TT Coupé > TT > Home > Audi Nederland

Een designicoon.
De Audi TT Coupé.

De derde generatie van de Audi TT Coupé heeft een omvangrijke update ondergaan. Precies twintig jaar na de introductie van de eerste TT krijgt het actuele model een nog sportiever karakter, terwijl het comfort is verbeterd. De Singleframe-grille heeft nu een 3D-patroon. Met het S line sportpakket, dat ook te combineren is met Audi magnetic ride, is het TT-onderstel 10 millimeter verlaagd. Mooie lichtmetalen velgen, de korte schakelpook met ronde pookknop en de twee ronde uitlaten behoren eveneens tot de kenmerken van deze sportauto. Voeg daar de standaard Audi virtual cockpit en Audi drive select, voor het beïnvloeden van de rijdynamiek, aan toe en het is duidelijk waarom de Audi TT Coupé een van de modernste sportauto’s op de markt is.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-tt-coupe-side-my2021-191005_1.jpg
1920x1080-audi-tt-coupe-side-my2021-191005_1.jpg
  • De Audi TT Coupé is er in drie nieuwe kleuren: Cosmosblauw, Pulsoranje en Turboblauw (alleen S line).

  • Horizontale lijnen benadrukken de breedte van de Audi TT Coupé.

  • Ook in de basisversie sieren grote luchtinlaten de voorbumper.

  • De Audi TT Coupé is leverbaar met led- en matrix-led-koplampen.

  • Een schitterend interieur met bedieningsknoppen op het stuur voor infotainment en spraakbesturing.

  • Het instrumentarium is volledig digitaal en configureerbaar. Deze Audi virtual cockpit heeft een diameter van 12,3 inch.

  • Voor een topklasse audiosysteem moet u bij Bang & Olufsen zijn, dat uw Audi TT Coupé van twaalf luidsprekers voorziet.

  • Beeldbepalend en smaakgevoelig, dus daarom levert Audi af fabriek veel verschillende maten velgen in diverse ontwerpen.

  • De Audi TT Coupé zit boordevol innovatieve technologieën, standaard of als optie. Diverse assistentiesystemen kunnen u ondersteunen tijdens rijden en parkeren, terwijl Audi connect-toepassingen optimale connectiviteit en communicatie garanderen.

Toonaangevend sportief

De Audi TT Coupé is standaard uitgerust met Audi drive select, een systeem om de rijdynamiek in te stellen en daarmee de rijbeleving te bepalen. Andere hoogtepunten onder de carrosserie van de Audi TT Coupé zijn de progressieve besturing, de achterwielophanging met vier draagarmen per wiel en de elektronische stabiliteitscontrole ESC. In snel genomen bochten wordt torque vectoring actief: door korte remingrepen worden de binnenste wielen licht afgeremd en rijdt de auto nog strakker de bocht door. De zeventraps S tronic zorgt voor sportieve prestaties.

Krachtige motoren

De sterke motoren in de Audi TT Coupé zijn er met handgeschakelde zesversnellingsbak en zeventraps S tronic automaat met dubbele koppeling. Een snelle acceleratie is altijd gegarandeerd, terwijl op hogere snelheid een laag toerental voor rust in het interieur zorgt.

Leistungsträger
Meer over de bediening en het infotainment

Progressief: de autoverlichting

Een kwestie van zien en gezien worden. De Audi TT Coupé is er met led-koplampen en met matrix-led-koplampen. In de Audi matrix-led-koplampen nemen vele kleine lichtdiodes de taak op zich om een zo krachtig mogelijke lichtbundel te produceren, voortdurend aangepast aan de omstandigheden. De afzonderlijke leds gaan aan of uit of dimmen. Zo kunnen de koplampen uiterst nauwkeurig op andere verkeersdeelnemers reageren en de weg toch optimaal verlichten.

Veiligheid voorop

Bestuurdersassistentiesystemen nemen u taken uit handen, zodat u zich volledig op het autorijden kunt concentreren. De Audi TT Coupé is er onder meer met de dodehoekhulp Audi side assist, rijstrookhulp Audi active lane assist, verkeersbordherkenning en parkeerassistent inclusief camerabeeld rondom.

Compacte sportauto

Niet te groot, niet te klein, maar precies goed. De Audi TT Coupé is 4,19 meter lang en heeft een 305 liter grote bagageruimte. Dankzij een wielbasis van 2,51 meter is het interieur prettig ruim voor twee inzittenden en twee kleine kinderen of huisdieren. Vanzelfsprekend is uw auto grotendeels naar wens samen te stellen, bijvoorbeeld met sportstoelen inclusief geïntegreerde hoofdsteunen en 18-, 19- of 20-inch lichtmetalen velgen. Voor een nog sportievere uitstraling, bovenop alle standaard features.