RS 5 Sportback > A5 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
RS 5 Sportback

RS 5 Sportback

De Audi RS 5 Sportback
heeft dubbele turbokracht

Met zijn krachtige 2,9-liter V6-biturbomotor en quattro permanente vierwielaandrijving is de Audi RS 5 Sportback een sportieve auto met toonaangevende rijeigenschappen. Maar deze snelle bolide heeft ook nog verrassende andere kanten. Hij draait namelijk zijn hand niet om voor praktische taken en het comfortabel vervoeren van zijn inzittenden.

De RS 5 Sportback is tijdelijk niet leverbaar.

Topprestaties in beeld gebracht

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080-7386_Felge-Keramikbbremse.jpg
1920x1080-7386_Felge-Keramikbbremse.jpg
  • De optionele 19-inch keramische remmen zijn er naar keuze met grijze, rode of blauwe remzadels.

  • Wie dol is op autorijden gaat in de Audi RS 5 Sportback beslist veel plezier beleven. Met zijn supergoede prestaties en fraaie design valt hij in de smaak bij iedereen die waarde hecht aan rijplezier.

  • De Audi RS 5 Sportback accelereert in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h.

  • Het RS-sportonderstel draagt bij aan het levendige en soevereine weggedrag.

  • De exclusieve uiterlijke RS-kenmerken wijzen op het prestatiepotentieel van de Audi RS 5 Sportback.

  • De Audi RS 5 Sportback is een sportauto die begrijpt dat praktische eigenschappen meerwaarde bieden.

  • De Audi RS 5 Sportback is een mooi cadeau van Audi Sport GmbH. De cleane lijnen zijn aangescherpt met veertig millimeter bredere spatborden. De bronskleurige velgen staan hem goed.

  • Aan de hand van optiepakketten zijn diverse exterieurdetails in het zwart uit te voeren. Dat geldt ook voor de Audi-ringen en RS 5-logo’s. De optionele matrix-ledkoplampen met Audi-laserlicht hebben eveneens een donkere afwerking.

  • Een topklasse afwerking, de beste materialen en een minimalistische uitstraling. De Audi RS 5 Sportback heeft standaard RS-sportstoelen voorin.

Cijfers zeggen meer dan duizend woorden

Vermogen

331

kW

(450 pk)

Acceleratie

3,9

s

0 naar 100 km/h

Koppel

600

Nm

Vanaf 1.950 toeren

Voorkant Audi RS 5 Sportback

In de Audi RS 5 Sportback wordt ingehaald verkeer snel kleiner in de spiegels. Zijn 2,9-liter V6-TFSI-biturbomotor levert immers een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Newtonmeter. Daarmee sprint deze bolide in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 9,2 l/100 km en de gemiddelde CO2-emissie 209 g/km. De topsnelheid is standaard begrensd op 250 km/h en optioneel op 280 km/h. Dat klinkt goed. En nog beter met de optionele RS-sportuitlaten.

Voorkant Audi RS 5 Sportback

Controleerbare kracht

Snelle sprintjes trekken zonder doorslippende wielen. Mogelijk door de quattro permanente vierwielaandrijving met optioneel sportdifferentieel en de sportief afgestemde 8-traps tiptronic met snelle schakeltijden. Met het rijdynamisch systeem Audi drive select bepaalt u zelf hoe uw persoonlijke rijbeleving eruitziet. Met het standaard RS-sportonderstel ligt uw Audi RS 5 Sportback stevig op de weg. Voor nog meer dynamiek in bochten en extra rijstabiliteit is er het optionele ‘RS-sportonderstel plus’ met Dynamic Ride Control (DRC).

Audi RS 5 Sportback

Uw dagelijkse dosis sportiviteit

Leuk, die dedicated sportauto’s, maar heeft u weleens geprobeerd een racefiets of mountainbike achterin te leggen? Ski’s of snowboards mee te nemen? In de Audi RS 5 Sportback kan dat. Dankzij de grote achterklep, in delen neerklapbare achterbankleuningen en een vlakke laadvloer. Kortom, deze auto bewijst zakelijk en privé snel zijn meerwaarde. Dat is nog eens sportief.

Audi RS 5 Sportback