Q8 TFSI e > Q8 > Audi Nederland

Gemiddeld brandstofverbruik: 1,2–1,6 l/100 km; gemiddeld stroomverbruik: 27,7–30,4 kWh/100 km; gemiddelde CO₂-emissie: 27–37 g/km; gemiddeld brandstofverbruik met een lege accu: 9,8–10,9 l/100 km.{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}

Meer power, meer tech.

Na de komst van het SQ8 topmodel krijgen ook de plug-in hybrideversies binnen de stijlvolle Audi Q8-reeks een extra boost. Naast nieuwe designaccenten is er ook veel hightech nieuws. Zo is de plug-in hybride aandrijflijn van de Audi Q8 TFSI e quattro verder verfijnd en verbeterd. Er is keuze uit twee vermogensvarianten, waarbij de elektrische range voor beide is verhoogd tot maximaal 83 km (WLTP)*. Voor het eerst zijn de Q8 TFSI e quattro-modellen ook leverbaar met vierwielbesturing en eAWS (elektromechanische actieve rolstabilisatie)

Gemiddelde elektrische actieradius

75–85*

km

Acceleratie 0-100 km/h

5,0

s

(Q8 60 TFSI e)

Systeemvermogen

360

kW

(Q8 60 TFSI e)

Audi Q8 TFSI e achteraanzicht bij een laadpaal

Bijzonder stijlvol en inspirerend efficiënt

De Audi Q8 TFSI e met plug-in hybride-aandrijving biedt meerwaarde tijdens accelereren en bespaart op het verbruik. Maak kennis met zijn comfort, sportieve coupélijn en uitstekende prestaties.

De luxe om niet te hoeven kiezen

De Audi Q8 TFSI e biedt het beste van twee werelden. Puur elektrisch aangedreven rijdt hij met een zacht geluid lokaal emissievrij. Ondanks de stille werking is de elektromotor heel sterk. Dankzij recuperatie tijdens het rijden is elektrische energie terug te winnen.

Dynamisch zijaanzicht van de Audi Q8 TFSI e

Krachtige aandrijflijnen: kies uit twee vermogensvarianten. Met beide profiteert u van een grotere elektrische actieradius tot wel 85 kilometer.

Elegant en imposant

De raamlijsten van geanodiseerd aluminium versterken de sportieve uitstraling van de Audi Q8 TFSI e. Heel chique zijn de carrosseriekleur Tamarindebruin metallic en de spiegelkappen in carrosseriekleur.

Zeer moderne verlichting

Met de optionele HD-matrix-ledkoplampen inclusief Audi-laserlicht en digitale oled-achterlichten kiest u uit vier verschillende sets lichtsignaturen. Expressieve lichtanimaties zijn inbegrepen. In de achterlichten zit een naderingssensor, waardoor alle oled-segmenten van de achterlichten aangaan als andere verkeersdeelnemers dichterbij komen.

Variabel en praktisch

Het grote interieur biedt veel ruimte aan vijf inzittenden. De aandrijfaccu is ruimtebesparend onder de kofferbakvloer geplaatst, waardoor het bagagevolume met neergeklapte achterbank 1.589 liter bedraagt.

De Audi-appstore in uw Audi

Gebruik een selectie van populaire apps direct in MMI in uw auto. Bekende voorbeelden zijn Spotify en YouTube. Een omweg via een smartphone is niet nodig. Daarmee haalt u nieuws aan boord, het weer, sportuitslagen, streamingdiensten voor muziek en veel meer.

Audi Q8 TFSI e MMIAudi Q8 TFSI e MMI

Afgebeeld is de Audi Q8.

Maak het persoonlijk

Kies favoriete foto’s en afbeeldingen als achtergrond in MMI. Selecteer een thema in de myAudi-app en het mooie is: met het lichtpakket plus met ambient lighting worden de lichtkleuren automatisch aangepast aan de afbeelding.

Audi A6 Avant cockpitAudi A6 Avant cockpit

Afgebeeld is de Audi A6 Avant. MMI-achtergrond: © Thomas Hoepker - Magnum Photos

Klaar voor elk gebruik

De Audi Q8 TFSI e maakt indruk met zijn hybride-aandrijving en uitzonderlijke prestaties. Dat uit zich in een fijne rijdynamiek, doordachte efficiëntie, plezierige offroadcapaciteiten en een forse maximale aanhangerlast.

Audi Q8 TFSI e dynamisch achteraanzicht