• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
A3 Sportback > A3 > Home > Audi Nederland
 A3 Sportback 2019

A3 Sportback

Private lease vanaf € 399,- p/m.*

Veelzijdig en innovatief.
De Audi A3 Sportback.

Sportieve en expressieve lijnen geven de Audi A3 Sportback een dynamische uitstraling. De lange wielbasis en de korte overhang aan de voorzijde benadrukken de evenwichtige, sportieve proporties. De Audi A3 Sportback voelt zich overal thuis. Zowel in de stad als op de snelweg kan hij goed uit de voeten, mede door de ruime keuze aan assistentiesystemen voor de bestuurder. Met de optioneel leverbare Audi virtual cockpit haalt u dashboardtechnologie aan boord die de rijbeleving versterkt en het gebruiksgemak vergroot.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • De Audi A3 Sportback heeft goed herkenbare verlichting. Bi-xenon-lampen zijn standaard, led-koplampen en Audi Matrix led-koplampen zijn optioneel.

 • De krachtig gemodelleerde motorkap, de markante singleframe-grille en de slanke koplampen benadrukken de dynamische uitstraling van de Audi A3 Sportback.

 • De Audi A3 Sportback heeft markante achterlichten met eigen graphics. In combinatie met led-koplampen en Audi Matrix led-koplampen zijn de led-achterlichten aangevuld met dynamische knipperlichten.

 • De verschillende uitvoeringen zijn zowel aan de voor- als achterkant herkenbaar aan onderscheidende details. Verchroomde uitlaatsierstukken zijn altijd standaard.

 • Voor extra gebruiksgemak in de Audi A3 Sportback: optioneel is de achterbankleuning 40:20:40 gedeeld neerklapbaar.

 • Het interieur biedt de voor Audi kenmerkende topkwaliteit. Het driespaaks stuurwiel is naar wens verwarmbaar.

 • Een ander hoogtepunt aan boord is het optionele en innovatieve bedienings- en weergaveconcept in de vorm van de volledig digitale Audi virtual cockpit.

 • De Audi phone box in de middenarmsteun verbindt compatibele mobiele telefoons via near-field communication draadloos aan de auto-antenne en bovendien worden daarvoor geschikte toestellen draadloos opgeladen.

 • Een high-end hifi-systeem: het optioneel leverbare Bang & Olufsen sound system.

Atletisch karakter

De dynamische dakcontouren onderstrepen het atletische karakter van de Audi A3 Sportback. De markante tornadolijn onderlangs de raamlijn en de dynamische lijn boven de dorpels zijn beeldbepalend voor de slank ogende flanken van deze vijfdeurs Audi. Het achteraanzicht wordt gedomineerd door de driedimensionale achterlichten, de scherp getekende lijnen en een brede diffusor. S line past goed bij het dynamische karakter van de Audi A3 Sportback.

Vooruitstrevende verlichting

Maak de nacht net zo licht als overdag. De optionele Audi Matrix led-koplampen schijnen met een helder wit en homogeen licht op de weg. Tegemoetkomend verkeer en voorliggers worden binnen de technische mogelijkheden opgemerkt en niet direct beschenen, terwijl de gebieden ertussenin en ernaast volledig verlicht blijven. Deze uiterst adaptieve lichtverdeling verbetert niet alleen het zicht op de weg, maar draagt ook bij aan de veiligheid en het rijcomfort. De dynamische knipperlichten benadrukken nog eens extra dat het om vooruitstrevende verlichting gaat – ook aan de achterzijde.

Meer over de verlichtingstechnologie

Een sportieve balans

Het onderstel van de Audi A3 Sportback overtuigt door de sportiviteit. Het optionele sportonderstel is 15 millimeter verlaagd en het S line sportonderstel is 25 mm lager. De elektromechanische stuurbekrachtiging werkt fijngevoelig en efficiënt. Optioneel is er de eveneens elektrisch ondersteunde progressieve besturing. Alle motoren overtuigen met hun vlotte karakter en hoge efficiëntie.

Comfortabel en innovatief

Het hoogtepunt in het interieur van de Audi A3 Sportback is de Audi virtual cockpit. Het naar wens verwarmbare driespaaks stuurwiel en de optioneel voor de bestuurdersstoel leverbare massagefunctie zorgen voor extra rijcomfort. De diverse uitvoeringen laten de keuze aan u hoe uw auto wordt aangekleed. Zo is er bijvoorbeeld het S line sportpakket, voor een dynamische uitstraling.

Bedieningsconcept en infotainment

Om alle relevante informatie tijdens het rijden in beeld te hebben, is de A3 Sportback er optioneel met de volledig digitale Audi virtual cockpit. Dit instrumentenpaneel met hi-res 12,3-inch scherm kan op overzichtelijke wijze allerhande informatie tonen. Daar bovenop zijn er nog andere slimme technologieën om uit te kiezen, bijvoorbeeld MMI navigatie plus met MMI touch. Een gebruiksvriendelijk systeem dat tot de top in zijn soort behoort.

Meer over de bediening en het infotainment

Wel zo veilig

Door het grote aanbod aan assistentiesystemen voor de bestuurder is stad en land doorkruisen in de Audi A3 Sportback nog veiliger. Voorbeelden zijn rear cross-traffic alert, dat tijdens achteruit wegrijden waarschuwt als verkeer nadert. Ook de optionele fileassistent, die samenwerkt met de Audi adaptive cruise control met stop- en go-functie, draagt door automatisch afstand te houden bij aan de rijveiligheid.

Hoogwaardig en comfortabel

De innovatieve technologieën en de hoogwaardige uitrusting van de Audi A3 Sportback werken elke rit comfortverhogend. Met zijn lengte van 4,24 meter en wielbasis van 2,60 meter is de Audi A3 Sportback sportief en expressief. Door de ongekende mogelijkheden op het gebied van aankleding en opties bepaalt u zelf waar het accent op komt te liggen. Uw smaak is leidend.

A3 Sportback
883x496_keurmerk-private-lease-logo.jpg
* Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Audi Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaftarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht en kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel.
Algemene Voorwaarden