Audi exclusive > Modellen > Home > Audi Nederland
Audi personaliseren

Audi exclusive

Audi exclusive

Audi wil u altijd het beste bieden dat we in huis hebben. Audi exclusive gaat nog verder, door u de mogelijkheid te geven om uw auto zelf aan te kleden. Daarbij gelden amper beperkingen. Kies voor een exclusieve lakkleur, schitterende interieurpanelen en het fraaiste leder. Voor een oprecht unieke auto, volledig gepersonaliseerd.

Audi exclusive: exclusiviteit voor elke smaak

Exclusiviteit voor elke smaak

Stel in de Audi exclusive studio uw eigen Audi samen. Het resultaat is altijd een unieke Audi; een auto waar er geen tweede van is. Personaliseer aan de hand van ons omvangrijke aanbod:

 • Meer dan vijftig Audi exclusive lakkleuren
 • Exclusieve ledersoorten en stoffen bekledingen
 • Fraaie houtsoorten voor de interieurpanelen
 • Contraststiksels en stiksels in een bijpassende kleur
 • Stuurwielen bekleed met topkwaliteit leder
 • Voetmatten en tapijt
 • Gepersonaliseerde dorpellijsten
Audi exclusive exterieur

De wereld is kleurrijk

Het goud van een zonsondergang, het rood van een wijn, het groen van een smaragdring – al deze kleuren kunt u als lak op uw Audi krijgen. En vrijwel elke andere tint waarvan u een voorbeeld naar de Audi exclusive studio meeneemt. Daar is (bijna) elke autowens te vervullen.

Meer informatie
Audi exclusive interieur

Zie, voel en bewonder

Er zijn ongekend veel mogelijkheden om met Audi exclusive het interieur samen te stellen. Kies uit exclusieve ledervarianten en fraaie houtsoorten. De afwerkingsgraad en het oog voor detail verraden puur vakmanschap.

Meer informatie

Gedetailleerde informatie over Audi exclusive

Uw Audi personaliseren begint met een bezoek aan de Audi-dealer.
Een Audi bestellen met gepersonaliseerde opties van Audi exclusive begint met een bezoek aan uw Audi-dealer. Uw contactpersoon begeleidt u bij de keuze van een auto die het beste bij u past. Bovendien kan de dealer u vertellen over het personalisatieprogramma van Audi exclusive. Advies op maat is ook nodig omdat de personalisatie-opties per model verschillen en de configurator niet alles kan tonen. Daarvoor zijn er te veel mogelijkheden. Veel dealers hebben lakstalen in huis en ook stukken leder, alcantara, decoratielijsten en tapijten. Aan de hand van die voorbeelden zijn de kleuren en materialen in het interieur goed af te stemmen op de carrosseriekleur.

Tijdens het invoeren van uw nieuwe auto in het bestelsysteem worden ook alle Audi exclusive-personalisatie-opties vermeld. Na de verwerking van de bestelling krijgt u een indicatie van de levertijd.

Valt uw keuze op een Audi R8 of Audi TT, dan zijn er ook nog de Audi Sport Performance Parts om uw toekomstige bolide mee aan te kleden. Dat zijn exclusieve opties op het vlak van dynamiek, rijplezier en racebeleving.
In de Audi exclusive studio in Duitsland gaat een wereld voor u open.
De Audi exclusive studio op de eerste verdieping van het Audi Forum Neckarsulm is een aanrader om te bezoeken. U ziet er bijzondere carrosseriekleuren en interieurmaterialen. De mogelijkheden van Audi exclusive gaan verder waar de prijslijst en onlineconfigurator stoppen. Mocht u voor het personaliseren van uw auto naar Zuid-Duitsland willen afreizen, geef dan in elk geval de Audi-code van uw onlineconfiguratie door. Op basis daarvan helpen de specialisten van Audi exclusive u verder op weg. Zij werken alleen op afspraak.

Audi exclusive adviesgesprek
Audi Forum Neckarsulm
NSU-Straße 1
74172 Neckarsulm
Duitsland

E-mail: exclusive@audi.de
Audi exclusive studio Neckarsulm


Voor een afspraak stuurt u in het Engels of Duits een e-mail naar exclusive@audi.de. Geef daarin aan om welke auto het gaat en wat uw wensen en vragen zijn.

Deze autokenmerken kunt u personaliseren.

Met Audi exclusive kunt u alle kanten op om uw auto te personaliseren. De exacte mogelijkheden verschillen per model. Vraag daarom altijd om persoonlijk advies. In grote lijnen zijn dit de opties die u heeft:

Voor het exterieur:

 

 • Lakkleur
  Gepersonaliseerde kleuren, voor een aantal RS-modellen ook matte kleuren.
 • Spiegelkappen
  Keuze uit diverse kleuren en materialen.


In het interieur:

 

 • Leder en alcantara
  Toepasbaar op vrijwel alle interieurdelen: stoelen, hoofdsteunen, portierpanelen, portiervakken, portierarmsteunen, portiergrepen, bovenranden van de portierpanelen, luidsprekerbehuizingen, middenconsole, middenarmsteunen, instrumentenoverkapping, dashboard, stuurwiel, pookknop, pookmanchet, ventilatieroosters, hemel en gordelsloten.
  Los te bestellen of in pakketten. Keuze uit diverse soorten en kleuren leder en alcantara.
  Eventueel uit te breiden met stiksels met uw initialen, logo, etc.
 • Decoratielijsten
  Op dashboard, portierpanelen en middenconsole. Keuze uit diverse houtsoorten en andere materialen of in kleur gespoten.
 • Tapijt en matten
  Kleuren, biezen en stiksels zijn vrij te kiezen uit het kleurenaanbod van Audi exclusive.
 • Dorpellijsten
  Voorzien van een opschrift of logo, al dan niet met verlichting.


Valt uw keuze op een Audi R8 of Audi TT, dan zijn er ook nog de Audi Sport Performance Parts om uw toekomstige bolide mee aan te kleden. Dat zijn exclusieve opties op het vlak van dynamiek, rijplezier en racebeleving.

De soorten carrosserielak, leder en decoratielijsten.
Carrosserielakken:
Kies uw favoriete lakkleur uit meer dan vijftig Audi exclusive-tinten. AUDI AG en Audi Sport GmbH hanteren strenge kwaliteitsnormen. Daarom worden alleen de modernste lakstraten en spuitinstallaties gebruikt. Uw gewenste kleur ontstaat uit een mix van organische en anorganische pigmenten. Organische pigmentstoffen laten de kleuren schitteren en anorganisch pigment is goed bestand tegen veroudering. Dit samenspel garandeert dat uw carrosserietint langdurig zijn kleurenintensiteit behoudt. Ook kunt u erop vertrouwen dat een gepersonaliseerde lakkleur van Audi exclusive op elke ondergrond een uniforme uitstraling heeft. Daarom wordt elke kleur vooraf uitgebreid getest.

Metalliclakken
Door metaaldeeltjes aan de lak toe te voegen, ontstaat het fascinerende effect van metallic lakken. De deeltjes zijn meestal van aluminium, maar ook messing wordt gebruikt. Om ze intact te laten, is tijdens het lakprocedé bijzondere aandacht nodig. Opnieuw een bewijs voor de nauwkeurige werkwijze die vanzelfsprekend is voor Audi exclusive.

Pareleffectlakken
Elke verandering van perspectief zorgt weer voor een andere kleuruitstraling. Dit effect komt door het gebruik van parelmoerpigment. Afhankelijk van de lichtinval lijkt de kleur lichter of donkerder. Dit zorgt voor een dieptewerking en een levendige kleurbeleving.

Matte lakken
Voorbehouden aan specifieke RS-modellen.
Keuze uit de volgende matte kleuren: Nardogrijs, Daytonagrijs, Suzukagrijs, Ibiswit, Floretzilver, Gletsjerwit, Sepangblauw, Camouflagegroen, Arablauw, Argusbruin en Vegasgeel.


Leder:
Leder is een natuurlijk materiaal en daardoor per definitie bijzonder. Elk ledervel is uniek en dat past uitstekend binnen de filosofie van Audi exclusive. Bij de verwerking van de stukken in het auto-interieur wordt erop gelet dat ze goed bij elkaar passen. Door alleen de beste huiden te selecteren en daar voorzichtig mee om te gaan, blijft de natuurlijke schoonheid ervan behouden, terwijl het leder toch sterk en duurzaam wordt. Alle ledersoorten zijn chroomvrij gelooid, ademend en door en door geverfd. Kleine krasjes die tijdens het gebruik ontstaan blijven daardoor vrijwel onzichtbaar.

Afhankelijk van de plek waar het leder wordt toegepast, wordt een flinterdunne coating aangebracht. Door met de dikte van deze laklaag te variëren, is voor het gebruiksdoel een optimale bescherming mogelijk. Hoe dikker de coating, des te slijtvaster het leder. Aan de andere kant: hoe dunner, des te prettiger het zitcomfort.

Leder Valcona
Leder Valcona heeft een dunne laklaag, is zeer goed ademend en is niet kunstmatig van een structuur voorzien.

Leder fijnnappa
Leder fijnnappa is voorzien van een laklaag van gemiddelde dikte, is gemiddeld ademend en is in geringe mate kunstmatig van een patroon voorzien.


Decoratielijsten:
Audi exclusive gebruikt alleen zorgvuldig geselecteerd echt hout dat het specifieke autokarakter benadrukt. Het aanbod varieert van klassiek eiken tot aan fascinerende soorten zoals gevlamd mirte en ook essen en eucalyptus met open poriën. Ook een afwerking met pianolak of koolstofvezel behoort tot de mogelijkheden. Bij decoratielijsten met een open structuur is het natuurlijke houtkarakter nog goed te voelen. Zo verandert het interieur in een unieke rustgevende zone met een aangename ambiance. Audi gebruikt principieel geen tropisch hardhout, zelfs niet als het op een plantage is gegroeid.
De kwaliteit en afwerking van Audi exclusive.

Carrosserielakken
AUDI AG en Audi Sport GmbH hanteren strenge kwaliteitsnormen. Daarom worden alleen de modernste lakstraten en spuitinstallaties gebruikt. De gewenste kleur ontstaat uit een mix van organische en anorganische pigmenten. Organische pigmentstoffen laten de kleuren schitteren en anorganisch pigment is goed bestand tegen veroudering. Dit samenspel garandeert dat uw carrosserietint langdurig zijn kleurenintensiteit behoudt. Het pigment van de basiskleur wordt daarna per tint aan het bindmiddel toegevoegd. Aldus ontstaat per kleur een verfpasta. Het mengen van de diverse kleurpigmentpasta’s levert de definitieve lakkleur op. Een gepersonaliseerde lakkleur van Audi exclusive moet op elke ondergrond een uniforme uitstraling hebben en behouden. Daarom wordt elke kleur vooraf uitgebreid getest door deze op het materiaal aan te brengen (aluminium, kunststof, staal, etc.) en daarna in een klimaatkamer te beproeven. Als de testmonsters aan de kwaliteitseisen voldoen, staat niets meer de toepassing van de autolak in de weg.

 

 

Leder
De huiden die Audi voor de lederen bekleding gebruikt, komen voornamelijk van Zuid-Europese stieren. De structuur en dikte daarvan voldoen aan de strenge eisen die wij stellen. De beste kwaliteit zit op de rug van de runderen, met een gelijkmatige vezelverdeling en meestal zonder scheuren of andere beschadigingen. Leder van Audi exclusive moet aan de volgende kwaliteitseisen voldoen:

Chroomvrij looien:
Om met zware metalen vervuild afval te voorkomen, gebruikt Audi al meer dan twee decennia geen chroomzout meer. Met name in het begin was dat binnen de autowereld nog zeer uitzonderlijk. De toepassing van chroomvrij gelooid leder past bij onze bedrijfsethiek.

Coating:
Elke ledersoort vergt een eigen afwerking om de ademende eigenschappen te behouden en zo voor een goed zitklimaat te zorgen.

Testcyclus:

Een lederen interieur krijgt van alles te verduren: grote temperatuurverschillen, sterke opwarming in de zon, wrijving door in- en uitstappen, de druk van zware en harde voorwerpen en transpiratievocht. Voordat leder geschikt is voor verwerking in een Audi, ondergaat het meer dan dertig tests. In een laboratorium wordt het materiaal beoordeeld op slijtvastheid, kleurechtheid, krimp, soepelheid, sterkte, schadelijke stoffen en brandwerendheid. Pas na een positieve uitkomst is het leder geschikt als stoelbekleding en interieurverfraaiing. De tests duren ongeveer een jaar.


Decoratielijsten

Audi gebruikt principieel geen tropisch hardhout, zelfs niet als het op een plantage is gegroeid. De dunne fineerbladen voor decoratielijsten worden geschild uit stammen en wortelknollen. Een set voor één auto is in de regel afkomstig van één knol of één stam, zodat alle panelen bij elkaar passen. Audi gebruikt alleen echt hout. De vervaardiging is een symbiose van handwerk en machinale bewerking.

Het voltooide paneel ondergaat tot slot een strenge kwaliteitscontrole. Met uv-licht wordt naar scheurtjes en luchtblaasjes gezocht en de afwerkingslak beoordeeld. De coating is krasbestendig en blokkeert verkleuring door uv-licht.

Het prijskaartje van personaliseren.
Van diverse Audi exclusive-opties zijn de prijzen in de online configurator en in de prijslijst te vinden. Omdat de mogelijkheden zo uitgebreid zijn, kunt u voor een exact beeld het beste de verkoopadviseur bij uw Audi-dealer raadplegen.
Het verschil tussen kleuren online en in het echt.
Voor een eerste indruk kunt u zich gerust op internet oriënteren. Een foto op een website of in een brochure kan echter alleen de werkelijkheid benaderen. Maak een definitieve keuze pas nadat u bij de Audi-dealer een kleurenstaal heeft gezien. Dan weet u zeker dat de lakkleur, het leder, het alcantara, de decoratielijsten en de vloerbekleding precies zijn zoals u dat wenst.
 • Audi exclusive studio

  In de Audi exclusive studio in het Audi Forum Neckarsulm (Duitsland) worden dromen werkelijkheid. Breng met schitterende kleuren en materialen uw autowensen in vervulling – van sportief tot elegant.

  Meer informatie