S4 Avant > A4 > Home > Audi Nederland
S4 Avant

S4 Avant

Een sportieve aanpakker:
de Audi S4 Avant

De Audi S4 Avant combineert een dynamisch karakter met een elegante uitstraling en praktische gebruikseigenschappen. Interieur en exterieur zijn verrijkt met diverse speciale S-elementen die zijn sportieve DNA benadrukken. Een visuele belofte die wordt waargemaakt met zijn 251 kW/341 pk sterke motor. En dankzij de royale bagageruimte houdt de Audi S4 Avant ook met gemak stand als er grote spullen vervoerd moeten worden.

Sterk en efficiënt –
de aandrijflijn

Dankzij de 3.0 TDI-motor is rijplezier gegarandeerd in de Audi S4 Avant. Deze V6-krachtbron levert 251 kW/341 pk en 700 Nm. Behalve met zijn prestaties weet de Audi S4 Avant ook met zijn efficiency en rijcomfort te overtuigen. Dankzij een lichte vorm van elektrificatie is het namelijk een milde hybride. Een riemaangedreven startmotor annex generator en 48-volt lithium-ion accu helpen om zuiniger en comfortabeler te rijden. Een van de voordelen: als u bij een snelheid onder de 160 km/h het gaspedaal loslaat, kan de motor zichzelf uitschakelen om de auto te laten doorrollen zonder brandstof te verbruiken.

Sportiviteit in cijfers

Vermogen

251

kW*

(341 PK)

Koppel

700

Nm*

Maximaal

Acceleratie

4,7

Sec. *

0 - 100 km/h

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080_AS4_A_191004.jpg
1920x1080_AS4_A_191004.jpg
  • Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur van de Audi S4 Avant een stuk lichter. Dat geeft een prettig gevoel.

  • De Audi S4 Avant combineert de praktische bruikbaarheid van een stationcar met de dynamiek van een sportauto.

  • De Audi S4 Avant is er in veel lakkleuren, maar u geeft pas echt uw visitekaartje af met een individuele lakkleur van Audi exclusive.

  • De Audi S4 Avant heeft een 255 kW/347 pk en 700 Nm sterke 3.0 TDI-motor.

  • De led-achterlichten van de Audi S4 Avant hebben een opvallende signatuur en zijn daardoor in het donker goed herkenbaar.

  • Personaliseer het interieur van de Audi S4 Avant met een speciaal lederpakket van Audi exclusive.

  • Met neergeklapte achterbank heeft de bagageruimte van de Audi S4 Avant een inhoud van 1.495 liter.

  • Vanaf het MMI-aanraakscherm bedient u veel functies. De menu’s zijn helder gestructureerd, waardoor u snel door alle niveaus tikt en veegt.

  • Het instrumentarium kunt u laten vervangen door de hi-res Audi virtual cockpit. De weergave van dit digitale dashboard is te configureren.

Velgen en kleuren

Combineer velgen en lakkleuren om zo uw eigen Audi S4 Avant samen te stellen.
6Y6Y_V99_Pyramid_AU49x_A4_Avant_001_00.jpg
Daytonagrijs Pareleffect Daytonagrijs Pareleffect
Mythoszwart Metallic Mythoszwart Metallic
Turboblauw Turboblauw
Navarrablauw Metallic Navarrablauw Metallic
Tangorood Metallic Tangorood Metallic
Velgen, gegoten lichtmetaal 8J x 18 "5 Y-spaak" S-design Velgen, gegoten lichtmetaal 8J x 18 "5 Y-spaak" S-design
Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "10-spaak-turbine"-design Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "10-spaak-turbine"-design
Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-spaak-V"-design (S-Design) Velgen, gegoten lichtmetaal 8,5J x 19 "5-spaak-V"-design (S-Design)

Uw eigen kijk op sportiviteit –
het exterieur

Bekijk de Audi S4 Avant van opzij en zijn sportieve karakter wordt meteen duidelijk. Het standaard S-sportonderstel zorgt voor een verlaging van 23 millimeter. Vering en demping zijn steviger van karakter. Diverse speciale S-elementen bevestigen zijn bestaansrecht, zoals de unieke grille en diffusor. De Audi S4 Avant staat standaard op 18-inch wielen. De afgebeelde auto heeft 19-inch velgen van Audi Sport in 5-V-spaak ster-design. Kies uit twaalf laktinten of bestel uw bolide met een van de bijzondere kleuren van Audi exclusive.

Audi S4 Avant in Audi exclusive kleur

Sportief en persoonlijk –
het interieur

Het dynamische uitgangspunt voor het exterieur is terug te vinden in het interieur van de Audi S4 Avant. Verlichte instaplijsten met aluminium inleg en S-logo zijn standaard. De eveneens standaard S-sportstoelen met fraai stikselpatroon en S-logo’s zijn elektrisch instelbaar (zithoogte, voor-/achteruit, zithoek en rugleuning). De opstaande zijwangen houden u in bochten goed op uw plek. Op de foto is een speciaal designpakket van Audi exclusive te zien. Daarin zitten onder meer zwart leder fijnnappa op de stoelen en crescendorode stiksels op de stoelen, portierarmsteunen, middenconsole en pookmanchet.

S-Sportsitze Audi S4 Avant
Informatie over de bagageruimte

Toonaangevende technologieën

Bovenop de foutloze ergonomie is er nog het bedieningsgemak van het touchscreen, aangevuld met spraakbediening voor diverse functies. In de vorm van het optionele digitale instrumentarium ‘Audi virtual cockpit plus’ beschikt u over een 12,3-inch groot full-HD-scherm dat niet alleen de vertrouwde snelheidsmeter en toerenteller weergeeft, maar bijvoorbeeld ook de navigatiekaart schermbreed kan tonen. Bijzonder prettig, omdat u dan niet telkens naar het middenscherm hoeft te kijken. Geavanceerde extra’s zoals de Audi connect key (om via een Android-telefoon de portieren te ontgrendelen) en de Audi phone box (draadloos opladen van smartphones) passen perfect bij het vooruitstrevende karakter van de Audi S4 Avant.

Audi virtual cockpit Audi S4 Avant
Meer over de bediening en het infotainment
Amazon Alexa und Amazon Music

Amazon Alexa en Amazon Music altijd aan boord

Amazon Alexa* en Amazon Music* zijn in uw auto geïntegreerd, zodat u deze spraakdienst en streamingservice onderweg kunt gebruiken. In uw Audi heeft u daarvoor geen smartphone of app nodig. Afgebeeld is de A4 Limousine.

Meer informatie

Functioneel en markant –
autoverlichting

De allermodernste autoverlichting onderstreept het hightech aspect van de Audi S4 Avant. Led-koplampen zijn standaard. Die stralen een zeer helder licht uit. Een stapje hoger zijn de matrix-led-koplampen inclusief dynamische knipperlichten voor en achter. Met deze vrij instelbare verlichting zijn specifieke delen van het wegoppervlak onafhankelijk van elkaar te belichten. Dit werkt met behulp van een camera en led-modules in de koplampen. Andere verkeersdeelnemers worden niet fel beschenen en de stukken ertussenin wel. Bij het ontgrendelen en vergrendelen van de auto vertonen de matrix-led-koplampen en led-achterlichten een korte lichtanimatie.

LED-koplampen Audi S4 Avant