RS Q3 > Q3 > Home > Audi Nederland

Leef legendarisch:
Audi RS Q3

Wij willen niet slechts ergens heen. We willen iets in beweging brengen. Niet zomaar de tijdgeest volgen, maar onze drijfveren. Een passende auto daarbij is de Audi RS Q3. Deze prestatiegerichte SUV combineert een sportief design met praktische gebruiksmogelijkheden. De beroemde 2,5-liter vijfcilinder TFSI-motor en de quattro permanente vierwielaandrijving staan borg voor veel rijplezier.
Performance is an attitude.

High-performance in beeld gebracht

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-rs-q3-driving-RSQ3_2020_1480.jpg
1920x1080-audi-rs-q3-driving-RSQ3_2020_1480.jpg
  • De Audi RS Q3 heeft een silhouet met trekjes van een coupé.

  • Aan de achterkant van de Audi RS Q3 zijn een speciale RS-bumper en RS-dakspoiler te zien.

  • Eén bonk kracht in Kyalamigroen: de Audi RS Q3.

  • De 2,5-liter vijfcilinder TFSI-motor levert 294 kW/400 pk.

  • Deze optionele 21-inch lichtmetalen velgen in 5-V-spaak-polygoon-design onderstrepen het sportieve karakter van de Audi RS Q3.

  • U zit op RS-sportstoelen met fraaie RS-stiksels.

  • In de Audi RS Q3 is ruimte voor vijf inzittenden. Met neergeklapte achterbankleuningen bedraagt het bagagevolume 1.525 liter.

  • Het standaard MMI-touchscreen is op de bestuurder gericht.

  • Het met leder beklede RS-sportstuur is afgevlakt aan de onderkant. Met de knoppen op de spaken bedient u onder meer de standaard Audi virtual cockpit.

Bepaalt zijn eigen regels

De eigen designkenmerken van de Audi RS Q3 maken het prestatiepotentieel zichtbaar voor de buitenwereld. De aflopende daklijn verleent deze indrukwekkende SUV een vleugje coupékarakter. Dat hij heel wat in zijn mars heeft, blijkt ook uit de indrukwekkende voorkant met speciale RS-bumper en glanzend zwarte singleframe-grille. De verbrede spatbordranden versterken zijn gespierde uitstraling. De optionele 21-inch lichtmetalen velgen zijn uitzonderlijk groot in dit segment. Via de oplopende schouderlijn komen we uit bij de krachtig ogende achterkant, met een speciale RS-bumper – inclusief diffusor met glanzend zwarte afwerking en ovale uitlaten – en de speciale RS-dakspoiler.

Audi RS Q3 achterkant
Kracht en snelheid in cijfers

Vermogen

294

kW

(400 pk)

Acceleratie

4,5

s

0 naar 100 km/h

Koppel

480

Nm

1.950 – 5.850 toeren

Zeg maar dag tegen de sleur

Met de legendarische 2,5-liter vijfcilinder TFSI-motor levert elke rit nieuwe avonturen op. Het vermogen van 294 kW/400 pk en het koppel van 480 Nm dragen daartoe bij. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 8,8–8,9 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie is 202–203 g/km. Dankzij het standaard RS-sportonderstel zijn bochten een sensatie. De RS Q3 ligt tien millimeter lager op de weg dan zijn modelgenoten. Optioneel zijn de dempers instelbaar voor nog meer rijdynamiek en -stabiliteit, een betere handelbaarheid en de keuzemogelijkheid voor meer comfort. Voor een strak stuurkarakter is een speciaal voor de Audi RS Q3 aangepaste progressieve stuurinstallatie gemonteerd. Eveneens voorbehouden aan deze snelle uitvoering zijn de speciale RS-remmen. Een mooie optie zijn de rode remzadels. Of ga meteen voor het summum: optionele keramische remmen met grijze, rode of blauwe remzadels.

Een bijzonder sportief interieur

De sportieve uitstraling is ook binnenin de Audi RS Q3 aanwezig. Standaard zijn er het met leder beklede RS-sportstuur dat aan de onderzijde is afgevlakt en de antraciete aluminium decoratielijsten van het type Race. Optioneel zijn deze panelen te vervangen door een afwerking met zwarte pianolak of koolstofvezel. Ook optioneel zijn de RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en nappalederen bekleding inclusief honingraatstikselpatroon. Naar wens is de sportieve beleving te versterken met rode of blauwe details. Leuk detail: bij het openen van de deuren wordt ‘Audi Sport’ op de grond geprojecteerd.

Sportstoelen in de Audi RS Q3

Ruimte voor al uw wensen

De Audi RS Q3 blinkt uit door zijn adembenemende prestaties. Tegelijkertijd is het een praktische SUV die uitstekend overweg kan met alles wat u doordeweeks en in het weekend van hem verlangt. Zo is het interieur royaal genoeg voor vijf inzittenden. De achterbank is standaard over vijftien centimeter verschuifbaar en de rugleuningen tellen zeven standen. De kofferbak heeft een inhoud van 530 liter en met de leuningen plat past zelfs 1.525 liter achterin.

Achterbank Audi RS Q3