• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
Audi SQ8 TDI | Audi Nederland > Q8 > Home > Audi Nederland
Der Audi SQ2 TDI in dynamischer Vorbeifahrt

SQ8 TDI

Vanaf € 162.200,00

Sportauto, coupé en SUV:
de Audi SQ8 TDI

In de Audi SQ8 TDI geniet u van het progressieve design, de beresterke motor en gripvaste quattro permanente vierwielaandrijving. Bovendien rijdt u in alle comfort over wegen van allerlei kaliber, waarbij u de ene keer misschien de nadruk legt op zijn dynamische coupé-eigenschappen, de andere keer een puur sportieve beleving ondergaat en net zo gemakkelijk geniet van alle ruimte en gebruiksgemak die bij een SUV horen. De sublieme bouwkwaliteit en verregaande digitalisering van bediening en infotainment zijn in alle omstandigheden vanzelfsprekend.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • De Audi SQ8 TDI biedt de elegante lijnen van een coupé, de road presence van een grote SUV en de dynamiek van een sportieve bolide.

 • Dankzij de 320 kW/435 pk sterke vierliter TDI-motor kan de Audi SQ8 TDI in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten.

 • De vier functionele uitlaten passen bij de sportieve uitstraling.

 • De octagonale singleframe-grille met dubbele verticale spijlen is kenmerkend voor de Audi SQ8 TDI.

 • De Audi SQ8 TDI heeft standaard 21 inch wielen. Optioneel is 22 inch mogelijk.

 • De optionele HD-matrix led-koplampen met dynamische knipperlichten produceren een uiterst krachtige lichtbundel. Het verlichtingsdesign is goed herkenbaar, met als interessante toevoeging een animatie bij ontgrendelen en afsluiten.

 • De Audi SQ8 TDI is door diverse details te onderscheiden van andere Q8-modellen, bijvoorbeeld door de aluminium spiegelkappen.

 • De kunst tot personaliseren kunt u tot in elk detail doorvoeren. Deze Audi SQ8 TDI heeft sportieve arrasrode bekleding.

 • Touchscreens, uitgebreide menu’s en connectiviteit zorgen ervoor dat u ook op digitaal gebied niets tekortkomt in de Audi SQ8 TDI.

 • Auto-instellingen, radio, telefoon, navigatie en klimaatregeling: alle settings zijn snel en overzichtelijk toegankelijk via de twee grote schermen.

Sportiviteit in cijfers uitgedrukt

Vermogen

320

kW

(435 pk)

Trekkracht

900

Nm

Acceleratie

4,8

s

0 naar 100 km/h

Een krachtige aandrijflijn

De Audi SQ8 TDI heeft een vierliter achtcilinder TDI-motor met twee turbo's en een compressor. Deze V8-biturbo is goed voor een vermogen van 320 kW/435 pk en een koppel van 900 Newtonmeter. Een elektrisch aangedreven compressor ondersteunt de turboladers en zorgt ervoor dat deze auto zeer goed uit de startblokken komt en bij stijgende toerentallen soepel en naadloos veel kracht blijft leveren. Dat blijkt ook uit een acceleratietijd van 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h en de begrensde topsnelheid van 250 km/h. De SQ8 TDI is een milde hybride met 48-volt elektrische installatie, waardoor de auto energie kan terugwinnen en verbruiksverlagend kan doorrollen met uitgeschakelde motor.

Audi SQ8 fährt auf einer beleuchteten Straße
Meer over de rijdynamiek

Digitaal waar mogelijk

In het clean getekende interieur valt de strakke afwerking op. Daar passen de grote schermen goed bij. De Audi virtual cockpit fungeert als instrumentenpaneel. Op dit 12,3-inch grote hi-res scherm ziet u vertrouwde zaken zoals de toerenteller, snelheidsmeter, tijd, brandstofvoorraad en actieradius. Daarnaast kunt u er de kaart van het standaard navigatiesysteem op projecteren. In de middenconsole zijn er twee grote aanraakschermen voor de bediening van vrijwel alle aanwezige functies.

Het interieurdesign van de Audi SQ8 met focus op de cockpit
Meer over bediening en infotainment

Ruim, elegant en sportief

De Audi SQ8 TDI heeft een ruim interieur dat uitblinkt door de fraaie lijnen, smetteloze afwerking en sportieve aankleding. Standaard zijn onder meer aluminium dorpelstrips met verlichting bij alle portieren, sportstoelen met S-logo’s en contrasterende stiksels, edelstalen afwerking van pedalen en voetsteun, een driespaaks lederen stuur met veel bedieningsknoppen en ambient light.

Op de optielijst kunt u dan nog terecht voor onder andere ’S-sportstoelen plus’ met geïntegreerde hoofdsteunen, hogere wangen alsmede ventilatie, verwarming en massage, klimaatregeling inclusief ionisator en parfumeur, een groot glazen schuifdak, een verschuifbare achterbank met drie instelbare rugleuningen en een railsysteem om bagage in de kofferbak vast te zetten.

S-sportstoelen voorin de Audi SQ8

Assistentie op de achtergrond

Terwijl u uw Audi SQ8 TDI door het verkeer stuurt, kijken diverse elektronische regelsystemen met u mee. Deze zijn standaard of tegen meerprijs bij te bestellen. De optionele functies zijn in themapakketten gebundeld met de veelzeggende namen Tour, City en Parking. Daarbij kunt u onder meer denken aan een uitgebreide adaptive cruise control die kan optrekken en afremmen, de snelheid vasthouden en voldoende afstand bewaren. De uitstapwaarschuwing attendeert bij het openen van de portieren op achteropkomend verkeer zoals fietsers. U ziet een waarschuwingslamp en voelt een korte weerstand in het portier.

Een man staat op het punt om in te stappen in de Audi SQ8

Veel licht in de duisternis

De Audi SQ8 TDI heeft altijd led-koplampen, waarbij u deze optioneel kunt upgraden naar HD-matrix-units. Led-koplampen hebben als groot voordeel dat ze een sterk licht produceren dat goed zichtbaar is voor anderen en waarmee u zelf ook meer ziet. De vooruitstrevende HD-matrix led-koplampen werken met een dynamische lichtbundel die voortdurend op de omgeving en het verkeersbeeld reageert. Het design van deze lampen past perfect bij de sportieve uitstraling van de Audi SQ8 TDI. Bovendien zijn de HD-matrix led-koplampen uitgerust met dynamische knipperlichten en vertonen ze bij het openen en afsluiten van de auto een futuristische animatie.

De koplampen van de Audi SQ8