• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
S6 Limousine > A6 > Home > Audi Nederland
Audi S6 Limousine

S6 Limousine

Vanaf: € 109.930,00

Digitaal verbonden, sterk, elegant.
De Audi S6 Limousine.

De Audi S6 Limousine is een topsporter op de weg. Naast zijn sportiviteit beschikt hij over veel andere talenten. Zo zijn er de standaard technologieën op het gebied van infotainment en rijassistentie, een krachtige aandrijflijn en een markant uiterlijk.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • De S-diffusor en vier verchroomde uitlaatsierstukken zijn karakteristieke kenmerken aan de achterkant van de Audi S6 Limousine¹.

 • De 3.0 TDI-motor (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,3-6,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 165-164 g/km) in de Audi S6 Limousine levert 257 kW (349 pk).

 • De brede singleframe-grille en de opvallende luchtinlaten geven de Audi S6 Limousine¹ een dominante uitstraling.

 • De spiegelkappen zijn van huis uit in aluminiumkleur.

 • Ook de Audi S6 Limousine¹ is gekleed in het uiterst sportieve, herkenbare en toonaangevende design dat onze huidige modellen kenmerkt.

 • Alle speciale S-kenmerken zorgen voor een sportieve uitstraling van de Audi S6 Limousine¹.

 • De S6-familie bestaat uit de Audi S6 Limousine¹ en Audi S6 Avant (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,5 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 171 g/km).

 • Het interieur van de Audi S6 Limousine¹ is sportief, functioneel en comfortabel.

 • De optionele Audi connect key is onderdeel van de grote Audi connect-wereld.

Het infotainment

In het interieur valt direct het infotainment op. Voor alle functies geldt dat ze trefzeker zijn te bedienen en uitblinken in gebruiksgemak. Recht voor u zit de standaard Audi virtual cockpit, een 12,3-inch full-HD-scherm dat het traditionele instrumentarium vervangt. Het grote voordeel van deze digitale tellers is dat u de weergave kunt aanpassen. Met de VIEW-knop links op het stuur maken de toerenteller en snelheidsmeter plaats voor bijvoorbeeld een grote navigatiekaart.

Behalve aan infotainment is ook veel aandacht besteed aan entertainment. Het standaard Audi sound system levert al een fraai geluid op, maar met een van de optionele Bang & Olufsen installaties haalt u de top in huis. De Premium-variant bestaat uit een vijftienkanaals versterker en zestien luidsprekers. Dankzij de nieuwe 3D-feature wordt voorin een schitterend surroundeffect gecreëerd. Nog een stapje hoger is de Advanced-uitvoering met negentienkanaals versterker en negentien luidsprekers. Daarmee is ook achterin van 3D-geluid te genieten, zodat iedereen aan boord zich in een concertzaal waant.

Het dashboard van de Audi S6 Limousine
Meer over de bediening en het infotainment
Sportiviteit in cijfers¹

Vermogen

257

kW

(349 pk)

Koppel

700

Nm

Acceleratie

5,0

s

0 naar 100 km/h

¹ Gemiddeld brandstofverbruik*: 6,3-6,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 165-164 g/km

Indrukwekkende prestaties

Een drie liter grote V6 TDI-motor (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,3-6,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 165-164 g/km) maakt van de Audi S6 Limousine een krachtige auto. Dankzij een vermogen van 257 kW (349 pk) en een koppel van 700 Newtonmeter kunt u in 5,0 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren.

Dynamisch door bochten in de Audi S6 Limousine
Meer over de rijdynamiek en het rijcomfort

Een sportief en comfortabel interieur

Bij het openen van een van de voorportieren gaat de verlichting in de aluminium dorpelafwerking aan. Daarop prijkt het bekende S-logo. De rest van het interieur blinkt ook uit door een sportieve aankleding. Zo heeft de Audi S6 Limousine¹ standaard S-sportstoelen met S-logo’s bovenaan de rugleuningen. Die elektrisch instelbare zetels bieden stevig houvast. Laat uw hand op de transmissiehendel met S-logo vallen. Aan de hand van diverse lederpakketten en decoratielijsten kunt u de binnenkant van uw auto volledig personaliseren.

Een schitterende uitstraling, een fantastische afwerking en groots zitcomfort voor- en achterin. Hoofd en knieën hebben voldoende speling met het interieur. Voor nog meer verwennerij raden we Audi Premium Air Quality aan, dat met een ionisator en parfumeur het interieurklimaat figuurlijk naar een nog hoger niveau tilt. En wie een groter ruimtelijk effect wenst, kan het optionele glazen panoramadak overwegen. Licht, lucht en zonneschijn – zo mooi kan het onderweg zijn.

Voorin de S6 Limousine

Expressief

De auto vertelt zelf het sportieve verhaal. Daarom heeft de Audi S6 Limousine¹ een brede en lage singleframe-grille met S6-logo, opvallende luchtinlaten in de voorbumper en uiterst moderne koplamptechnologie.

Het front van de Audi S6 Limousine
¹ Gemiddeld brandstofverbruik*: 6,3-6,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 165-164 g/km