Matrix LED-koplampen > Home > Audi Nederland

Verlichting

  • 1400x438-q7_matrix-led.jpg
1400x438-q7_matrix-led.jpg

Audi Matrix LED-koplampen

Audi Matrix LED-koplampen produceren een helder licht en zorgen zo voor een beter zicht. Bovendien is deze verlichting fraai en zuinig.

00:00 | 00:00

Audi Matrix LED-koplampen produceren een helder licht en zorgen zo voor een beter zicht.

  • 563x317-matrix-led.jpg
    Werkt met behulp van een camera

    Deze vernieuwende verlichtingstechniek werkt met behulp van een camera, LEDs en nauwkeurige optische systemen om het licht volledig adaptief te regelen. Tegemoetkomend verkeer en voorliggers worden niet fel beschenen, maar alle andere gebieden ertussenin en ernaast wel. Ook verkeersborden worden met minder fel licht beschenen, waardoor de bestuurder zichzelf niet verblindt door terugkaatsend licht. De vele verlichtingspatronen in de koplampen leveren een dynamisch proces op dat door omstanders goed is te zien, bijvoorbeeld als de lampen tussen grootlicht en dimlicht switchen of als LEDs aan- of uitgaan of dimmen als reactie op ander verkeer.

    De interne koplampdynamiek geldt ook voor de coming-home/leaving-homefunctie bij het vergrendelen en ontgrendelen van de auto en het inschakelen van de verlichting. Voor de bestuurder is echter één ding het belangrijkste: het extra zicht dat de Audi Matrix LED-koplampen opleveren.

matrix-compare.jpg

Audi A4 - Matrix LED-koplampen