TTS Roadster > TT > Home > Audi Nederland

TTS Roadster

Open en authentiek.
De Audi TTS Roadster

Vrijheid, de wind door de haren en genieten van zijn rijdynamiek en uitstekende prestaties. In de vernieuwde Audi TTS Roadster draait alles om de pure beleving van een sportieve tweezitter.

Plezier gegarandeerd

306

pk (225 kW)

vermogen

4,8

s.

acceleratie 0 tot 100 km/h

400

Nm

koppel

Genieten van autorijden

Met de Audi TTS Roadster verschijnt er een echte sportauto in uw garage: plek voor twee, een lage zitpositie, directe en dynamische rijeigenschappen, standaard quattro vierwielaandrijving. Gemaakt voor puur autorijden. De prestaties zijn indrukwekkend. Dankzij de 225 kW/306 pk sterke viercilinder turbomotor (gemiddeld brandstofverbruik x,x l/100 km; gemiddelde CO2-emissie xxx g/km) hoeft de sprint van 0 naar 100 km/h maar 4,8 seconden te duren. Voor de kenners: dat is 0,4 seconde sneller dan zijn voorganger.

De fascinatie van een roadster

De fascinatie van een roadster

In slechts tien seconden opent de stoffen kap van de Audi TTS Roadster. Omdat dit zo vlug gaat, wordt open rijden heel vanzelfsprekend. Ook tijdens kortere ritten. Ook als de weerapp zijn twijfels heeft over neerslag en temperatuur. Het geopende dak vouwt zichzelf netjes op achter de stoelen. Dit werkt tot een snelheid van 50 km/h – zowel het openen als dicht doen. Buiten de bebouwde kom is het elektrisch bedienbare windscherm prettig, omdat het daarmee minder door de auto waait. Met gesloten roadsterkap is het in het interieur aangenaam stil. Daar zorgen de goede dakisolatie en strakke aansluiting voor. Toch weegt de softtop maar 39 kilo.

Alles onder controle

Het interieur van de Audi TTS Roadster is sportief en functioneel vormgegeven. Tijdens vlot accelereren, op een bochtenrijk parcours waar u doorheen danst en tijdens het remmen – de standaard S-sportstoelen met S-logo’s houden u uitstekend op uw plaats. Het met leder beklede TTS-sportstuur met bedieningsknoppen en S-stiksels ligt aangenaam in de handen. Met de hendel op de middenconsole bedient u de versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze 7-traps S tronic schakelt zo soepel, dat u amper merkt dat de techniek van verzet wisselt.

Interieur
Verlichting

Zien en gezien worden

De Audi TTS Roadster is er met vooruitstrevende verlichting. De Audi matrix-led-koplampen zijn een fraai staaltje design en ook technisch de maatstaf. Ze dragen bij aan het gemak waarmee de auto zich laat bedienen, want het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan of uit gaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

Een duidelijke koers

Het dashboard van de Audi TTS Roadster zit vol met de modernste technologie. De Audi virtual cockpit is een volledig digitaal instrumentarium, waarvan u de weergave zelf kunt aanpassen. In een onbekende stad zet u bijvoorbeeld de navigatiekaart groot in beeld, zodat u goed ziet waar u heen moet. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort ook een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, voor een extra gemakkelijke bediening.

Audi virtual cockpit
Meer over bediening en infotainment
Fahrerassistenzsysteme

Dat geeft vertrouwen

In het hectische verkeer komen slimme hulpsystemen goed van pas. Audi side assist waarschuwt met een led voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de Audi TTS Roadster binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, surroundweergave van obstakels en een achteruitrijcamera.

Verrassend ruim

Plannen om met zijn tweetjes een week op vakantie te gaan? Trek er gerust in de Audi TTS Roadster op uit, want zijn kofferbak is 280 liter groot. Het dak heeft daar geen invloed op. Dit is open rijden inclusief dagelijks gebruiksgemak.

Kofferruimte