TT Roadster > TT > Home > Audi Nederland

Luchtig design.
De Audi TT Roadster

Een echte sportwagen met een ontwerp dat onmogelijk voor een andere auto is aan te zien. Al twee decennia biedt elke Audi TT een karakteristieke uitstraling die elke generatie met zijn tijd meegaat. De TT Roadster biedt een sportieve beleving en het plezier van open rijden. Bovendien is de TT al twee decennia een echte Audi, met de modernste technologieën en de beste afwerking.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080-TT_2021_2824.jpg
1920x1080-TT_2021_2824.jpg
  • De Audi TT Roadster heeft een iconisch design.

  • Een strak design en een strakke afwerking: echt Audi, echt TT.

  • Een mooie auto krijgt nog meer karakter met verfijnde details. Zo zijn er in combinatie met S line exterieur deze aluminium strips op de dorpels. Subtiel en elegant: de instapverlichting in de vorm van de Audi ringen.

  • Deze Audi TT Roadster is in Audi exclusive Suzukagrijs metallic en heeft hoogglans zwarte gesmede lichtmetalen velgen in 10-Y-spaak-design van Audi Sport. Ook zichtbaar: het oceaanblauwe Audi exclusive leder fijnnappa op de S-sportstoelen.

  • De S-sportstoelen zijn elektrisch verstelbaar, maar de leuningzijwangen en lendensteunen zijn pneumatisch instelbaar. In dit geval zijn ze voorzien van in drie standen instelbare hoofdruimteverwarming in de rugleuningen. Stoelen, portierarmsteunen/-grepen en middenconsole zijn bekleed met palominobruin leder fijnnappa.

  • De standaard Audi virtual cockpit is een 12,3-inch groot lcd-scherm dat alle vertrouwde functies van een instrumentarium herbergt en daar veel extra informatie aan toevoegt.

  • Het Bang & Olufsen Sound System is goed voor een indrukwekkende surroundsoundweergave via twaalf luidsprekers, waaronder twee centerspeakers en twee basboxen.

  • S line-componenten maken deel uit van diverse pakketten. Daarmee benadrukt u datgene waar elke generatie Audi TT in uitblinkt: het sportieve karakter.

  • De Audi TT Roadster biedt een tijdloos design en innovatieve features zoals de matrix-oled-achterlichten. Voor een uitstraling die letterlijk en figuurlijk opvalt.

  • Met originele Audi velgen onderstreept u uw eigen stijl en het karakter van uw Audi TT. Afgebeeld zijn 18-, 19- en 20-inch gegoten en gesmede lichtmetalen velgen.

Pure power

De Audi TT Roadster beschikt duidelijk over hetzelfde DNA als de andere Audi sportmodellen. Onder de vier ringen op de motorkap liggen sterke benzinemotoren. De 40 TFSI 145 kW/197 pk is er met zeventraps S tronic versnellingsbak. Audi drive select is standaard, voor een individuele afstemming van comfortabel tot sportief. (Gemiddeld brandstofverbruik: 7,0–6,9 l/100 km; gemiddelde CO2-emissie 157–160 g/km)

Fahrdynamik
Genieten van open rijden
Onderscheidend met Audi exclusive

Zien en gezien worden

Autoverlichting is functioneel, maar op de Audi TT Roadster is het beslist ook design. En innovatief, want de Audi matrix-led-koplampen en matrix-oled-achterlichten zijn de maatstaf op het gebied van zien en gezien worden. De lichttechniek in de koplampen past zich aan de omstandigheden aan en reageert zo op elke verkeerssituatie.

Lichttechnologie

Een duidelijke koers

Het dashboard van de Audi TT Roadster zit vol met de modernste technologie. De Audi virtual cockpit is een volledig digitaal instrumentarium, waarvan u de weergave zelf kunt aanpassen. In een onbekende stad zet u bijvoorbeeld de navigatiekaart groot in beeld, zodat u goed ziet waar u heen moet. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort ook een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, voor een extra gemakkelijke bediening.

Hier sehen Sie das Audi virtual cockpit im TT Roadster
Meer over de bediening en het infotainment
Hier sitzt ein Mann mit Sonnenbrille im Audi TT Roadster und vertraut auf die Fahrerassistenzsysteme

Veiligheid voorop

In het hectische verkeer komen slimme hulpsystemen goed van pas. Audi side assist waarschuwt met een led voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de Audi TT Roadster binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, surroundweergave van obstakels en een achteruitrijcamera.

Pak elke minuut in de open lucht

In slechts tien seconden opent de grijze of zwarte kap van de Audi TT Roadster. Omdat dit zo vlug gaat, wordt open rijden heel vanzelfsprekend. Ook tijdens kortere ritten. Ook als de weerapp zijn twijfels heeft over neerslag en temperatuur. Gewoon zoveel mogelijk genieten.

Der Audi TT Roadster öffnet sein Stoffverdeck in gerade einmal zehn Sekunden