RS 4 Avant > A4 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
RS 4 Avant

RS 4 Avant

Topprestaties en gebruiksgemak.
De Audi RS 4 Avant.

De prestaties van een sportwagen en de praktische eigenschappen van een gezinsauto gaan niet samen? De Audi RS 4 Avant bewijst het tegendeel. Zijn onconventionele design en het compromisloze silhouet laten er geen misverstand over bestaan dat sportiviteit de boventoon voert. Daarom is de Audi RS 4 Avant de ideale auto voor vooruitstrevende gezinnen.

De RS 4 Avant is tijdelijk niet leverbaar.

High-performance is een genot om naar te kijken

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080-ARS4_191008.jpg
1920x1080-ARS4_191008.jpg
  • Het optionele panoramadak laat veel licht binnen in de Audi RS 4 Avant. Het glas is getint, zodat het interieur is beschermd tegen fel zonlicht.

  • Met zijn strakke en ultrasportieve carrosserievorm is de Audi RS 4 Avant een pure blikvanger. Deze auto is ideaal voor gezinnen die van een adrenalinekick houden.

  • De 2,9-liter V6-TFSI-motor levert een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Newtonmeter.

  • In de Audi RS 4 Avant zult u vanaf de achterbank niet zo snel horen: “Zijn we er bijna?” Deze bolide accelereert in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h.

  • De Audi RS 4 Avant heeft een eigen voorkant waarin de optionele matrix-ledkoplampen met donkere behuizingen een prominente plek innemen.

  • Wie dol is op autorijden gaat in de Audi RS 4 Avant beslist veel plezier beleven. Met zijn supergoede prestaties en fraaie design valt hij in de smaak bij iedereen die waarde hecht aan rijplezier.

  • Met zijn breed uitgebouwde spatborden en nieuwe velgontwerp benadrukt de Audi RS 4 Avant zijn sportiviteit.

  • In de 495 liter grote kofferbak van de Audi RS 4 Avant past alles voor korte en lange gezinsuitjes.

  • Een topklasse afwerking, de beste materialen en een minimalistische uitstraling. De Audi RS 4 Avant heeft standaard RS-sportstoelen voorin. De zwarte nappalederen bekleding is verfraaid met crescendorode stiksels in een honingraatpatroon.

Topprestaties in cijfers

Vermogen

331

kW

(450 pk)

Acceleratie

4,1

s

0 naar 100 km/h

Koppel

600

Nm

1.900 tot 5.000 toeren

Een krachtige aandrijflijn

De 2,9-liter V6-TFSI-motor van de Audi RS 4 Avant levert een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Newtonmeter. Daarmee sprint deze bolide in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h. Deze waarden leveren voor het hele gezin rijplezier op. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 9,2 l/100 km en de gemiddelde CO2-emissie 211-210 g/km. De topsnelheid ligt op 250 km/h en is met het optionele RS Dynamic-pakket te verhogen tot 280 km/h. Intussen zorgt de quattro permanente vierwielaandrijving met optioneel sportdifferentieel voor een soevereine tractie, uitstekende wendbaarheid en toonaangevende handling.

Frontansicht Audi RS 4 Avant

Een dynamische rijervaring

Met het optionele RS Dynamic-pakket voelt u in de Audi RS 4 Avant waar de grenzen van natuurkundige wetten liggen. Inbegrepen zijn dynamische besturing, quattro met sportdifferentieel, het RS-sportonderstel plus inclusief Dynamic Ride Control (DRC) en een topsnelheid van 280 km/h. Met Audi drive select, het standaard systeem om diverse hardware-instellingen te wijzigen, kunt u een indrukwekkende bandbreedte aan rijdynamische eigenschappen benutten. Met de speciale RS-remmen staat u snel weer stil. Optioneel kunt u uw auto bestellen met rode remzadels. De optionele keramische remmen zijn er naar keuze met grijze, rode en blauwe remzadels.

Audi RS 4 Avant

Een modern interieur
met ruimte voor iedereen

Niet alleen aan de buitenkant overtuigt de Audi RS 4 Avant met zijn sportieve karakter, ook binnenin maakt hij indruk. Het met leder beklede RS-sportstuur is afgevlakt aan de onderkant. De schakelflippers zijn van fraai aluminium gemaakt. Ook de RS-sportstoelen voorin zijn heel mooi om te zien, niet op de laatste plaats door de crescendorode stiksels in honingraatpatroon op de rugleuningen. Het zwarte leder fijnnappa is standaard. Een nog sportievere ambiance is te bereiken door het optionele RS-designpakket met rode stiksels te kiezen. Verder kunnen wij het optionele multicolour lichtpakket aanbevelen met instelbare kleuren voor de contourverlichting en het ambient light.

RS-sportstoelen in de Audi RS 4 Avant
Bedieningsgemak dankzij MMI

De power van een sportauto
en de ruimte van een Avant

Wie aan de voorkant op de Audi RS 4 Avant afstapt, zal vooral aan rijplezier denken. Een kijkje aan de achterkant daarentegen zal eerder gedachten over het gezinsleven oproepen. Dat is dan ook het mooie van deze gespierd ogende Avant-carrosserie: er past een razendsnelle aandrijflijn onder, terwijl binnenin sprake is van alle ruimte die een gezin nodig heeft. Praktische features zoals de 40:20:40 gedeeld neerklapbare achterbankleuningen zorgen voor puur gebruiksgemak dat losstaat van alle pk’s onder de motorkap. Met de optionele comfortsleutel (sleutelloze toegang) zwaait de achterklep desgewenst omhoog na een voetbeweging onder de achterbumper. Ook bij te bestellen zijn een handig opbergpakket met tassenhaakjes, opbergnetten en dergelijke alsmede een railsysteem met verplaatsbare telescoopstang om spullen mee vast te zetten.

De kofferbak van de Audi RS 4 Avant