SQ2 > Q2 > Home > Audi Nederland

Sterk en zeker van zijn zaak.
De Audi SQ2

De Audi SQ2 is het nieuwe topmodel van de Q2-familie. Deze auto levert de levendige prestaties van een Audi S-model, biedt de praktische voordelen van een compacte SUV en hij is er met toonaangevende veiligheids- en infotainmentcomponenten.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • De Audi SQ2 trekt volop de aandacht.

 • De Audi SQ2 biedt pure sportiviteit binnen een handzame lengte van 4,19 meter.

 • In de Audi SQ2 ondersteunen diverse rijhulpsystemen u om veilig aan het verkeer deel te nemen.

 • De 3D-vormgeving van de motorkap is een kenmerkend SUV-detail.

 • De hoge singleframe-grille met staande spijlen maakt beslist indruk in de spiegels van voorliggers.

 • De wigvormige led-koplampen zijn medebepalend voor het karakter van de voorzijde.

 • De grote luchtinlaten wijzen op de goede prestaties van de Audi SQ2.

 • Aan de markante achterzijde van de Audi SQ2 vallen de vier uitlaatsierstukken op.

 • Uw commandopost met het aan de onderkant afgeplatte multifunctionele stuur en de optionele Audi virtual cockpit.

 • De standaard sportstoelen zitten zeer goed.

 • Voor extra gebruiksgemak is er een elektrisch openende en sluitende achterklep.

 • De Audi SQ2 past bij elke levensfase en elk gebruiksdoel.

Rijplezier gegarandeerd

Dankzij de 221 kW/300 pk sterke 2,0-TFSI-viercilindermotor (gemiddeld brandstofverbruik 7,0–7,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie 159–163 g/km) legt u de acceleratietest van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden af. Het koppel bedraagt 400 Newtonmeter; de topsnelheid 250 km/h. Dat zijn sportautowaarden in een compacte SUV. De kracht van de Audi SQ2 wordt via de 7-traps S tronic en quattro permanente vierwielaandrijving efficiënt overgebracht op de weg.

Fahrdynamik
Meer over de rijdynamiek
Meer over het exterieurdesign
Licht

Zien en gezien worden

De led-koplampen van de Audi SQ2 verlichten uw omgeving nauwkeurig en met een kleurtemperatuur die het vertrouwde daglicht benadert. Ook de achterlichten met dynamische knipperlichten werken met led-technologie, waardoor ze extra goed zichtbaar zijn voor andere verkeersdeelnemers.

Sportief, hoogwaardig, functioneel

Het interieur van de Audi SQ2 beantwoordt aan de eisen voor een sportieve SUV. Zo zijn er de standaard sportstoelen met S-logo’s en accentkleuren. Zitmeubilair dat het lichaam goed ondersteunt tijdens accelereren, bochten nemen en afremmen. Het sportieve multifunctionele stuur met schakelhendels ligt aangenaam in de handen. De decoratielijsten van geborsteld aluminium en de edelstalen pedaalcovers brengen nog meer dynamiek in het interieur.

Interieur & Raumkomfort
Meer over het interieurdesign en de binnenruimte

Overzichtelijk

De cockpit is uw commandopost die u belangrijke informatie levert over de slimme technologieën. Standaard heeft de Audi SQ2 een 5,8-inch MMI-scherm. De topversie van MMI is ‘MMI navigatie plus’ inclusief touchpad met handschriftherkenning bovenop de centrale bedieningsknop. De innovatieve Audi virtual cockpit is een volledig digitaal instrumentenpaneel voor alle denkbare weergaven.

Bedienkonzept & Infotainment
Meer over bediening en infotainment
Fahrerassistenzsysteme

Dat geeft vertrouwen

De Audi SQ2 beschikt over omvangrijke assistentiesystemen voor de bestuurder, waaronder het standaard Audi pre sense front. Dit systeem omvat onder meer een functie die bij dreigende aanrijdingen met andere voertuigen of overstekende voetgangers een automatische noodstop uitvoert. Audi side assist waarschuwt met een led voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de Audi SQ2 binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, surroundweergave van obstakels en een achteruitrijcamera.

Een echte alleskunner

De Audi SQ2 is een allround talent. Hij is energiek, sportief, praktisch, veilig en modern. Niet gek dat hij zeker is van zijn zaak. Ervaar al zijn pluspunten tijdens een proefrit bij uw Audi dealer.

Q2