S5 Coupe > A5 > Home > Audi Nederland
De S5 Coupé

De S5 Coupé

Sportief en elegant.
Audi S5 Coupé.

Een adembenemende combinatie van elegantie en sportiviteit. Aan de buitenkant wordt dit unieke karakter waargemaakt door de nieuwe designtaal met diverse details die aan de S zijn voorbehouden. Onder de motorkap zorgt de krachtige TDI-motor ervoor dat de rijbeleving die van een sportauto evenaart.

Veeleisend? Niets meer te wensen

Ook binnenin maken speciale details de sportieve aanspraken van de Audi S5 Coupé TDI volledig waar. Zo zijn er de optionele S-sportstoelen, de standaard decoratielijsten in mat geborsteld aluminium en het met S-logo en contrasterende stiksels afgewerkte driespaaks multifunctionele lederen stuurwiel. Door de nadruk op horizontale interieurlijnen, de hoge afwerkingsgraad en materiaalkwaliteit alsmede de moderne Audi infotainmenttechnologie is sprake van een bijzondere beleving. Die kunt u met het maatwerk van Audi exclusive helemaal aan uw eigen smaak aanpassen.

S-specifieke elementen in de cockpit van de Audi S5 Coupé TDI

Intuïtie? En pure focus

Bedien de digitale wereld van de Audi S5 Coupé TDI intuïtief vanaf het 10,1-inch grote MMI touchscreen dat haptische feedback geeft. Ook spraaksturing is inbegrepen, wat een prettige combinatie is met de optionele MMI navigatie plus. Een andere aantrekkelijke optie is de ‘Audi virtual cockpit plus’; een 12,3 inch groot full-HD digitaal instrumentarium. Met een volgens eigen voorkeur instelbare bediening, intuïtieve menustructuur en op de bestuurder gerichte weergave zijn misverstanden uitgesloten. In de speciale S-weergave verschijnt de toerenteller in het midden van het instrumentenpaneel.

Audi virtual cockpit in de Audi S5 Coupé TDI
De kerngetallen van sportiviteit

Vermogen

255

kW

(347 pk)

Koppel

700

Nm

Topsnelheid

250

km/h

(begrensd)

Sporten? Doet u onderweg

De 255 kW/347 pk en 700 Nm sterke 3.0 TDI-motor van de Audi S5 Coupé TDI zet overtuigende prestaties neer. Daarmee kan hij in minder dan vijf seconden de 100-km/h-limiet aantikken. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Het gemiddeld verbruik van de Audi S5 Coupé TDI bedraagt 6,1–6,2 l/100 km en de gemiddelde CO₂-uitstoot 160–161 g/km.De quattro permanente vierwielaandrijving met sportdifferentieel verdeelt het aandrijfkoppel actief en variabel over de assen. De dynamische besturing zorgt door de snelheidsafhankelijke aanpassing van overbrenging en bekrachtiging voor meer comfort en een betere efficiency. Over besparingen gesproken: daarbij komt ook het 48-volt mildehybridesysteem om de hoek kijken. Alle technieken samen dragen bij aan een prettig rijgevoel. Met Audi drive select en de standen Dynamic, Comfort, Auto, Individual en Efficiency conformeert de rijbeleving zich zelfs aan uw eigen wensen.