RS 6 Avant > A6 > Home > Audi Nederland
RS 6 Avant

RS 6 Avant

Zoek de grenzen op.
Audi RS 6 Avant.

Hij is geschikt voor zakelijke afspraken en gezinsuitjes, dus zeg ‘ja’ tegen de Audi RS 6 Avant. Deze high performance sportauto combineert een compromisloos design met praktische gebruikseigenschappen. Dat is liefde op het eerste gezicht.

Audi RS 6 Avant 2020

High performance in plaatjes

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080-default-gallery-ARS6_191002.jpg
1920x1080-default-gallery-ARS6_191002.jpg
 • De Audi RS 6 Avant heeft een sterke uitstraling. Dat is liefde op het eerste gezicht.

 • In deze video loopt u een rondje om de Audi RS 6 Avant en ziet u alle exterieurdetails.

 • Met de nieuwe Audi RS 6 Avant begint Audi Sport aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van deze bijzondere auto.

 • De Audi RS 6 Avant geeft reden tot feest. Aan de achterkant vallen de RS-uitlaten en achterspoiler op.

 • De bredere carrosserie met uitgebouwde spatborden en de RS-singleframe grille zorgen voor een indrukwekkende uitstraling.

 • De Audi RS 6 Avant rolt standaard op 21-inch gegoten lichtmetalen velgen in 10-spaak-ster-design met 275/35-banden. Als optie is 22-inch lichtmetaal leverbaar in 5-V-spaak-trapeze-design met 285/30-rubber. Deze speciale RS-velgen zijn er in het zilver, glansgedraaid mat titaan en glansgedraaid hoogglans antracietzwart.

 • De 4.0 V8 biturbo TFSI-motor levert 441 kW/600 pk en bezorgt de Audi RS 6 Avant adembenemende prestaties.

 • Sportieve RS-luchtvering is standaard. Ideaal voor het comfort op de lange afstand en toch een goede wegligging als het prestatiepotentieel wordt aangesproken.

 • De Audi RS 6 Avant is in hoge mate te personaliseren, voor een opvallende uitstraling of om juist zoveel mogelijk onder de radar te blijven. Met welke kleur gaat u een verbintenis aan?

 • In het interieur met zijn onberispelijke afwerkingskwaliteit is voor alle inzittenden ruim voldoende plek.

 • De vloer ligt in het verlengde van de laadrand. De Audi RS 6 Avant mag dan een sportauto zijn, hij verloochent zijn praktische kant niet.

High performance in cijfers

Vermogen

441

kW

(600 pk)

Acceleratie

3,6

s

0 naar 100 km/h

Topsnelheid

305

km/h

(optie; standaard is 250 km/h)

Superieure en efficiënte kracht

Vermogen: 441 kW/600 pk. Koppel: 800 Newtonmeter. Van 0 naar 100 km/h: in 3,6 seconden. Topsnelheid: optioneel 305 km/h. Uw hart gaat vast sneller kloppen van de 4,0-liter V8-biturbo TFSI-motor en de quattro permanente vierwielaandrijving. Nog meer als u een van de optionele dynamic-pakketten toevoegt. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 11,5–11,7 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 263–268 g/km.

Audi RS 6 Avant

U kunt nu all-in rijden

Wat het onderstel van de Audi RS 6 Avant betreft kunt u gerust alles op één kaart zetten. De standaard RS-sportluchtvering kan moeiteloos overweg met de optionele topsnelheid van 305 km/h. Het onderstel houdt echter niet alleen rekening met prestaties, maar ook met langeafstandscomfort. Dankzij de diverse instellingen zijn vele vormen van rijplezier mogelijk. Het optionele RS-sportonderstel plus met Dynamic Ride Control belooft een ultieme handling, omdat duik- en kantelbewegingen flink beperkt worden.

Vooruitstrevend karakter:
het interieurdesign

In het hoogwaardig ingerichte interieur springen de sportieve kenmerken van de Audi RS 6 Avant in het oog. De RS-sportstoelen met fraaie stikselpatronen zitten voortreffelijk. Het slanke, driedimensionale dashboard blinkt uit door de op de bestuurder gerichte technologieën. De black-panel-architectuur, antraciete aluminium decoratielijsten en de RS-designpakketten in rood en grijs brengen nog meer sportiviteit naar voren. De RS-logo’s op stuur, stoelen en dorpels bevestigen de filosofie dat limieten er om te verkennen zijn.

Inpakken en wegwezen

Met een bagagevolume van 1.680 liter met neergeklapte leuningen is voldoende ruimte aan boord om uitstapjes en vakanties groots aan te pakken. Optioneel opent de achterklep met een voetzwaai onder de achterbumper. Leg uw spullen achterin en geniet van al het moois dat voor u ligt.