A4 Avant > A4 > Home > Audi Nederland
Gemiddeld verbruik:  8,5–4,8 l/100km
Gemiddelde CO2-emissie:  193–127 g/km

Business. Class.

Zakelijk, stijlvol en bijzonder luxe. Dat is de nieuwe Audi A4. Geniet van de rijk uitgeruste Business edition en S edition. Met cruise control, comfortairconditioning, smartphone interface, MMI navigatie plus, virtual cockpit plus en vele andere extra’s.

Bovendien is de Audi A4 nu standaard ook nog eens voorzien van S tronic-automaat.

Lease de Audi A4 Avant Business edition nu al vanaf € 749,- per maand*

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080_AA4_D_191016.jpg
1920x1080_AA4_D_191016.jpg
 • De strak vormgegeven Audi A4 Avant heeft een sportief lijnenspel.

 • Als edition one krijgt de Audi A4 Avant onder meer 19-inch lichtmetaal mee.

 • De grote singleframe-grille en de led-koplampen zorgen voor een herkenbare Audi-uitstraling.

 • De afwerking van de onderbumper inclusief karakteristieke uitlaatmonden verdient het predicaat ‘sportief’.

 • De Audi A4 Avant edition one is onder meer te herkennen aan het Audi-logo op de voorspatborden.

 • De brede spatborden, naar achteren oplopende lijn onderaan de flanken en grote wielen verlenen deze bolide een dynamische flair.

 • Het interieur van de Audi A4 Avant edition one is er naar keuze met design selection-aankleding of S line-pakket.

 • Met neergeklapte achterbank heeft de bagageruimte van de Audi A4 Avant een inhoud van 1.495 liter.

 • Vanaf het MMI-aanraakscherm bedient u veel functies. De menu’s zijn helder gestructureerd, waardoor u snel door alle niveaus tikt en veegt.

Veelzijdig gebruiksgemak

De Audi A4 Avant combineert een sportief design met een doordacht interieurconcept. De bagageruimte met rechte wanden heeft een inhoud van 495 liter en met neergeklapte achterbank kan er maar liefst 1.495 liter aan spullen mee. De leuning is in drie delen plat te leggen. Een elektrisch bedienbare achterklep (openen en sluiten) en het elektrisch werkende afdekscherm zijn eveneens standaard. Optioneel opent de achterklep met een voetzwaai onder de achterbumper. Ook handig is het als extra leverbare vastzetsysteem met twee telescoopstangen in de kofferbak om spullen vast te zetten.

Bagageruimte Audi A4 Avant

Toonaangevende technologieën

Bovenop de foutloze ergonomie is er nog het bedieningsgemak van het touchscreen, aangevuld met spraakbediening voor diverse functies. In de vorm van het volledig digitale instrumentarium ‘Audi virtual cockpit plus’ beschikt u over een 12,3-inch groot full-HD-scherm dat niet alleen de vertrouwde snelheidsmeter en toerenteller weergeeft, maar bijvoorbeeld ook de navigatiekaart schermbreed kan tonen. Bijzonder prettig, omdat u dan niet telkens naar het middenscherm hoeft te kijken. Geavanceerde extra’s zoals de Audi connect key (om via een Android-telefoon de portieren te ontgrendelen) en de Audi phone box (draadloos opladen van smartphones) passen perfect bij het vooruitstrevende karakter van de Audi A4 Avant.

Audi MMI in de Audi A4 Avant
Meer over de bediening en het infotainment

Krachtige motoren

Een auto op maat met een aandrijving op maat. De tweeliter TFSI-benzinemotor is er in varianten met 110 kW/150 pk, 150 kW/204 pk en 195 kW/265 pk. De sterkste versies zijn te bestellen met quattro ultra-aandrijving voor optimale tractie en rijdynamiek razendsnel de achterwielen bijschakelt. Wie voor diesel gaat, heeft de keuze uit een tweeliter TDI-krachtbron met 120 kW/163 pk of een vermogen van 150 kW/204 pk.

Alle motorvarianten zijn mild-hybrides, waarbij een 12-volt installatie, een riem aangedreven startmotor annex generator en een lithium-ion accu het verbruik verlagen door de motor – waar mogelijk – onder het rijden uit te schakelen. De auto rolt dan door zonder brandstof te verbruiken.

Gemiddeld brandstofverbruik*: 7,2-3,8 l/100 km; gemiddelde CO2-emissie: 166-100 g/km.

Audi A4 Avant facelift

Assistentie op de achtergrond

De modernste technologie, standaard of optioneel, ondersteunt u als u onderweg bent in uw Audi A4 Avant. Veel van de extra mogelijkheden zijn in pakketten gebundeld rondom een specifiek gebruiksthema. Zo zitten in het tour-pakket onder andere een fileassistent en afslagassistent. De fileassistent werkt tot 65 km/h en stuurt de auto met de rest van het verkeer mee. De auto houdt daarbij de wegbelijning, voertuigen naast en voor de eigen auto en de randen van de weg in de gaten. De afslagassistent komt in actie bij links afslaan. De techniek detecteert tegemoetkomend verkeer en laat bij dreigend gevaar de auto niet naar links afbuigen.

Audi A4 Avant edition one
Led-koplampen Audi A4 Avant

Autoverlichting als visitekaartje

De allermodernste autoverlichting onderstreept het hightech aspect van de Audi A4 Avant. Led-koplampen zijn standaard. Die stralen een zeer helder licht uit. Een stapje hoger zijn de matrix-led-koplampen inclusief dynamische knipperlichten voor en achter. Met deze vrij instelbare verlichting zijn specifieke delen van het wegoppervlak onafhankelijk van elkaar te belichten. Dit werkt met behulp van een camera en led-modules in de koplampen. Andere verkeersdeelnemers worden niet fel beschenen en de stukken ertussenin wel. Bij het ontgrendelen en vergrendelen van de auto vertonen de matrix-led-koplampen en led-achterlichten een korte lichtanimatie.

Een exclusieve uitstraling

De Audi A4 Avant is er in ongekend veel lakkleuren. In het standaard aanbod zit vast een tint die u aanspreekt, bijvoorbeeld het klassieke Ibiswit of het opvallende Tangorood. Maar u geeft pas echt uw visitekaartje af met een individuele lakkleur van Audi exclusive. Wat dacht u van het hier afgebeelde Javagroen?

Audi A4 Avant met Audi exclusive lakkleur

Populaire configuraties:

Launch Edition Sport 45 TFSI quattro S tronic met:
 • Daytonagrijs pareleffect lak
 • 18 "5-dubbelspaak"-design velgen
 • Matrix-led-koplampen
Nu configureren
 • Launch Edition Sport 45 TFSI quattro S tronic
 • Launch Edition Business 35 TFSI S tronic