S5 Coupe > A5 > Home > Audi Nederland
De S5 Coupé

De S5 Coupé

Sportief en elegant.
Audi S5 Coupé.

Een adembenemende combinatie van elegantie en sportiviteit. Aan de buitenkant wordt dit unieke karakter waargemaakt door de designtaal met diverse specifieke S5-details. Onder de motorkap zorgt de krachtige TDI-motor ervoor dat de rijbeleving die van een sportauto evenaart.

360° video

360-Grad-Rundumsicht Audi S5 Coupé
Audi S5 Coupé met matrix-ledkoplampen

Licht met led en laser

Matrix ledkoplampen zijn vanzelfsprekend standaard op de Audi S5 Coupé TDI. Ze zijn tegen meerprijs te upgraden naar matrix-ledkoplampen met Audi laserlicht. De laserstraal gaat op hogere snelheid samen met het ledgrootlicht aan. Het resultaat is een lichtbundel die bijna twee keer verder schijnt dan met alleen led mogelijk is. Verder zijn dan de dynamische animatie van de coming home- en leaving homeverlichting en dynamische knipperlichten inbegrepen.

Veeleisend? Niets meer te wensen

Ook binnenin maken speciale details de sportieve aanspraken van de Audi S5 Coupé TDI volledig waar. Zo zijn er de optionele S-sportstoelen, de standaard decoratielijsten in mat geborsteld aluminium en het met S-logo en contrasterende stiksels afgewerkte driespaaks multifunctionele lederen stuurwiel. Door de nadruk op horizontale interieurlijnen, de hoge afwerkingsgraad en materiaalkwaliteit alsmede de moderne Audi infotainmenttechnologie is sprake van een bijzondere beleving. Die kunt u met het maatwerk van Audi exclusive helemaal aan uw eigen smaak aanpassen.

S-specifieke elementen in de cockpit van de Audi S5 Coupé TDI

Intuïtie? En pure focus

Bedien de digitale wereld van de Audi S5 Coupé TDI intuïtief vanaf het 10,1-inch grote MMI touchscreen dat haptische feedback geeft. Ook spraaksturing is inbegrepen, wat een prettige combinatie is met 'MMI navigatie plus'. Een andere aantrekkelijke feature optie is de ‘Audi virtual cockpit plus’; een 12,3 inch groot full-HD digitaal instrumentarium. Met een volgens eigen voorkeur instelbare bediening, intuïtieve menustructuur en op de bestuurder gerichte weergave zijn misverstanden uitgesloten. In de speciale S-weergave verschijnt de toerenteller in het midden van het instrumentenpaneel.

Audi virtual cockpit plus in de Audi S5 Coupé TDI

Amazon Alexa en Amazon Music altijd aan boord

Amazon Alexa* en Amazon Music* zijn in uw auto geïntegreerd, zodat u deze spraakdienst en streamingservice onderweg kunt gebruiken. In uw Audi heeft u daarvoor geen smartphone of app nodig.

De kerngetallen van sportiviteit

Vermogen

251

kW

(341 pk)

Koppel

700

Nm

Topsnelheid

250

km/h

(begrensd)

Sporten? Doet u onderweg

De 251 kW/341 pk en 700 Nm sterke 3.0 TDI-motor van de Audi S5 Coupé TDI zet overtuigende prestaties neer. Daarmee kan hij in 4,6 seconden de 100-km/h-limiet aantikken. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Het gemiddeld verbruik van de Audi S5 Coupé TDI bedraagt 7,0–7,2 l/100 km en de gemiddelde CO₂-uitstoot 183–185 g/km. De quattro permanente vierwielaandrijving met sportdifferentieel verdeelt het aandrijfkoppel actief en variabel over de assen. De optionele dynamische besturing zorgt door de snelheidsafhankelijke aanpassing van overbrenging en bekrachtiging voor meer comfort en een betere efficiency. Met Audi drive select en de standen Dynamic, Comfort, Auto, Individual en Efficiency conformeert de rijbeleving zich zelfs aan uw eigen wensen.