A8 L TFSI e > A8 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
A8 L 60 TFSI e quattro

A8 L 60 TFSI e quattro

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro
Luxueus, comfortabel en innovatief

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro is een 5,3 meter lange elegante limousine met een exclusief karakter. Hij is buitengewoon comfortabel, heeft een hoogstaande uitrusting en zit vol met digitale technieken. Bijzonder aan deze uitvoering is de innovatieve aandrijflijn met een efficiënte elektromotor en krachtige benzinemotor. Omdat het een plug-in hybride is, kan de accu met een kabel worden opgeladen, voor nog meer stille kilometers.

Audi plug-in hybride. Het beste van twee Audi's.

Dit model is tijdelijk niet meer bestelbaar. Neem contact op met uw dealer voor de details.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080_AA8_E-TRON_171008.jpg
1920x1080_AA8_E-TRON_171008.jpg
  • De Audi A8 L heeft als plug-in hybride een chique en zakelijk verantwoorde uitstraling, waarbij de afwerking met verchroomde details zijn elegantie bevestigt.

  • Dankzij de lengte van 5,3 meter hebben de inzittenden veel ruimte. Met name achterin blinkt deze lange versie van de Audi A8 uit door de beenruimte en bewegingsvrijheid in de breedte.

  • Wie de Audi A8 L 60 TFSI e quattro thuis, op kantoor en tijdens werkbezoeken aan de lader hangt, kan veel kilometers volledig elektrisch afleggen. De standaard meegeleverde Shuttel-pas geeft toegang tot laadpalen en mobiliteitsdiensten.

  • Deze 19 inch grote lichtmetalen velgen in 5-arm-turbine-design zijn standaard.

  • Ook aan de achterkant is de Audi A8 L 60 TFSI e quattro voorzien van een chroomafwerking.

  • De zwarte gedeelten van grille en mistlampomlijstingen zijn in fraai titaanzwart gespoten.

  • Voor ultiem comfort voor de passagier rechts achterin is er de optionele loungestoel.

  • De touchscreens in de Audi A8 L 60 TFSI e quattro bevestigen voel- en hoorbaar de gekozen menuopties.

  • Een typeaanduiding die toptechniek verraadt: een combinatie van benzine- en elektromotor met quattro vierwielaandrijving.

Plug-in hybrideaandrijving in cijfers

Elektrische actieradius

42–46

km

volgens WLTP, voor 19- tot 20 inch wielen

Acceleratie

4,9

s

0 naar 100 km/h

Systeemvermogen

330

kW

(449 pk)

Een innovatieve en dynamische aandrijving

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro is een plug-in hybride waarmee u volgens de WLTP-verbruiksnorm met volle accu de eerste 46 kilometer van uw reis volledig elektrisch kunt afleggen. Puur elektrisch rijdend is een topsnelheid van 135 km/h mogelijk. Voor de resterende kilometers tot aan de volgende laadsessie is er de 3.0 V6 TFSI-motor, die sportief voor de dag komt. Dankzij het systeemvermogen van 330 kW/449 pk is een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden mogelijk. Dat neemt niet weg dat de rijervaring vooral sereen is. De aandrijflijn is bijzonder stil en de standaard luchtvering levert een belangrijke bijdrage aan het rijcomfort. De innovatieve aandrijflijn is goed voor een officieel gemiddeld brandstofverbruik van 2,5–2,7 l/100 km, een gemiddeld stroomverbruik van 20,9–21,2 kWh/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 57–61 g/km.

Audi A8 L 60 TFSI e quattro

Efficiënt rijden, eenvoudig opladen

Slimme technieken helpen om met de Audi A8 L 60 TFSI e quattro zo gunstig mogelijk kilometers te verslinden. Zo analyseert de auto vooraf de af te leggen navigatieroute om op basis daarvan te bepalen welke onderdelen van de aandrijflijn wanneer een bijdrage moeten leveren. Dit met het oog op een zo groot mogelijke actieradius. De bestuurder kan ook zelf de werking van de techniek beïnvloeden. Daarvoor zijn er drie instellingen, bijvoorbeeld om stroom vast te houden om op een later moment in een milieuzone elektrisch te rijden. Opladen is kinderspel, zeker met het dichte netwerk aan laadpalen in Nederland en het snel toenemend aantal laadpunten elders in Europa. De A8 als plug-in hybride wordt standaard geleverd met de Shuttel-pas voor opladen en mobiliteitsoplossingen. Daarnaast is er de Audi e-tron Charging Service die toegang geeft tot meer dan 110.000 publieke laadpunten in Europa.

Audi A8 L 60 TFSI e quattro

Het interieur is een
kwestie van thuiskomen

Als u plaatsneemt in de Audi A8 L 60 TFSI e quattro merkt u direct dat alles in deze limousine draait om verblijfscomfort en een aangename ambiance. Het meubilair voor- en achterin is comfortabel en zorgt voor een goede lichaamsondersteuning. U bepaalt zelf welke stoelen er in uw auto komen. De comfortstoel doet zijn naam eer aan met onder meer pneumatisch instelbare zijwangen en naar wens in drie standen instelbare stoelventilatie en stoelmassage. De standaarduitrusting is van hoog niveau en omvat onder meer stoelverwarming voor- en achterin, een standkachel, bedieningspanelen die op zwart glas lijken en fraaie decoratielijsten.

Audi A8 L 60 TFSI e quattro
Nog meer comfort in uw A8

Digitale technologieën

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro heeft nuttige features aan boord die bijdragen aan het reisgenot en rijcomfort. Onderdeel van het standaard navigatie- en infotainmentsysteem ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’ is de toegang tot de onlinetoepassingen van Audi connect. Ook standaard is het digitale instrumentarium, Audi virtual cockpit geheten. Voor de achterinzittenden is er naar wens Rear Seat Remote voor de bediening van klimaatregeling, stoelen en comfortfuncties. Een andere optie is het Rear Seat Entertainment met twee uitneembare tablets. Ideaal voor het streamen van bijvoorbeeld films, het bekijken van autoinstellingen en het achterin bedienen en volgen van het navigatiesysteem.

A8
Meer over bediening en infotainment


A8
A8