A7 Sportback TFSI e > A7 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
Dynamische Vorbeifahrt des Audi A7 Sportback TFSI e

A7 Sportback TFSI e quattro

Elegant en efficiënt.
Audi A7 Sportback TFSI e quattro.

De Audi A7 Sportback TFSI e quattro is een fraai gelijnd coupémodel uit het hogere segment met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de efficiënte elektromotor en een lithium-ionaccu kan deze auto lokaal emissievrij rijden. Met zijn elegante design krijgt hij veel aandacht van omstanders. In het interieur geniet u van veel comfort en uitgebreide infotainmentvoorzieningen.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1_1920x1080-default-AA7_TFSIe_191001.jpg
1_1920x1080-default-AA7_TFSIe_191001.jpg
  • De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro onderscheidt zich met zijn aansprekende design, sportief karakter en baanbrekend aandrijfconcept.

  • Van opzij bezien valt het coupéachtige ontwerp van de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro het beste op.

  • De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is ideaal voor iedereen die wil kennismaken met elektrisch rijden zonder afscheid te hoeven nemen van de conventionele verbrandingsmotor.

  • Net zoals elke andere Audi A7 Sportback heeft ook de plug-in hybride een fraai gelijnde achterpartij met doorlopende verlichting.

  • Dankzij het systeemvermogen van 270 kW/367 pk accelereert de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/h.

  • Met zijn elegante vormen en harmonieuze proporties is de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro een uitstekende propositie in het hogere segment.

  • De elektrische actieradius bedraagt 40 kilometer, wat voor velen voldoende is om dagelijkse afstanden volledig elektrisch af te leggen.

  • Het digitale instrumentarium, de Audi virtual cockpit, en het MMI navigatiesysteem met touchscreen zijn standaard.

  • De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is een dynamische auto en dat blijkt onder meer uit de sportstoelen voorin.

De plug-in hybride-aandrijving in cijfers

Systeemvermogen

220

kW

(299 pk)

Acceleratie

6,3

s

0 naar 100 km/h

Elektrische actieradius²

> 40

km

Een innovatieve aandrijving

Benut het beste van twee aandrijfconcepten. Dankzij de in de transmissie geïntegreerde elektromotor komt u met de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro een heel eind op stroom: 40 kilometer. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 1,9–2,1 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik 17,5–18,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 44–48 g/km. In combinatie met de krachtige tweeliter TFSI-motor heeft deze auto een systeemvermogen van 270 kW/367 pk, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,7 seconden.

Audi A7 Sportback TFSI e van bovenaf
Lees verder over opladen en efficiency

Een elegant design

Van opzij bezien valt het sportieve karakter van de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro het beste op. De lage schouderlijn verschuift het optische zwaartepunt naar beneden. De oplopende raampartij is belangrijk voor de dynamische uitstraling. Het S line-exterieurpakket is standaard aanwezig. Daartoe behoren onder meer speciale bumpers met S line-honingraatafwerking. Ook het sportonderstel is standaard, waardoor de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro ten opzichte van de andere versies uit deze modelreeks tien millimeter lager op de weg ligt.

Audi A7 Sportback TFSI e aan het opladen

Infoscreens met veel functies

We zijn gewend aan digitalisering en daarom kunnen onze auto’s niet achterblijven. MMI navigatie plus met MMI touch response is standaard. Deze topversie onder de infotainmentsystemen is vanaf twee grote touchscreens te bedienen. De schermen zijn licht naar de bestuurder gedraaid en ze geven voel- en hoorbaar feedback als u ergens op klikt. De eveneens standaard Audi virtual cockpit is een digitaal instrumentenpaneel. Dit scherm toont in hoge resolutie onder meer specifieke hybride-informatie over het accupercentage en de resterende elektrische actieradius.

Audi A7 Sportback TFSI e met Audi virtual cockpit en MMI navigatie plus

Een sportief, comfortabel en ruim interieur

Binnenin de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro zijn enkele items uit het S line-pakket standaard aanwezig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de sportstoelen voorin met S-logo’s. Die hebben grotere zijwangen en ondersteunen het lichaam op een prettige manier. De elektrisch in vier richtingen instelbare lendensteun volgt de contouren van uw rug. Met opties zoals de instelbare interieurverlichting (contourverlichting en ambient light) en de ionisator en parfumeur uit het Audi Premium Air Quality-pakket versterkt u de ambiance en het reisgenot. Wat u niet ziet, maar wel merkt, is de standaard aanwezige warmtepomp die restwarmte van beide motoren benut om het interieur op temperatuur te houden.

Interieur Audi A7 Sportback TFSI e met S line

De GT onder de plug-in hybrides

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is de Gran Turismo onder de plug-in hybrides. Op basis van een systeemvermogen van 270 kW/367 pk combineert deze A7 PHEV een stijlvol design en gebruiksgemak met een ruime elektrische range, lage verbruikscijfers en goede prestaties. Onder normale omstandigheden wordt de auto via de voorwielen aangedreven. Het slimme quattro-systeem schakelt de achterwielen razendsnel bij zodra de omstandigheden daarom vragen.

Audi A7 Sportback 55 TFSI e