A6 Limousine TFSI e > A6 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
A6 Limousine TFSI e quattro

A6 Limousine TFSI e quattro

De Audi A6 Limousine TFSI e quattro.
Zijn tijd vooruit.

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

Als u op de rest wilt voorlopen, moet u uw eigen weg gaan. Met de Audi A6 Limousine TFSI e quattro lukt dat op indrukwekkende manier. Deze auto heeft een efficiënte plug-in hybrideaandrijving, een toonaangevend bedieningsconcept, een comfortabel interieur en een atletisch design.

Zo krijgt u het beste van niet één, maar van twee Audi’s.

De plug-in hybride-aandrijving in cijfers

Elektrische actieradius

64 - 67

km

(WLTP, met 19 of 20 inch wielen)

Acceleratie

6,2

s

0 naar 100 km/h

Systeemvermogen

220

kW

(299 pk)

Iedere vooruitgang heeft
een motor nodig – of twee

In de Audi A6 Limousine TFSI e draait het om efficiëntie, mogelijk door de vooruitstrevende combinatie van een benzinemotor en elektrokracht. Er zijn twee versies: de 220 kW/299 pk sterke 50 TFSI e quattro en de 270 kW/367 pk sterke 55 TFSI e quattro. Die laatste kan in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren en is goed voor een topsnelheid van 250 km/h. De verbruiks- en emissiewaarden zijn als volgt: de 50 TFSI e quattro heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 1,7-2,0 l/100 km; een gemiddeld stroomverbruik van 16,6-17,7 kWh/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 39-46 g/km. De 55 TFSI e quattro heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 1,9-2,1 l/100 km; een gemiddeld stroomverbruik van 17,4–17,9 kWh/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 43–47 g/km.

Schoolvoorbeeld
van efficiënt werken

Wie succesvol wil zijn, moet over uithoudingsvermogen beschikken. De Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro laat u niet in de steek. Zijn slimme techniek ondersteunt efficiënt en zuinig rijden. Bijzonder is de warmtepomp van de klimaatregeling, die de restwarmte van de elektrische aandrijflijn voor verschillende doeleinden benut. Enerzijds regelt de warmtepomp de interieurtemperatuur en anderzijds draagt deze component bij aan een effectieve werking van de auto. Dat komt de elektrische actieradius ten goede, ook bij lagere buitentemperaturen. Bovendien kunt u zelf met de instellingen EV, Battery-hold en Hybrid de werking van de auto beïnvloeden. Ook een fraai voorbeeld van vooruitstrevende technologie: de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro gebruikt informatie over de navigatieroute om u bij voorbaat zo efficiënt en comfortabel mogelijk naar de bestemming te begeleiden.

De Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro aan de laadpaal.

Geen zorgen over het accupercentage

Met de wallbox, app en mobiliteitskaarten die u bij uw auto kunt aanvragen, wordt opladen extra gemakkelijk. Uw Audi-dealer kan u alle ins en outs vertellen over de Shuttel-mobiliteitskaart waarmee u in zestien Europese landen kunt laden. Daarnaast is er de Audi e-tron Charging Service waarmee u toegang verkrijgt tot een van de grootste openbare oplaadnetwerken van Europa (meer dan 110.000 oplaadpunten), allemaal met één contract te benutten. Een ander handig hulpmiddel is de myAudi-smartphoneapp om Audi connect-toepassingen te gebruiken, bijvoorbeeld om het laadproces te starten en het accupercentage inclusief de bijbehorende actieradius af te lezen. Ook een laadtimer is geïntegreerd en u kunt laad- en verbruiksoverzichten raadplegen. De routeplanner in de app toont de locaties van laadpalen, net zoals het MMI navigatiesysteem in de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro dat doet.

Laadkabel Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro

Toonaangevend,
overal waar u rijdt

MMI navigatie plus met MMI touch response, het beste infotainmentsysteem dat Audi te bieden heeft, is standaard. De menu’s werken gebruiksvriendelijk vanaf twee touchscreens en met spraaksturing. De toepassingen van Audi connect geven toegang tot onze digitale wereld. Eveneens standaard is de aantrekkelijke Audi virtual cockpit, een high-res digitaal instrumentarium dat alle belangrijke autoinformatie toont. Zo weet u precies hoe het is gesteld met de stroomvoorraad, de elektrische actieradius en andere waarden van de plug-in hybrideaandrijving.

Het topklasse infotainmentsystem MMI navigatie plus met MMI touch response

Neem plaats in de toekomst

De Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro biedt alle inzittenden meer dan voldoende been- en hoofdruimte. Diverse standaard elementen uit het S line-pakket zorgen voor een dynamisch accent, bijvoorbeeld de sportstoelen voorin. Wie veel waarde hecht aan comfort, kan optionele features toevoegen zoals het glazen panoramadak, het Air quality-pakket en het pakket met multicolour contourverlichting en ambient light.

De achterbank in de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro.

Een atletisch en
dynamisch exterieur

De dynamische aandrijving van de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro komt ook in zijn design tot uiting. Dat blijkt uit de mooie balans in de lijnvoering, de optisch korte overhangen en de atletische carrosserievlakken. Het S line-exterieurpakket en optiekpakket zwart zijn standaard aanwezig, net zoals 19-inch wielen en rode remzadels. Ook de brede en laag in het front geplaatste singleframe-grille, de grote luchtinlaten in de voorbumper, de nadrukkelijk geaccentueerde spatborden, de boogvormige taillelijn en de prominente sideblades onderaan vallen op. De glanzend zwarte sierstrip tussen de achterlichten maakt de auto voor het oog nog breder. Letterlijk en figuurlijk een fraaie conclusie.

Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro

Beter zien en gezien worden

De A6 55 TFSI e Pro Line S Competition beschikt standaard over HD-matrix-ledkoplampen met dynamische knipperlichten. De HD-matrix-technologie werkt heel precies, zonder andere verkeersdeelnemers te verblinden. De dynamische knipperlichten vallen tijdens afslaan extra goed op.

Ledachterlichten met dynamische knipperlichten op de  Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro.

* Full operational lease via Audi Financial Services op basis van 60 maanden en 10.000 km/jaar (exclusief btw en eventuele laadkosten).