Zakelijk elektrisch rijden: wat zijn de voordelen?
bijtelling berekenen

Zakelijk elektrisch rijden

Audi Nederland Fiscale regels
Zakelijk elektrisch rijden

Zakelijk elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en het aantal elektrische auto’s op de weg blijft toenemen. En dat is niet zomaar. Naast dat het beter is voor het milieu, komt de zakelijke rijder in aanmerking voor veel fiscale voordelen. Audi vertelt u er meer over.

Alle voordelen voor u op een rij

Waarom zakelijk elektrisch leasen?

U kunt ervoor kiezen om een elektrische auto zakelijk te leasen. Dit is met name geschikt voor zzp’ers en mkb’ers die voor een vast bedrag in de maand in een elektrische auto willen rijden. Alle kosten zitten in het leasebedrag inbegrepen en er zijn geen onderhoudskosten. Ook hoeft u niet te investeren in een bedrijfsauto, waardoor u meer geld overhoudt voor andere zaken.

Lees meer over zakelijk leasen
Waarom zakelijk elektrisch leasen?

De fiscale voordelen bij zakelijk elektrisch rijden

Wanneer u besluit om zakelijk een elektrische auto te rijden, dan profiteert u, afhankelijk of u least of koopt, van fiscale voordelen. We zetten de belangrijkste punten op een rij:

  • BPM-vrijstelling blijft: Omdat elektrische auto’s niet bijdragen aan de CO2-uitstoot, betaalt u t/m 2025 bij de aanschaf van een volledig elektrische auto geen BPM.
  • Geen motorrijtuigenbelasting: Met een elektrische auto betaalt u tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting (MRB).
  • Lage bijtelling: Voor een elektrische auto betaalt u in 2023 een bijtelling van 16%. De grens waarvoor dit voordeel geldt gaat naar beneden, namelijk € 30.000,-. Voor elke euro hierboven betaal je 22% bijtelling.
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA): De ‘Milieu-investeringsaftrek’ (MIA) is een subsidie op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Kiest u als ondernemer voor een elektrische auto tot € 75.000, dan kunt u van deze regeling profiteren.
Zoek uw dealer

Geïnteresseerd in elektrisch zakelijk rijden?

Heeft u interesse in zakelijk elektrisch rijden? Of zou u graag meer willen weten over het onderwerp? Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Audi-dealer voor meer informatie of persoonlijk advies.

Zoek uw dealer
Audi Nederland Fiscale regels
Zakelijk elektrisch rijden