TTS Coupé > TT > Home > Audi Nederland
TTS Coupé TFSI

TTS Coupé TFSI

Pure sportiviteit:
Audi TTS Coupé TFSI

Voel de pure kracht, ervaar de rijdynamiek en geniet van het sportieve design van interieur en buitenkant.
De Audi TTS Coupé TFSI is gemaakt om veel plezier te hebben.

Topprestaties

Vermogen

235

kW

(320 pk)

Acceleratie

4,5

s

0 naar 100 km/h

Koppel

400

Nm

2.000-5.600 toeren

Sterk en sportief

De Audi TTS Coupé TFSI is een veelzijdige auto. U doorkruist er moeiteloos de stad mee om vervolgens op buitenwegen volop te worden meegezogen in zijn sportieve beleving. Vervolgens blinkt hij op de snelweg weer uit door zijn langeafstandstalenten. En het mooiste is: rijplezier is altijd aanwezig, op elke weg. De sprint van 0 naar 100 km/h kan in 4,5 seconden achter de rug zijn. Het koppel bedraagt 400 Newtonmeter. Zijn balans, snelheid en comfort zijn het gevolg van een laag zwaartepunt, een laag gewicht, standaard quattro vierwielaandrijving en de 235 kW/320 pk sterke viercilinder turbomotor. Het gemiddeld brandstofverbruik is 7,3-7,4 l/100 km; de gemiddelde CO₂-emissie 168-169 g/km.

Audi TTS Coupé TFSI
Meer over aandrijving en rijdynamiek
Speciale uitvoering TTS competition plus
Audi TTS Coupé competition plus
 

Een heel bijzondere uitstraling

De speciale uitvoering TTS competition plus combineert expressieve lakkleuren met een markante zwarte carrosserieaankleding. Mooie details zoals de zwarte Audi-ringen onderstrepen het statement dat u met de Audi TTS Coupé TFSI maakt. De glansgedraaide zwarte 20 inch lichtmetalen velgen van Audi Sport in 10-Y-spaak-design, rode remklauwen en hoogglans zwarte vaste achtervleugel benadrukken het sportieve karakter.

Expressief karakter

Hij heeft een eigen gezicht en een sportieve uitstraling. In de Audi TTS Coupé TFSI valt u op. Een duidelijk herkenningsteken is de singleframe-grille met driedimensionaal rooster. Een spoilerlip over de volle breedte, verticale luchtinlaten, de afwerking van de speciale zijdorpels en een bredere diffusor benadrukken vanuit elke hoek de sportiviteit van de Audi TTS Coupé TFSI. Met name de achterkant met vier uitlaten en geaccentueerde luchtuitlaten is een blikvanger. De achterspoiler komt bij 120 km/h automatisch omhoog of doet dat bij elke gewenste snelheid met een druk op de knop.

Audi TTS Coupé TFSI exterieurdesign
Audi TTS Coupé TFSI matrix-ledkoplampen

Zien en gezien worden

De Audi TTS Coupé TFSI is er met vooruitstrevende verlichting. De matrix-ledkoplampen zijn een fraai staaltje design en ook technisch de maatstaf. Ze dragen bij aan het gemak waarmee de auto zich laat bedienen, want het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan of uit gaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

Een duidelijke koers

Het dashboard van de Audi TTS Coupé TFSI zit vol met de modernste technologie. De Audi virtual cockpit is een volledig digitaal instrumentarium, waarvan u de weergave zelf kunt aanpassen. In een onbekende stad zet u bijvoorbeeld de navigatiekaart groot in beeld, zodat u goed ziet waar u heen moet. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort ook een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, voor een extra gemakkelijke bediening.

Audi virtual cockpit in de Audi TTS Coupé TFSI
Meer over bediening en infotainment
Audi side assist en active lane assist in de Audi TTS Coupé TFSI

Dat geeft vertrouwen

In het hectische verkeer komen slimme hulpsystemen goed van pas. Audi side assist waarschuwt met een led voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de Audi TTS Coupé TFSI binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, surroundweergave van obstakels en een achteruitrijcamera.

Sportautogenen

Drie veelbelovende letters. De Audi TTS Coupé TFSI is uit duizenden herkenbaar en trekt zo op een positieve manier de aandacht. Daarnaast presteert hij bovengemiddeld goed en zit hij vol vooruitstrevende technologie. Het actuele model is alweer de derde generatie van deze pure sportieveling.

Derde generatie Audi TTS