Q5 Sportback TFSI e > Q5 > Home > Audi Nederland
Side-front view Audi Q5 Sportback TFSI e

Q5 Sportback TFSI e

Audi Q5 Sportback TFSI e
Krachtig en efficiënt

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

In de Audi Q5 Sportback TFSI e werken een krachtige verbrandingsmotor en sterke elektromotor samen. Deze premium SUV met coupé-achtige daklijn biedt dynamische prestaties. Hierdoor kunt u zorgeloos naar uw vakantiebestemming door de krachtige benzinemotor, terwijl u uw dagelijkse kilometers volledig elektrisch rijdt.

Zo krijgt u het beste van niet één, maar van twee Audi’s.

Audi Q5 Sportback TFSI e in cijfers

Systeemkoppel

500

Nm*

maximaal

Acceleratie

5,3

s

0 naar 100 km/h

Systeemvermogen

270

kW

(367 pk)

Achterkant Audi Q5 Sportback TFSI e

Gedreven door verscheidenheid

De Audi Q5 Sportback TFSI e combineert de sterke kanten van een elektromotor met de voordelen van een verbrandingsmotor. In de 55 TFSI e leveren zij een systeemvermogen van 270 kW en een systeemkoppel van 500 Nm. Bovendien beschikt u standaard over permanent beschikbare quattro vierwielaandrijving.

Zijkant Audi Q5 Sportback TFSI e

Gedreven door comfort

Ervaar de voordelen van een plug-in hybride: alle dagelijkse korte ritten in de volledig elektrische stand zijn aangenaam stil en zonder lokale uitstoot. Tijdens langere reizen vertrouwt u op de bekende actieradius van de verbrandingsmotor om zorgeloos uw bestemming te halen. In de Hold-modus wordt de stroomvoorraad niet aangesproken en rijdt de auto voornamelijk op benzine. Zodoende kunt u aan het einde van de rit volledig elektrisch ontspannen door de stad rijden.

Voorkant Audi Q5 Sportback TFSI e

De sterke kanten benutten

Met een volledig opgeladen accu beschikt u in de volledig elektrische stand over een elektrisch continue vermogen van 55 kW (met een piekvermogen van 105 kW) en een elektrisch koppel van 350 Nm. De Audi Q5 Sportback TFSI e heeft een volledig elektrische actieradius van maximaal 61 km en een elektrische topsnelheid van 135 km/h.

Verre reizen in het verschiet

De powermeter links in de Audi virtual cockpit toont het actueel aangesproken systeemvermogen, de rijmodus en het accupercentage. In het midden ziet u de resterende actieradius, verdeeld over de elektromotor en de benzinemotor. De actieradius is ook altijd te bekijken in de myAudi-app.

Thuis laden Audi Q5 Sportback TFSI e

Thuis laden

Er zijn diverse mogelijkheden om uw Audi Q5 Sportback TFSI e betrouwbaar en veilig thuis en op het werk op te laden.

Publiek laden Audi Q5 Sportback TFSI e

Publiek laden

Voor onderweg laden kunt u terecht bij heel veel laadpalen, zeker in Nederland. Met de e-tron Charging Service heeft u toegang tot meer dan 150.000 laadpunten in 25 Europese landen.

Voeg een persoonlijk accent toe aan de oled-achterlichten

De oleds op de Audi Q5 Sportback TFSI e zijn verdeeld over afzonderlijk aanstuurbare segmenten met een driedimensionale lay-out. Dankzij deze bijzondere achterlichttechnologie zijn verschillende lichtgraphics mogelijk. Tijdens de bestelprocedure kiest u uit drie varianten van de rode achterverlichting. Dat is nog eens een unieke manier om uw Q5 Sportback TFSI e te personaliseren! Daarnaast verandert het lichtdesign automatisch met de gekozen rijmodus. Verder zijn de digitale oleds uitgerust met een nabijheidssensor: als de auto stilstaat en een ander voertuig of weggebruiker komt van achteren binnen een afstand van twee meter, dan gaan alle oled-segmenten automatisch aan om de zichtbaarheid te verbeteren.
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v1-my2021.jpg
    Oled-achterlicht 1
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v2-my2021.jpg
    Oled-achterlicht 2
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v3-my2021.jpg
    Oled-achterlicht 3