Fiscaliteiten voor zakelijke rijders

De fiscaliteiten bij zakelijk rijden

U bent van plan om zakelijk te rijden. Dan zijn er een aantal fiscale regels waar u rekening mee moet houden. Wat moet u allemaal weten? Hier kunt u meer lezen over onder andere de bijtelling en rittenregistratie.

Kiest u voor kopen of leasen?

Kiest u voor kopen of leasen?

Wanneer u zakelijk wil rijden, dan kunt u een auto kopen of leasen. Alle twee de vormen hebben hun eigen fiscale regels. Waar kiest u voor? En wat zijn de voor- en nadelen? Meer hierover leest u op de kopen of leasen pagina.

Lees meer over kopen of leasen
 • 1920x1080-audi-a3-sportback-tfsi-e-my2021-1060.jpg
  BTW-aftrek

  Wanneer u een auto zakelijk koopt, dan kunt u btw-terugvorderen. Dit omdat het om een zakelijke uitgave gaat. Er zijn specifieke regels voor occasions en wanneer u een privé-auto koopt. Meer hierover leest u op de BTW-aftrek pagina.

  Meer over btw-aftrek
 • 1920x1080-Q2_2020_1259_1.jpg
  Bijtelling

  De bijtelling is een fiscale regeling voor zakelijke rijders. U krijgt hiermee te maken als u met uw zakelijke leaseauto jaarlijks meer dan 500 privé-kilometers maakt. Lees meer en bereken uw eigen bijtelling.

  Meer over bijtelling
 • 1920x1080-audi-rsq3-cockpit-ARSQ3_D_191008_1.jpg
  Rittenregistratie

  Rijdt u privé minder dan 500 kilometer? Dan hoeft u geen bijtelling te betalen. Het is dan wel essentieel om kilometerregistratie bij te houden. Zo kunt u bewijzen dat u voldoet aan die norm. Meer hierover leest u op de rittenregistratie pagina.

  Meer over rittenregistratie
 • 1920x1080-audi-q3-tfsi-e-my2021-1441.jpg
  Elektrisch rijden

  Zakelijk elektrisch rijden wordt steeds populairder. Er zijn ook steeds meer elektrische auto’s op de weg te vinden. Past zakelijk elektrisch rijden ook bij u? Ontdek meer over de fiscale voordelen bij elektrisch rijden.

  Fiscale voordelen bij elektrisch rijden
Zoek uw dealer

Meer weten over zakelijk rijden?

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Audi-dealer voor meer informatie of persoonlijk advies.

Zoek uw dealer