Audi A5 Sportback g-tron | Audi Nederland > A5 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
A5 Sportback g-tron

Start met een voorsprong:
de Audi A5 Sportback g-tron.

Combineer sportieve rijdynamiek met milieuvriendelijkere efficiëntie. De Audi g-tron technologie levert goede prestaties met een motor die vrijwel geen fijnstof uitstoot. In plaats van een mengsel van lucht en benzine gebruikt de motor lucht en gecomprimeerd aardgas (CNG). De actieradius op aardgas bedraagt zo'n 500 km en op benzine is daar nog eens 450 km aan toe te voegen.

In het huidige modeljaar (2018) is de Audi A5 Sportback g-tron al uitverkocht en kan daarom niet meer worden besteld. De opvolger zal naar verwachting met een nieuwe emissienorm in het derde kwartaal weer beschikbaar zijn.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
  • De Audi A5 Sportback g-tron is een bifuel-auto die op aardgas en benzine rijdt.

  • De Audi A5 Sportback g-tron is goed voor grotendeels klimaatneutrale mobiliteit, goede prestaties en een sportieve uitstraling.

  • In Duitsland staat een bijzondere Audi fabriek voor de productie van synthetisch aardgas.

  • De feiten spreken voor zich: in de Audi A5 Sportback g-tron komen sportiviteit, een mooi design, een forse actieradius en gebruik van hernieuwbare energie samen.

  • Onder de motorkap van de A5 Sportback g-tron ligt een 125 kW/170 pk en 270 Nm sterke 2.0 TFSI-motor.

  • De fraaie lijnen van de A5 Sportback zijn vanuit elke hoek het bekijken waard. Een prachtbolide voor werk en gezin.

  • Nieuw is autorijden met een lagere CO2-uitstoot, vertrouwd zijn de sportieve eigenschappen, het schitterende design en het langeafstandscomfort.

  • Omdat het een bifuel-auto is, kan hij zowel op CNG als op benzine rijden. De prestaties zijn met beide brandstoffen hetzelfde.

  • Op het instrumentenpaneel zitten twee aparte brandstofdisplays, zodat goed zichtbaar is hoe het met de CNG- en benzinevoorraad is gesteld.

Rijden met het oog op de toekomst

De benaming ‘g-tron’ wijst erop dat de A5 Sportback samengeperst aardgas (CNG) kan tanken. Zijn motor is daar vanuit de fabriek op voorbereid. Een slimme keuze, want er zijn al zo’n 3.500 tanklocaties in heel Europa. Aardgas is een relatief schone brandstof. Bij de verbranding ervan ontstaat geen fijnstof, wat een groot voordeel is voor de lokale luchtkwaliteit.

Meer over g-tron
Specificaties A5 Sportback g-tron

Vermogen

170

pk

Actieradius op CNG

500

(max.)

kilometer

Van 0 naar 100 km/h

8,5

seconden

Het rijdt hetzelfde, maar schoner

Wennen aan toekomstgericht schoner rijden? In de Audi A5 Sportback g-tron absoluut niet. Die is net zo sportief, strak getekend en veeleisende automobilisten op het lijf geschreven als elke andere Audi A5 Sportback. Of beter gezegd: als elke andere Audi. De acceleratie verloopt net zo dynamisch als in een versie die alleen benzine lust. Wat zijn dan wel de verschillen? Twee brandstofmeters, gunstige brandstofkosten en een schoon geweten door de lagere CO₂-uitstoot.

Meer over de aandrijving

Schoner en goedkoper rijden

Groen gas heeft dezelfde chemische eigenschappen als aardgas, maar wordt geproduceerd uit organisch afval, zoals koeienmest of slib. Het inzetten van een Audi A5 Sportback g-tron ondersteunt dan ook het duurzame imago van bedrijven. Bovendien bieden diverse regionale en lokale overheden subsidiemogelijkheden voor het rijden in een aardgasauto. Door groen gas te tanken is sprake van een bijzonder lage CO₂-uitstoot. De Audi A5 Sportback g-tron is daarmee een belangrijke mijlpaal op weg naar CO₂-neutrale mobiliteit.