A4 allroad quattro > A4 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
A4 allroad quattro

A4 allroad quattro

Alleen nog uit voorraad leverbaar

De ideale metgezel.
Audi A4 allroad quattro.

De Audi A4 allroad quattro volgt een uniek concept. Hij combineert een zeer goed rijcomfort met offroadkwaliteiten. Dat biedt geen enkele andere auto in zijn segment. Dankzij de standaard quattro-aandrijving en de extra bodemspeling is ook moeilijker begaanbaar terrein geen obstakel.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
  • Het sportieve en markante front, met de knik onderaan de koplampen en de voor dit model specifieke luchtinlaten, benadrukt het extraverte karakter van de Audi A4 allroad quattro.

  • De robuuste bodembescherming en achterdiffusor van de Audi A4 allroad quattro zijn uitgevoerd in selenietzilver.

  • Mooie details bepalen het beeld. Op de voorspatborden en achterklep zijn allroad-typeplaatjes aangebracht.

  • De Audi A4 allroad quattro heeft een vijfarms voorwielophanging.

  • Ook achter wordt een wielophanging met vijf draagarmen per wiel gebruikt. Door een slimme combinatie van materialen is het gewicht van de asconstructie zo laag mogelijk gehouden.

  • Aan de buitenkant vallen diverse details op die bij zijn unieke karakter passen. Zo is er de plastisch gevormde singleframe-grille met verticale chroomspijlen.

  • Een stijlvolle auto met een premium uitrusting. De nadruk op horizontale interieurlijnen draagt bij aan de ruimtebeleving.

  • Vergeleken met de Audi A4 Avant en afhankelijk van de wielmaat staat de A4 allroad quattro zo’n drie centimeter hoger op zijn wielen. Dat oogt stoer, stapt gemakkelijker in en uit en helpt om ook op onverharde ondergrond vooruit te komen.

  • Onderweg valt veel te beleven. Daarom heeft de Audi A4 allroad quattro standaard quattro vierwielaandrijving. Die zorgt voor extra dynamiek, een betere tractie en een goed gevoel op vrijwel elke route.

Rijcomfort van hoog niveau

Hij heeft een sportieve en een comfortabele kant. De dynamische rijeigenschappen en het prettige rijcomfort zijn voor een groot deel te danken aan het onderstel met vijf draagarmen per wiel en de elektromechanische stuurbekrachtiging. Gewichtsbesparing bij de materiaalkeuze heeft een verbruiksverlagend effect. Optioneel is er de Audi dynamic steering, die het aantal stuuromwentelingen aanpast aan de snelheid en de stuurhoek. Daarmee rijdt u nog koersvaster en sportiever.

Meer over de rijdynamiek
Veel trekkracht en ruimte

Aanhangerlast

1.800

kilogram

(afhankelijk van de motor)

Bagageruimte minimaal

505

liter

Met de achterbank in gebruik

Bagageruimte maximaal

1.510

liter

Met neergeklapte leuning

Een praktische auto van topkwaliteit

De kwaliteit van een auto komt vaak pas tot uiting als u de details bestudeert. De Audi A4 allroad quattro maakt het u gemakkelijk met een hoogwaardige uitstraling en een ruim interieur. Klap de achterbankleuningen neer en er kan maar liefst 1.510 liter aan bagage mee. Vink de optie ‘comfortsleutel’ aan en de achterklep laat zich eenvoudig openen door met uw voet onder de achterbumper te schuiven. De puike afwerking, voel- en zichtbare materiaalkwaliteit en hightech elementen dragen ertoe bij dat de Audi A4 allroad quattro niet alleen een praktische, maar bovenal ook indrukwekkende auto is.

Kofferbak Audi A4 allroad quattro
Meer over de kofferbak

Aangenaam interieurklimaat

Het optionele tweedelige glazen panoramadak is een optie die het interieur een stuk lichter maakt en die kan bijdragen aan een prettig interieurklimaat. Een elektrisch bedienbare zonwering helpt om een te felle zon buiten te houden. Als u met geopend dak rijdt, vermindert de geïntegreerde windgeleider op hogere snelheid tocht en windgeruis.

Informatie en connectiviteit

Aan de top van de infotainmentsystemen voor de Audi A4 allroad quattro staat MMI navigatie ‘plus’ met MMI touch. Dit bedieningssysteem kent veel toepassingen, werkt logisch en is daardoor gebruiksvriendelijk. De navigatie is zeer geavanceerd, waarbij met de Audi virtual cockpit de kaart schermbreed in het instrumentarium is te tonen. De Audi virtual cockpit is een high-res lcd-scherm van 12,3 inch. De weergave is ongekend scherp en gedetailleerd.

Meer over infotainment en connectiviteit

Veilig, comfortabel en efficiënt

De Audi A4 allroad quattro is leverbaar met diverse rijhulpsystemen die bijdragen aan het comfort, de veiligheid en bescherming alsmede verbruiksverlaging. Zo helpt predictive efficiency assist bijvoorbeeld het verbruik te verlagen door te anticiperen op bochten, hellingen en kruisingen. De adaptive cruise control kan in fileverkeer tot 65 km/h een deel van het sturen overnemen.

Hij vindt overal zijn weg.

Onderweg valt veel te beleven. Daarom heeft de Audi A4 allroad quattro standaard quattro vierwielaandrijving. Die zorgt voor extra dynamiek, een betere tractie en een goed gevoel op vrijwel elke route. Dankzij de kunststof carrosseriebescherming rondom en de grotere bodemspeling ook in licht terrein.