi S3 Sportback nog veiliger. Audi side assist waarschuwt met een led voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de auto binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, surroundweergave van obstakels en een achteruitrijcamera.

Voel de sportiviteit

Profiteer van het standaard sportonderstel waarmee uw Audi S3 Sportback aan de weg kleeft. De eveneens standaard elektromechanische progressieve besturing draagt aan het rijcomfort bij. Met name in de stad en tijdens manoeuvreren hoeft u minder aan het stuur te draaien. In krappe bochten voelt u dat de Audi S3 Sportback nog wendbaarder is.

Rijdynamiek Audi S3 Sportback

Zien en gezien worden

De Audi S3 Sportback is er met vooruitstrevende verlichting. De optionele Audi Matrix LED-koplampen zijn een fraai staaltje design en ook technisch de maatstaf. Ze dragen bij aan het gemak waarmee de auto zich laat bedienen, want het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan of uit gaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

Front Audi S3 Sportback

Sportiviteit met hoofdletter S

Vier ringen, drie generaties, twee tekens, één boodschap: met de Audi S3 ervaart u pure sportiviteit. Al sinds 1999 maakt deze sportauto uit de compacte middenklasse liefhebbers enthousiast. Laat u ook overtuigen.

S3 Sportback