S4 Limousine > A4 > Home > Audi Nederland
S4 Limousine

S4 Limousine

Sportiever dan ooit:
de Audi S4 Limousine

Met zijn sportieve design geeft de Audi S4 Limousine een duidelijk signaal af. Interieur en exterieur zijn verrijkt met diverse speciale S-elementen die zijn onderscheidende uitstraling versterken. Onder de motorkap ligt een krachtige en verhoudingsgewijs efficiënte motor die deze bolide in staat stelt om in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h te accelereren.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
AS4_L_191004.jpg
AS4_L_191004.jpg
  • De Audi S4 Limousine onderscheidt zich door diverse speciale S-elementen.

  • De ornamenten in een matte aluminiumtint op de luchtinlaten in de voorbumper zijn een herkenningsteken van de Audi S4 Limousine.

  • Ook de rand in een matte aluminiumtint om de speciale S-diffusor zorgt voor onderscheid.

  • De Audi S4 Limousine staat standaard op 18-inch wielen.

  • De Audi S4 Limousine heeft een 255 kW/347 pk sterke V6-TDI-motor.

  • Het standaard S-sportonderstel zorgt voor een verlaging van 23 millimeter.

  • Binnenin de Audi S4 Limousine vallen de standaard S-sportstoelen op met fraai geruite stiksels en S-logo’s.

  • Het instrumentarium kunt u laten vervangen door de hi-res Audi virtual cockpit. De weergave van dit digitale dashboard is te configureren.

  • Vanaf het MMI-aanraakscherm bedient u veel functies. De menu’s zijn helder gestructureerd, waardoor u snel door alle niveaus tikt en veegt.

Sportiviteit in cijfers

Vermogen

251

kW

(341 pk)

Koppel

700

Nm

Acceleratie

4,8

s

0 naar 100 km/h

Gemiddeld brandstofverbruik*: 6,2–6,3 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 184–185 g/km.

Voelbaar sportief

De 3.0 V6-TDI-motor* van de Audi S4 Limousine maakt grote indruk. Met behulp van een elektrische compressor en uitlaatgasturbo levert dit blok 251 kW/341 pk en 700 Nm. Daarmee kan de Audi S4 Limousine in slechts 4,8 seconden de 100-km/h-limiet aantikken. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Deze krachtbron zet niet alleen overtuigende prestaties neer, maar heeft dankzij de lichte elektrificatie ook de efficiency goed voor elkaar. Het is een zogeheten milde hybride. Een riemaangedreven startmotor annex generator en 48-volt lithium-ion accu helpen om zuiniger en comfortabeler te rijden. Een van de voordelen: als u bij een snelheid onder de 160 km/h het gaspedaal loslaat, kan de motor zichzelf uitschakelen om de auto te laten doorrollen zonder brandstof te verbruiken.

Audi S4 Limousine

Tastbaar sportief

Het sportieve uitgangspunt voor het exterieur is terug te vinden in het interieur van de Audi S4 Limousine. Verlichte instaplijsten met aluminium inleg en S-logo zijn standaard. De eveneens standaard S-sportstoelen met fraai stikselpatroon en S-logo’s zijn elektrisch instelbaar (zithoogte, voor-/achteruit, zithoek en rugleuning). De opstaande zijwangen houden u in bochten goed op uw plek. Het optionele speciale sportstuur is afgevlakt aan de onderkant, wat in- en uitstappen vergemakkelijkt. Dit stuur is afgewerkt met leder, speciale S-stiksels in contrastkleur en een S-logo.

Velgen en kleuren

N6N6_V99_Pyramid_AU49x_A4_Limo_007_01.jpg
Turboblauw Turboblauw
Daytonagrijs Pareleffect Daytonagrijs Pareleffect
Gletscherwit Metallic Gletscherwit Metallic
Mythoszwart Metallic Mythoszwart Metallic
Tangorood Metallic Tangorood Metallic
Velgen, gegoten lichtmetaal 8J x 18 "5 Y-spaak" S-design Velgen, gegoten lichtmetaal 8J x 18 "5 Y-spaak" S-design
Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-V-spaak-ster"-design, titanium mat Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-V-spaak-ster"-design, titanium mat
Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-arm-rotor"-design Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-arm-rotor"-design
Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-arm-rotor"-design Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-arm-rotor"-design
Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-V-spaak-ster"-design, titanium mat Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-V-spaak-ster"-design, titanium mat

Toonaangevende technologieën

Bovenop de foutloze ergonomie is er nog het bedieningsgemak van het touchscreen, aangevuld met spraakbediening voor diverse functies. In de vorm van het instrumentarium ‘Audi virtual cockpit plus’ beschikt u over een 12,3-inch groot full-HD-scherm dat niet alleen de vertrouwde snelheidsmeter en toerenteller weergeeft, maar bijvoorbeeld ook de navigatiekaart schermbreed kan tonen. Bijzonder prettig, omdat u dan niet telkens naar het middenscherm hoeft te kijken. Geavanceerde extra’s zoals de Audi connect key (om via een Android-telefoon de portieren te ontgrendelen) en de Audi phone box (draadloos opladen van smartphones) passen perfect bij het vooruitstrevende karakter van de Audi S4 Limousine.

Audi virtual cockpit Audi S4 Limousine
Meer over de bediening en het infotainment
LED-koplampen Audi S4 Limousine

Autoverlichting als visitekaartje

De allermodernste autoverlichting onderstreept het hightech aspect van de Audi S4 Limousine. Led-koplampen zijn standaard. Die stralen een zeer helder licht uit. Een stapje hoger zijn de matrix-led-koplampen inclusief dynamische knipperlichten voor en achter. Met deze vrij instelbare verlichting zijn specifieke delen van het wegoppervlak onafhankelijk van elkaar te belichten. Dit werkt met behulp van een camera en led-modules in de koplampen. Andere verkeersdeelnemers worden niet fel beschenen en de stukken ertussenin wel. Bij het ontgrendelen en vergrendelen van de auto vertonen de matrix-led-koplampen en led-achterlichten een korte lichtanimatie.

Rijplezier is gegarandeerd

Het standaard S-sportonderstel van de Audi S4 Limousine zorgt voor een verlaging van 23 millimeter. Vering en demping zijn steviger van karakter. Optioneel krijgt uw bolide instelbare dempers, zodat u de werking daarvan elektronisch aan de rijomstandigheden kunt aanpassen. Dan heeft u het voordeel van een nog betere rijdynamiek en toch een hoog comfort.

Audi S4 Limousine