S8 > A8 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
S8 TFSI

S8 TFSI

De Audi S8 TFSI
is snel en comfortabel

De Audi S8 TFSI is de sportiefste versie van onze luxueuze grote sedan. Hij bewijst dat snelle progressie in alle comfort kan geschieden. Ontspannen en comfortabel reizen zijn het devies. Dit is mogelijk dankzij de krachtige V8-biturbo-TFSI-motor, het ruime interieur met uitmuntend zitcomfort, een innovatief bedieningsconcept en een brede waaier aan infotainment- en connectiviteittoepassingen.

Dit model is tijdelijk niet meer bestelbaar. Neem contact op met uw dealer voor de details.

S8
Audi S8 TFSI
Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080_AS8_D_181010-2.jpg
1920x1080_AS8_D_181010-2.jpg
  • De dubbele uitlaten links en rechts benadrukken de dynamische kwaliteiten van de Audi S8 TFSI.

  • De Audi S8 TFSI is de sportiefste versie van onze luxueuze grote sedan. Hij is sterk en comfortabel en loopt digitaal voorop.

  • Het design van de Audi S8 TFSI met diverse speciale S-kenmerken is een statement van pure sportiviteit.

  • De Audi S8 TFSI accelereert in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h.

  • Dynamische vierwielbesturing is standaard. Dit draagt bij aan de rijdynamiek en de handelbaarheid van de Audi S8 TFSI.

  • Het interieur is te vergelijken met een sportief aangeklede lounge. De comfortstoelen met sportuitstraling zitten heerlijk comfortabel.

  • De Audi S8 TFSI heeft standaard HD-matrix-ledkoplampen met dynamische knipperlichten.

  • Een exclusieve uitstraling dankzij speciale S-kenmerken zoals de standaard 20-inch lichtmetalen velgen.

  • Achter de fraaie lichtmetalen velgen schitteren optioneel rood gespoten remzadels.

Sportiviteit in cijfers uitgedrukt

Vermogen

420

kW

(571 pk)

Acceleratie

3,8

s

0 naar 100 km/h

Koppel

800

Nm

Prestaties en efficiëntie

De 4,0-liter V8-biturbo-TFSI-motor levert een koppel van maximaal 800 Newtonmeter en een vermogen van 420 kW/571 pk. Daarmee kan deze bolide in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h versnellen. Tegelijkertijd heeft de Audi S8 TFSI ook een efficiënte kant, wat al blijkt uit de standaard 48-volt mildehybridetechniek met riemaangedreven startmotor annex generator en de innovatieve Audi cylinder on demand-techniek. Onder deellast komen vier van de acht cilinders tot rust. De motor behoudt zijn rustige loop en voelt nog steeds krachtig aan. Tegelijkertijd daalt het brandstofverbruik en vermindert de CO₂-uitstoot. Het gemiddeld brandstofverbruik is 11,3–11,4 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 258–260 g/km.

Meeslepende prestaties

De quattro permanente vierwielaandrijving en de standaard dynamische vierwielbesturing van de Audi S8 TFSI komen bij elke snelheid tot hun recht. Dat merkt u aan de uitstekende rijdynamiek en de goede handelbaarheid met behoud van het comfort. Het standaard aanwezige anticiperende actieve onderstel werkt voor elk wiel afzonderlijk, waardoor de auto zich voortdurend aan de wegomstandigheden aanpast. Daardoor zijn in bochten duidelijk minder zijdelingse krachten voelbaar, wat gunstig is voor de rijdynamiek en uw rijplezier.

Audi S8 TFSI
Meer over de assistentiesystemen voor de bestuurder

Een interieur met het karakter van een lounge

Voor het neerzetten van de interieurstijl zijn met name horizontale lijnen gehanteerd. De aankleding van de Audi S8 TFSI geeft u het gevoel in iets speciaals te zitten. Daarvoor zorgen onder meer exclusieve details zoals het carbon Vector met 3D-diepte-effect op de bovenste decoratielijsten en transmissiehendel, de sportieve comfortstoelen met S-logo’s, het dubbelspaaks stuurwiel met aluminium schakelhendels, een S-logo en speciale S-stiksels alsmede de edelstalen pedalen en voetsteun.

Audi S8 TFSI voorstoelen
Lees verder over het comfort achterin
MMI-touchscreen in de Audi S8 TFSI

Een intuïtief bedieningsconcept

Standaard is het topklasse infotainmentsysteem ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’ aan boord. Dat helpt niet alleen om eenvoudig op de bestemming te geraken, maar het geeft ook een duidelijk overzicht van alle auto-instellingen. Daarvoor zijn twee haarscherpe touchscreens aanwezig. De vele online-toepassingen van Audi connect zijn geïntegreerd. Ook mooi: MMI is eveneens te bedienen door op natuurlijke wijze zinnen uit te spreken.

Een exclusieve uitstraling

Het dynamische karakter wordt verder aangescherpt met speciale kenmerken. Tot de exclusieve details die aan de Audi S8 TFSI zijn voorbehouden behoren de sportieve singleframe-grille en de voorbumper met markante luchtinlaten met aluminiumkleurige accenten. Ook de spiegelbehuizingen dragen een aluminiumtint. Achter de standaard 20-inch lichtmetalen velgen schitteren optioneel rood gespoten remzadels. Verder zijn er nog de markante dorpelaankleding en de indrukwekkende achterkant met diffusor en vier uitlaatsierstukken.

Audi S8 TSFI