Audi’s mobiliteitsoplossingen > Zakelijk rijden in een Audi. > Home > Audi Nederland
Audi’s mobiliteitsoplossingen

Zakelijke mobiliteit in uw onderneming

Hoe is de zakelijke mobiliteit in uw onderneming op dit moment georganiseerd? Welke mobiliteitsoplossingen zijn er voor de toekomst?

Door de ontwikkelingen van mobiliteitsmanagement is er op het gebied van zakelijk rijden steeds meer mogelijk. Bijvoorbeeld met ingebouwde rittenregistratie en het mobiliteitsbudget.
Zo loopt Audi altijd voorop, ook op het gebied van zakelijk rijden.

883x496_adiv-p-141002.jpg

Slimme oplossingen

Mobiliteitsmanagement draait om slimme oplossingen voor mobiliteit. Niet alleen voor het woon-werkverkeer, maar vooral om mobiliteitsoplossingen waarbij wensen van de individuele werknemers van een bedrijf centraal staan.

Uit onderzoek is gebleken dat flexibilisering van arbeidstijden en mobiliteitsbudgetten bijdragen aan het terugdringen van het aantal kilometers in het woon-werkverkeer.

Fleetmanagement

Als transport een belangrijke rol speelt in uw onderneming, dan is goed fleetmanagement onmisbaar. Zeker als het leveren van producten of diensten op afgesproken tijden aan de orde is. Eén van de mobiliteitsoplossingen om inzicht te krijgen in de kosten is wagenparkbeheer.

Maar wilt u fleetmanagement uitbesteden of houdt u het in eigen hand?

Fleetmanagement
883x496_aa8-p-121001.jpg

Mobiliteitsbudget

Steeds meer bedrijven bieden medewerkers de mogelijkheid om van een mobiliteitsbudget gebruik te maken. Met dit persoonsgebonden mobiliteitsbudget krijgen werknemers niet standaard een auto van de zaak, maar een financiële vergoeding. De medewerkers zijn vrij om te kiezen of ze deze vergoeding willen gebruiken voor een (privé) geleaste auto, openbaar vervoer, de fiets of een combinatie.

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer bedrijven inzetten op invoering van het mobiliteitsbudget. Door het budget worden werknemers gestimuleerd bewust na te denken over hun vervoerskeuze en zuiniger te rijden (en bijvoorbeeld vaker het ov te pakken). Daarbij maken werknemers vaker een kostenbewuste keuze vanwege het fiscale voordeel dat het budget ze kan opleveren. Het budget is zowel in te zetten voor bijvoorbeeld een treinabonnement maar ook autogebruik kan ermee bekostigd worden. Vervoersopties combineren is ook mogelijk.
Audi Financial Services

Wat is het mobiliteitsbudget?

Het budget is een vast maandbedrag waarmee werknemers zelf mobiliteit in kunnen kopen. Zo kan iedere medewerker een eigen maatpakket samenstellen. Hij kan de ene dag de trein en ov-fiets pakken en de andere dag zijn private lease Audi en gebruikmaken van de belastingvrije kilometervergoeding. Als hij door het mixen van de mobiliteit geld overhoudt van het mobiliteitsbudget, is dat zijn fiscale voordeel. De standaard fiscale regels gelden, zoals een belastingvrije kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer.
Download whitepaper mobiliteitsbudget

De Shuttel mobiliteitskaart

Hoe uw werknemers hun woon-werkverkeer regelen, wordt overzichtelijker wanneer ze gebruikmaken van Shuttel.
De grootste voordelen van deze mobiliteitskaart zijn:
1 pas voor gebruik van openbaar vervoer, de OV-fiets, Swapfiets, tanken, parkeren, taxi's, huurauto's en (deel)auto’s
• Geautomatiseerde administratie
• Alle gemaakte vervoerskosten betaald met de Shuttel-kaart
• Alle gemaakte kosten in 1 factuur overzichtelijk voor werkgever en werknemer
• Iedere rit de mogelijkheid om de snelste, groenste en goedkoopste opties met elkaar af te wegen
vormen-zakelijke-mobiliteit2.jpg