A8 TFSI e > A8 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
A8 60 TFSI e quattro

A8 60 TFSI e quattro

De Audi A8 60 TFSI e quattro
Efficiënte limousine

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

De Audi A8 60 TFSI e quattro is een chique en luxueuze limousine met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de elektromotor rijdt hij lokaal emissievrij en voor langere trajecten is er de krachtige benzinemotor. Dankzij de vele info- en entertainmentfuncties kunnen bestuurder, voorpassagier en achterinzittenden hun digitale gewoontes in de auto voortzetten.

Audi plug-in hybride. Het beste van twee Audi's.

Dit model is alleen nog uit voorraad beschikbaar.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080_AA8_TFSIe_191011.jpg
1920x1080_AA8_TFSIe_191011.jpg
  • Het chroom-exterieurpakket is standaard. Onderdeel daarvan is de titaanzwarte afwerking van de grille en luchtinlaten in de bumper.

  • De Audi A8 60 TFSI e quattro is een sportieve en luxueuze limousine met een innovatieve aandrijflijn.

  • De plug-in hybrideaandrijving van de Audi A8 60 TFSI e quattro is goed voor een systeemvermogen van 330 kW/449 pk.

  • Het bagagevolume van de Audi A8 60 TFSI e quattro bedraagt 390 liter. Dankzij de vlakke laadvloer is de kofferbak praktisch te benutten.

  • Het interieur van de Audi A8 60 TFSI e quattro blinkt uit door de grote ruimte voor alle inzittenden en de fabuleuze afwerking en materiaalkwaliteit.

  • De gasten achterin beschikken optioneel over omvangrijke entertainmenttoepassingen.

  • De kleurenschermen van het standaard infotainmentsysteem ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’ bevestigen voel- en hoorbaar de gekozen menuopties.

  • De optionele Bang & Olufsen geluidsinstallatie met 3D-sound levert een muziekbeleving op van concertniveau.

  • Een duidelijke boodschap achterop de Audi A8 60 TFSI e quattro: dit is een plug-in hybride.

Plug-in hybrideaandrijving in cijfers

Elektrische actieradius

43–47

km

volgens WLTP, voor 19- tot 20 inch wielen

Acceleratie

4,9

s

0 naar 100 km/h

Systeemvermogen

330

kW

(449 pk)

Een aandrijving met twee sterke kanten

Ons plug-in hybrideconcept in de Audi A8 60 TFSI e quattro biedt het beste uit twee werelden. Met de efficiënte elektromotor rijdt u lokaal emissievrij. Dankzij de elektrische actieradius van minstens 40 kilometer bij stadsgebruik zijn dagelijkse ritten veelal puur elektrisch af te leggen. De elektromotor en 3.0 V6 TFSI-motor leveren samen een systeemvermogen van 330 kW/449 pk, waarmee een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden mogelijk is. De elektronisch begrensde topsnelheid bedraagt 250 km/h en puur elektrisch rijdend is een snelheid van 135 km/h mogelijk. De aandrijflijn is bijzonder stil en ook de standaard luchtvering levert een belangrijke bijdrage aan het rijcomfort. Het officiële gemiddeld brandstofverbruik komt uit op 2,5–2,6 l/100 km, het gemiddeld stroomverbruik op 20,8–21,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie op 57–60 g/km.

Achteraanzicht van een langsrijdende Audi A8 60 TFSI e quattro.

Efficiënt rijden en opladen

Slimme technieken ondersteunen u om met de Audi A8 60 TFSI e quattro zo efficiënt en zuinig mogelijk kilometers te verslinden. Zo analyseert de auto vooraf de af te leggen navigatieroute om op basis daarvan te bepalen welke onderdelen van de aandrijflijn wanneer een bijdrage moeten leveren. Dit met het oog op een zo groot mogelijke actieradius. De bestuurder kan ook zelf de werking van de techniek beïnvloeden. Daarvoor zijn er drie instellingen, bijvoorbeeld om stroom vast te houden om op een later moment in een milieuzone elektrisch te rijden. Opladen is kinderspel, zeker met het dichte netwerk aan laadpalen in Nederland en het snel toenemend aantal laadpunten elders in Europa. De A8 als plug-in hybride wordt standaard geleverd met de Shuttel-pas voor opladen en mobiliteitsoplossingen. Daarnaast is er de Audi e-tron Charging Service die toegang geeft tot meer dan 110.000 publieke laadpunten in Europa.

De achterkant van de Audi A8 60 TFSI e quattro.

Een interieur als
een exclusieve lounge

Als u plaatsneemt in de Audi A8 60 TFSI e quattro merkt u direct dat alles in deze limousine draait om verblijfscomfort en een aangename ambiance. Profiteer bijvoorbeeld van de standaard pre-conditionering, waarmee het interieur voor vertrek is te koelen of verwarmen. U kunt de klimaatregeling heel eenvoudig met de myAudi-app instellen of meteen bedienen. Met de optionele 4-zone climate control zijn temperatuur en luchtstromen voor de achterinzittenden afzonderlijk te regelen. Een stof- en geurwerend interieurluchtfilter en de mogelijkheid om de settings te personaliseren, zijn inbegrepen. Ga zitten op de optionele, uitvoerig aanpasbare comfortstoelen. De zijwangen van zitting en leuning zijn pneumatisch instelbaar en ook verwarming en ventilatie in de stoel zijn mogelijk.

Das Interieur des Audi A8 60 TFSI e quattro

Digitale technologieën

De Audi A8 60 TFSI e quattro heeft nuttige features aan boord die bijdragen aan het reisgenot en rijcomfort. Onderdeel van het standaard navigatie- en infotainmentsysteem ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’ is de toegang tot de onlinetoepassingen van Audi connect. Ook standaard is het digitale instrumentarium, Audi virtual cockpit geheten. Voor de achterinzittenden is er naar wens Rear Seat Remote voor de bediening van klimaatregeling, stoelen en comfortfuncties. Een andere optie is het Rear Seat Entertainment met twee uitneembare tablets. Ideaal voor het streamen van bijvoorbeeld films, het bekijken van autoinstellingen en het achterin bedienen en volgen van het navigatiesysteem.

Het Rear Seat Entertainment in de Audi A8 60 TFSI e quattro.
Meer over bediening en infotainment

Stijlvolle lijnen

De Audi A8 60 TFSI e quattro heeft een sportieve en elegante uitstraling. Er gaat een zeker gezag van uit. Aan de hand van subtiele herkenningspunten onderscheidt de plug-in hybride zich van de andere versies. Zo zijn er de opvallende lichtsignatuur in de voorbumper en de 19-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm-turbine-design. Het standaard chroomexterieurpakket versterkt zijn exclusieve karakter.