1300x551_ATT_D_141133.jpg

Audi magnetic ride

Met Audi magnetic ride past uw Audi zich aan uw rijstijl aan, in plaats van andersom. Audi magnetic ride voorziet de dempers van een elektronisch geregeld magneetveld, dat in een fractie van een seconde de hardheid van de demping kan beïnvloeden.

U bepaalt zelf wat uw voorkeur heeft: een comfortabele of sportieve basissetting. Audi magnetic ride gaat altijd samen met Audi drive select, dat diverse auto-eigenschappen regelt. Deze configuratie zorgt voor een aangenaam rijcomfort. Audi drive select kent als standaard instellingen auto, comfort en dynamic.

Kies voor comfort, dynamic of auto

In de comfortstand geniet de bestuurder van een onderstel dat voelbaar meer comfort biedt en dat harmonieus reageert. Dat is met name prettig op langere stukken. Deze comfortinstelling draagt bij aan ontspannen rijden. Verder is een keuze voor comfort geschikt om ook op slechtere wegen de rijstabiliteit en veiligheid goed voor elkaar te hebben.

In de dynamic-stand krijgt de bestuurder meer feedback van de wielophanging, wat de levendigheid van de auto ten goede komt. De auto voelt nog wendbaarder en dynamischer tijdens accelereren, remmen en het vlot ronden van bochten.

Wie de onderstelkeuzes in Audi drive select liever aan de auto overlaat, selecteert de modus 'auto'. Het systeem bepaalt zelf welke demperinstelling het beste bij de actuele rijstijl past. Dat is prettig rijden.