A5 Sportback g-tron > A5 > Home > Audi Nederland
Der A5 Sportback g-tron

A5 Sportback g-tron

Elegant, sportief en op aardgas:
Audi A5 Sportback g-tron

Gemiddeld brandstofverbruik*: CNG 4,1–3,8 kg/100 km
Gemiddelde CO₂-emissie*: CNG 111–104 g/km

De Audi A5 Sportback g-tron is een beauty op wielen. Met zijn vlotte lijnen en schuin aflopende achterkant oogt hij dynamisch en anders dan de vele stationcars en sedans in het wagenpark. Bovendien rijdt hij op aardgas, zodat u goede prestaties kunt combineren met minder uitstoot.

Alleen de brandstof is anders

In het rijtje van fossiele brandstoffen geldt aardgas als schoner alternatief. Deze brandstof heet aan de pomp vaak CNG, de afkorting van Compressed Natural Gas. Aardgas tankt u op heel veel plaatsen in Nederland en de rest van Europa. U stopt dus bij een andere pomp, maar daar houdt de verandering in de dagelijkse praktijk meteen op, want voor de rest komt rijden in de Audi A5 Sportback met g-tron-motor overeen met de versies met andere motoren. Dat geldt ook voor het gebruiksgemak, want de CNG-tanks zijn ruimtebesparend onder de kofferbakvloer aangebracht.

Aandrijving Audi A5 Sportback g-tron
Meer over de aandrijflijn

Sportieve prestaties

De Audi A5 Sportback g-tron weet wat sportiviteit is. Met zijn 125 kW/170 pk en 270 Nm sterke 2.0 TFSI-motor versnelt u in 8,4 seconden van 0 naar 100 km/h. Die sprintwaarde geeft extra zekerheid tijdens inhalen en de motorinhoud, het vermogen en koppel zorgen voor rust op de snelweg.

A5 Sportback g-tron voorkant

Ware schoonheid zit ook van buiten

De Audi A5 Sportback g-tron oogt vlot en dynamisch. Met zijn slanke en elegante lijnen behoort hij tot de fraaiste auto’s van tegenwoordig. Een ontwerp dat staat als een huis, met kenmerkende details als de taillelijn die over de flank golft en de krachtig opbollende spatborden. De aflopende daklijn met grote achterklep is sportief en zorgt voor een goed toegankelijke kofferbak.

A5 Sportback g-tron

Helemaal volgens uw smaak

In de Audi A5 Sportback g-tron heeft u het voor het zeggen, nog voordat hij van de band is gerold. Kies uit mooie materialen en smaakvolle kleuren. De afwerking is altijd van zeer hoog niveau. Aan de hand van fabrieksopties en dealeraccessoires creëert u een volledig gepersonaliseerd interieur. Neem bijvoorbeeld sportstoelen, lederen bekleding, het allermodernste infotainment, een uitgebreide geluidsinstallatie en handige toepassingen om uw telefoon te koppelen en op te laden.

Dashboard A5 Sportback g-tron

Behoud het overzicht

Het instrumentarium recht voor u en het middenscherm voor de MMI-toepassingen tonen u alle belangrijke informatie waarover u onderweg wilt beschikken. Waar nodig zijn de bronnen speciaal aangepast aan het rijden op aardgas. Zo zijn er aparte brandstofmeters voor CNG en benzine en toont het optionele Audi connect tankstations met CNG-pompen, inclusief de actuele prijzen.

Dashboard Audi A5 Sportback g-tron
Meer over bediening en infotainment

Precies de balans die u zoekt

Sportief en elegant. Dynamisch en praktisch. Het beste van een coupé, stationcar en sedan in een auto. Aangevuld met een schonere aandrijving waarmee u rijdt zoals u gewend bent. De Audi A5 Sportback g-tron biedt het allemaal.

Audi A5 Sportback g-tron