• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
A5 Sportback g-tron > A5 > Home > Audi Nederland
Audi A5 Sportback g-tron

A5 Sportback g-tron

Vanaf € 51.200,00

De Audi A5 Sportback g-tron
is elegant en rijdt op aardgas

De Audi A5 Sportback g-tron is een beauty op wielen. Met zijn vlotte lijnen en schuin aflopende achterkant oogt hij dynamisch en anders dan de vele stationcars en sedans in het wagenpark. Bovendien rijdt hij op aardgas, zodat u goede prestaties kunt combineren met minder uitstoot.

Moeiteloos rijden op aardgas

Inhoud aardgastank

17,3

kg

Actieradius op aardgas (NEDC)

420–455

km

Met 17- t/m 20-inch wielen

Inhoud benzinetank

7

l

Audi A5 Sportback g-tron

Sportieve en efficiënte prestaties

De Audi A5 Sportback g-tron weet wat sportiviteit is. Met zijn 125 kW/170 pk en 270 Nm sterke 2.0 TFSI-motor versnelt u in 8,4 seconden van 0 naar 100 km/h. Die sprintwaarde geeft extra zekerheid tijdens inhalen en de motorinhoud, het vermogen en koppel zorgen voor rust op de snelweg. Het gemiddeld verbruik op aardgas bedraagt 3,8–4,1 kg/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie op aardgas is 103–111 g/km. Van de fossiele brandstoffen springt aardgas er gunstig tussenuit wat betreft de CO₂-uitstoot (een voordeel dat nog groter is bij gebruik van groen gas) en de emissie van stikstofoxiden (ten opzichte van een vergelijkbare diesel). Bovendien produceert een aardgasauto naar verhouding weinig fijnstof.

Audi A5 Sportback g-tron

Alleen de brandstof is anders

In het rijtje van fossiele brandstoffen geldt aardgas als schoner alternatief. Deze brandstof heet aan de pomp vaak CNG, de afkorting van Compressed Natural Gas. Aardgas tankt u op heel veel plaatsen in Nederland en de rest van Europa. U stopt dus bij een andere pomp, maar daar houdt de verandering in de dagelijkse praktijk meteen op, want voor de rest komt rijden in de Audi A5 Sportback met g-tron-motor overeen met de versies met andere motoren. Dat geldt ook voor het gebruiksgemak, want de CNG-tanks zijn ruimtebesparend onder de kofferbakvloer aangebracht. En als de CNG-voorraad op is? Dan schakelt uw auto automatisch over op benzine. Daar merkt u niets van, behalve het switchen van brandstofmeter in het instrumentarium.

Cockpit in de A5 Sportback g-tron
Lees meer over navigeren en internet

Uw smartphone als manusje-van-alles

De smartphone die u vast altijd bij u heeft, komt ook in de Audi A5 Sportback g-tron van pas. Met de als extra uitrusting bestelbare Audi phone box koppelt u uw telefoon aan het auto-infotainment en de auto-antenne. De voordelen daarvan merkt u in de vorm van een betere spraakkwaliteit tijdens telefoneren en het draadloos opladen van uw toestel. Met de optie ‘Audi connect key’ is de Audi A5 Sportback g-tron zelfs met uw smartphone te openen en af te sluiten. De autosleutel is daarbij niet nodig. In plaats daarvan houdt u de telefoon bij de portierhendel.

De Audi phone box in de A5 Sportback g-tron

Helemaal volgens uw smaak

In de Audi A5 Sportback g-tron heeft u het voor het zeggen, nog voordat hij van de band is gerold. Kies uit mooie materialen en smaakvolle kleuren. De afwerking is altijd van zeer hoog niveau. Aan de hand van fabrieksopties en dealeraccessoires creëert u een volledig gepersonaliseerd interieur. Neem bijvoorbeeld sportstoelen, lederen bekleding, het allermodernste infotainment, een uitgebreide geluidsinstallatie en handige toepassingen om uw telefoon te koppelen en op te laden. Het ruime interieur en de grote kofferbak zijn altijd standaard. De nadruk op horizontale interieurlijnen draagt bij aan het ruimtelijk effect. Verder vallen de nieuwe indeling van de middenconsole en de hoge afwerkingsgraad en materiaalkwaliteit op.

Achterbank Audi A5 Sportback g-tron

Scherp gezien

Ledkoplampen zijn standaard al aanwezig op de Audi A5 Sportback g-tron. Deze zijn te upgraden naar matrix-ledkoplampen met Audi-laserlicht. De laserlichtstraal schijnt vanaf 70 km/h mee met het ledgrootlicht, waardoor de lichtbundel bijna twee keer verder reikt dan met louter leds mogelijk is. Aldus leveren deze lampen een belangrijke bijdrage aan de rijveiligheid. Inbegrepen zijn verder dynamische knipperlichten en een coming home-/leaving homefunctie met dynamische animatie door de autolampen.

Ledkoplampen en ledachterlichten op de Audi A5 Sportback g-tron

Ware schoonheid zit ook van buiten

De Audi A5 Sportback g-tron oogt vlot en dynamisch. Met zijn slanke en elegante lijnen behoort hij tot de fraaiste auto’s van tegenwoordig. Een ontwerp dat staat als een huis, met kenmerkende details als de taillelijn die over de flank golft en de krachtig opbollende spatborden. Ook de trapezium uitlaatmonden zijn een fraai gezicht. De aflopende daklijn met grote achterklep is sportief en zorgt voor een goed toegankelijke kofferbak.