TT RS Roadster > TT > Home > Audi Nederland
Audi TT RS Roadster

TT RS Roadster

Voel de kracht van vrijheid
in de Audi TT RS Roadster

Met dak open en dak dicht maakt de Audi TT RS Roadster indruk met zijn rijkarakter en dynamische handling. Uw ultieme sportroadster voor puur rijplezier en dagelijks gebruik.
Performance is an attitude.

Krachtig, snel en dynamisch

Vermogen

294

kW

(400 pk)

Acceleratie

3,9

s

0 naar 100 km/h

Topsnelheid

280

km/h

(optie; 250 km/h is standaard)

Gemiddeld brandstofverbruik 8,7 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie 199–200 g/km.

Pure roadster-beleving

Blauwe lucht, stralende zon, aangename temperatuur. Een perfecte dag voor de Audi TT RS Roadster. U opent met een druk op de knop de softtop. Dat duurt slechts tien seconden. Vanaf de eerste meter is het alsof u op vakantie bent. Heerlijk rijden op buitenwegen. Intussen geniet u ongefilterd van het licht, de geuren en geluiden van de natuur om u heen.

TT RS Roadster met de kap open

Instappen en plezier beleven

Met een lichte druk op het gaspedaal voelt u de kracht van de volledig nieuw ontwikkelde vijfcilinder lijnmotor. Deze heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 8,0–8,1 l/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 182–183 g/km. Het geluid bezorgt u – en omstanders – kippenvel. De 2.5 TFSI levert 294 kW/400 pk en 480 Nm en sprint daarmee in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h. De standaard 7-traps S tronic schakelt zo soepel dat u het amper merkt. De quattro permanente vierwielaandrijving zorgt ervoor de Audi TT RS Roadster zijn vermogen veilig op de weg kwijt kan. Standaard bedraagt de topsnelheid 250 km/h, maar u heeft de mogelijkheid om deze optioneel tot 280 km/h te verhogen.

Audi TT RS Roadster rijden
Meer over de aandrijving en rijdynamiek

Wow-factor

De indrukwekkende singleframe-grille met honingraatpatroon, de nieuw ontworpen brede dorpels, de opvallende achterdiffusor en de indrukwekkende ovale RS-uitlaten zijn slechts enkele voorbeelden van het sportieve exterieur van de Audi TT RS Roadster. Met optiepakketten kunt u de auto verder aankleden. Zo is er een set met een matte afwerking in aluminiumkleur van de voorspoiler, achtervleugel en diffusor. Daarnaast is er een pakket met zwarte componenten.

De wow-factor van de Audi TT RS Roadster

Voel de sportiviteit

In de Audi TT RS Roadster mag u zich op diverse speciale RS-elementen verheugen, zoals het lederen RS-sportstuur, de RS-transmissiehendel en de dorpellijsten met aluminium inleg inclusief TT RS-aanduidingen. Ook de voorstoelen met RS-logo’s in de rugleuningen vallen op. Tijdens warm weer profiteert u van de speciale opwarmprotectie in de stoelwangen. Door een uniek kleurpigment in het leder kan de oppervlaktetemperatuur tot wel 20 graden lager uitvallen dan zonder de speciale behandeling. U kunt uw Audi TT RS Roadster nog opwaarderen met optionele designpakketten van Audi exclusive.

Interieur Audi TT RS Roadster

Overzichtelijk

De cockpit in de Audi TT RS Roadster is uw commandopost. Intelligente technologieën leveren alle belangrijke informatie. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort een draai-/drukknop met touchpad, ook geschikt voor handschriftherkenning, slim geplaatst direct voor de transmissiehendel. De innovatieve en standaard Audi virtual cockpit toont alle weergaven in uw blikveld.

Touchpad in de Audi TT RS Roadster
Meer over bediening en infotainment

Arriveer in stijl

De Audi TT RS Roadster biedt veel rijplezier en is goed inzetbaar als dagelijkse bolide. Met als bonus extra uitstraling, karakter en pit.