A7 Sportback TFSI e > A7 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
A7 Sportback TFSI e quattro

A7 Sportback TFSI e quattro

Audi A7 Sportback TFSI e quattro.
Elegant en efficiënt.

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

De Audi A7 Sportback TFSI e quattro is een fraai gelijnd coupémodel uit het hogere segment met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de efficiënte elektromotor en een lithium-ionaccu kan deze auto lokaal emissievrij rijden. Met zijn elegante design krijgt hij veel aandacht van omstanders. In het interieur geniet u van veel comfort en uitgebreide infotainmentvoorzieningen.

Audi plug-in hybride. Het beste van twee Audi's.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-a7-sportback-tfsi-e-exterior-AA7_TFSIe_191001_2.jpg
1920x1080-audi-a7-sportback-tfsi-e-exterior-AA7_TFSIe_191001_2.jpg
  • De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro onderscheidt zich met zijn aansprekende design, sportief karakter en baanbrekend aandrijfconcept.

  • Van opzij bezien valt het coupéachtige ontwerp van de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro het beste op.

  • De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is ideaal voor iedereen die wil kennismaken met elektrisch rijden zonder afscheid te hoeven nemen van de conventionele verbrandingsmotor.

  • Net zoals elke andere Audi A7 Sportback heeft ook de plug-in hybride een fraai gelijnde achterpartij met doorlopende verlichting.

  • Dankzij het systeemvermogen van 270 kW/367 pk accelereert de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/h.

  • Met zijn elegante vormen en harmonieuze proporties is de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro een uitstekende propositie in het hogere segment.

  • De elektrische actieradius bedraagt 40 kilometer, wat voor velen voldoende is om dagelijkse afstanden volledig elektrisch af te leggen.

  • Het digitale instrumentarium, de Audi virtual cockpit, en het MMI navigatiesysteem met touchscreen zijn standaard.

  • De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is een dynamische auto en dat blijkt onder meer uit de sportstoelen voorin.

De plug-in hybride-aandrijving in cijfers

Elektrische actieradius²

66 -67

km

volgens WLTP, voor 19- tot 20 inch wielen

Acceleratie

5,7

s

0 naar 100 km/h

Systeemvermogen

270

kW

(367 pk)

Een innovatieve aandrijving

In de Audi A7 Sportback TFSI e draait het om efficiëntie, mogelijk door de vooruitstrevende combinatie van een benzinemotor en elektrokracht. Er zijn twee versies: de 220 kW/299 pk sterke 50 TFSI e quattro en de 270 kW/367 pk sterke 55 TFSI e quattro. Die laatste kan in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren en is goed voor een topsnelheid van 250 km/h. De verbruiks- en emissiewaarden zijn als volgt: de 50 TFSI e quattro heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 1,5-1,7 l/100 km; een gemiddeld stroomverbruik van 17,3 kWh/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 28 g/km. De 55 TFSI e quattro heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 1,9-2,1 l/100 km; een gemiddeld stroomverbruik van 17,3 kWh/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 29–30 g/km.

Audi A7 Sportback TFSI e van bovenaf
Lees verder over opladen en efficiency

Een elegant design

Van opzij bezien valt het sportieve karakter van de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro het beste op. De lage schouderlijn verschuift het optische zwaartepunt naar beneden. De oplopende raampartij is belangrijk voor de dynamische uitstraling. Het S line-exterieurpakket is standaard aanwezig. Daartoe behoren onder meer speciale bumpers met S line-honingraatafwerking. Ook het sportonderstel is standaard, waardoor de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro ten opzichte van de andere versies uit deze modelreeks tien millimeter lager op de weg ligt.

Audi A7 Sportback TFSI e aan het opladen

Infoscreens met veel functies

We zijn gewend aan digitalisering en daarom kunnen onze auto’s niet achterblijven. MMI navigatie plus met MMI touch response is standaard. Deze topversie onder de infotainmentsystemen is vanaf twee grote touchscreens te bedienen. De schermen zijn licht naar de bestuurder gedraaid en ze geven voel- en hoorbaar feedback als u ergens op klikt. De eveneens standaard Audi virtual cockpit is een digitaal instrumentenpaneel. Dit scherm toont in hoge resolutie onder meer specifieke hybride-informatie over het accupercentage en de resterende elektrische actieradius.

Audi A7 Sportback TFSI e met Audi virtual cockpit en MMI navigatie plus

Een sportief, comfortabel en ruim interieur

Binnenin de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro zijn enkele items uit het S line-pakket standaard aanwezig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de sportstoelen voorin met S-logo’s. Die hebben grotere zijwangen en ondersteunen het lichaam op een prettige manier. De elektrisch in vier richtingen instelbare lendensteun volgt de contouren van uw rug. Met opties zoals de instelbare interieurverlichting (contourverlichting en ambient light) en de ionisator en parfumeur uit het Audi Premium Air Quality-pakket versterkt u de ambiance en het reisgenot. Wat u niet ziet, maar wel merkt, is de standaard aanwezige warmtepomp die restwarmte van beide motoren benut om het interieur op temperatuur te houden.

Interieur Audi A7 Sportback TFSI e met S line

De GT onder de plug-in hybrides

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is de Gran Turismo onder de plug-in hybrides. Op basis van een systeemvermogen van 270 kW/367 pk combineert deze A7 PHEV een stijlvol design en gebruiksgemak met een ruime elektrische range, lage verbruikscijfers en goede prestaties. Onder normale omstandigheden wordt de auto via de voorwielen aangedreven. Het slimme quattro-systeem schakelt de achterwielen razendsnel bij zodra de omstandigheden daarom vragen.

Audi A7 Sportback 55 TFSI e

* Full operational lease via Audi Financial Services op basis van 60 maanden en 10.000 km/jaar (exclusief btw en eventuele laadkosten).