TT RS Coupé > TT > Home > Audi Nederland
Audi TT RS Coupé

TT RS Coupé

De Audi TT RS Coupé
is ultiem sportief

Maak kennis met de Audi TT RS Coupé, de topper van de TT-reeks van Audi Sport. Hij is ongekend sterk, heeft een aansprekend design en biedt een weergaloze wegligging en rijdynamiek. De Audi TT RS Coupé laat u genieten van autorijden op raceniveau met een kenmerkend RS geluid.
Performance is an attitude.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-tt-rs-coupe-exterior-TTRS_2020_1566.jpg
1920x1080-audi-tt-rs-coupe-exterior-TTRS_2020_1566.jpg
  • De TT RS Coupé is sinds de tweede generatie van de Audi TT de topversie binnen deze modelreeks.

  • Speciale RS-componenten maken van de Audi TT RS Coupé een pure sportieveling.

  • De motorkap, koplampen, Audi singleframe en luchtinlaten vormen een indrukwekkend geheel.

  • De Audi TT RS Coupé is geconstrueerd voor sportieve uitdagingen.

  • De TT-modellen hebben een herkenbare vormgeving, met voor elke variant een unieke interpretatie daarvan.

  • De Audi matrix-oled-achterlichten en de vast gemonteerde RS-achtervleugel dragen bij aan de krachtige uitstraling.

  • De remzadels zijn standaard zwart gespoten, maar u kunt ook voor rood kiezen.

  • Met behulp van optionele pakketten kunt u de interieurkleuren van de Audi TT RS Coupé aan uw smaak aanpassen.

  • Dit is uw domein, met een afgevlakt RS-sportstuur, RS-transmissiehendel en edelstalen pedalen.

Krachtig, snel en dynamisch

Vermogen

294

kW

(400 pk)

Acceleratie

3,7

s

0 naar 100 km/h

Topsnelheid

280

km/h

(optioneel; standaard is 250 km/h)

High performance

De Audi TT RS Coupé beschikt over een vijfcilinder lijnmotor. Deze heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 7,9–8,0 l/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 181 g/km. Dankzij het gebruik van aluminium is deze krachtbron relatief licht. De 2.5 TFSI levert 294 kW/400 pk en 480 Nm en de TT RS sprint daarmee in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h. Ook de standaard 7-traps S tronic en quattro permanente vierwielaandrijving met speciale TT RS-regeling dragen hieraan bij. Wij kunnen de topsnelheid van 250 km/h optioneel voor u verhogen tot 280 km/h. Voor nog betere prestaties en dus nog meer sportautokarakter.

Voorkant Audi TT RS Coupé
Meer over de aandrijving en rijdynamiek

Een overtuigende uitstraling

Laat de sportief-agressieve designtaal van de Audi TT RS Coupé op u inwerken. Aan de voorkant is de singleframe-grille het opvallendste kenmerk. Deze heeft een glanzend zwarte honingraatstructuur en matzwarte omlijsting. Onderaan is een groot quattro-logo aangebracht. Van opzij gezien maken de nieuw vormgegeven dorpelverbredingen met zwarte afwerking indruk. Verheug u ook op het zware geluid dat de RS-uitlaten met ovale eindstukken produceren. De zwarte diffusorafwerking aan de achterzijde maakt het plaatje compleet.

Audi TT RS Coupé

Matrix-ledtechnologie

De verlichting is een belangrijk onderdeel van de Audi TT RS Coupé. Zo maken de optionele Audi matrix-oled-achterlichten indruk met hun technische raffinement en innovatieve design. Als ze aangaan, vertonen de vier haardunne verlichtingslagen een complete animatie. De koplampen zijn er met led- en matrix-ledtechnologie. Het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan- of uitgaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

Oled-achterlichten op de Audi TT RS Coupé

De focus ligt op RS

Van huis uit is het interieur van uw Audi TT RS Coupé opgewaardeerd met diverse speciale RS-kenmerken. Een voorbeeld daarvan is het aan de onderkant afgevlakte lederen RS-sportstuur met bedieningsknoppen. Ook de transmissiehendel en edelstalen pedalenset zijn specifiek voor de RS. RS-logo’s zijn onder meer te vinden op de verlichte instaplijsten in de deuropeningen en bovenaan de rugleuningen van de voorstoelen. Om de auto helemaal aan uw smaak aan te passen, zijn er diverse designpakketten.

Interieur Audi TT RS Coupé
Meer over de uitrusting

Overzichtelijk

De cockpit in de Audi TT RS Coupé is uw commandopost. Intelligente technologieën leveren alle belangrijke informatie. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, dat geschikt is voor handschriftherkenning, scrollen en zoomen. Spraakbediening is eveneens aanwezig.

S tronic transmissiehendel Audi TT RS Coupé
Meer over bediening en infotainment

Topsporter

Snelle sprints en uithoudingsvermogen op de lange afstand maken van de Audi TT RS Coupé een gewaardeerde topsporter in diverse disciplines. Met zijn atletische uitstraling en technische voorsprong is hij een echte winnaar.