SQ7 > Q7 > Home > Audi Nederland

De Audi SQ7 is onze
veelzijdige power-SUV

Met zijn 373 kW/507 pk sterke V8-TFSI-motor met twee twin-scroll turbo’s en een hightech onderstel is de Audi SQ7 het absolute topmodel van de Q7-serie. Behalve sterk is deze gezinsauto ook ruim en comfortabel. Voeg daar zijn dynamische uiterlijk, het rijplezier en een modern dashboard met digitale schermen aan toe en u begrijpt: de Audi SQ7 is een winnaar.

Een krachtige aandrijflijn

Onder de grote motorkap van de Audi SQ7 schuilt een sporthart. De biturbo 4.0 V8 TFSI levert 373 kW/507 pk, maar het is vooral het koppel dat tot de verbeelding spreekt: 770 Newtonmeter, tot uw dienst vanaf 2.000 toeren. Dankzij deze power kan de Audi SQ7 desgewenst in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Verbruik en emissie komen uit op gemiddeld 12,0-12,1 l/100 km en 276-278 g CO2/km. Doordachte technieken dragen bij aan de efficiëntie en de rijbeleving. Zo zijn beide turbo’s van het twin-scrolltype. Ze zijn in het midden van de V-vorm van het motorblok gemonteerd, waardoor de route tot aan de cilinderbanken kort is en ze snel opspoelen. Verder zijn de sportieve variant van de luchtvering en vierwielbesturing standaard.

Digitaal is de norm

Digitale technieken verrijken uw dagelijks leven en daarom bedient u de meeste functies in de Audi SQ7 vanaf grote touchscreens. In de middenconsole zitten twee grote schermen en als u ergens op drukt, voelt dat alsof u een fysieke knop gebruikt. U hoort zelfs een klikgeluid ter bevestiging. De jongste generatie van MMI navigatie plus met MMI touch response is standaard, inclusief toegang tot geavanceerde Audi connect onlinetoepassingen. Voorbeelden zijn de mogelijkheid om met Google Earth™-kaarten te navigeren, realtime verkeersinformatie in de route te verwerken en naar POI’s in de directe omgeving te zoeken.

MMI in de Audi SQ7

Een hightech interieur met
een sportieve aankleding

Een SUV in dit marktsegment hoort u te verwennen en we hopen dat het interieur van de Audi SQ7 uw verwachtingen overtreft. Recht voor u toont het 12,3-inch HD-scherm van de Audi virtual cockpit overzichtelijk en haarscherp alle gewenste informatie. De optionele extra sportieve voorstoelen en het optionele afgeplatte lederen sportstuur benadrukken het sportieve karakter van de Audi SQ7. Nog aangenamer wordt het met het optionele Air Quality-pakket en het optionele multicolour contour en ambient light.

Het digitale dashboard van de Audi SQ7.
Een ruim en praktisch interieur

Tot in het kleinste detail sportief

De Audi SQ7 overtuigt met zijn innerlijke waarden en met zijn uiterlijk. Diverse speciale S-elementen maken hem net even sportiever dan de Q7. Zo vallen aan de achterkant de verchroomde sierlijst op de achterklep en de speciale S-bumper met vier uitlaatopeningen op. Voor de wielen is er keuze uit lichtmetaal tot en met maat 22 inch. Met de optionele rode remzadels voegt u een extra sportief accent toe.

Een indrukwekkende voorkant

De Audi SQ7 steekt zijn sportieve karakter niet onder stoelen of banken. Het opvallendste kenmerk aan de voorzijde is de octagonale singleframe-grille met verchroomde dubbele verticale spijlen. De speciale S-voorbumper is opgesierd met elementen in selenietzilver. Ook de fraaie koplampen zijn niet te missen. Optioneel werken die met een van de beste technieken die we in huis hebben: HD-matrix-ledverlichting met laser voor het grootlicht, dynamische knipperlichten en een korte animatie bij het ontgrendelen en afsluiten van de auto.

De grille van de Audi SQ7 TFSI.