Een Audi kopen > Zakelijk rijden in een Audi. > Home > Audi Nederland

Zakelijk rijden

  • 1400x438_AA4_151017_1.jpg
1400x438_AA4_151017_1.jpg

Een Audi kopen

Privé of zakelijk?

Heeft u als ondernemer regelmatig een auto nodig omdat u vaak bij klanten langs moet? Of omdat u als zzp’er opdrachten buiten uw directe omgeving hebt aangenomen? Dan is het de moeite waard om te bedenken of u deze Audi zakelijk of privé wilt kopen.

Als u de auto voor meer dan 10% voor zakelijke ritten zult gebruiken, heb je namelijk de keuze om deze auto privé of zakelijk aan te schaffen.

Deze keuze kun je alleen bij het moment van aankoop maken.

Zakelijke auto kopen

Wanneer u op zoek bent naar een auto voor zakelijk vervoer, kan het voordelig zijn om zakelijk een Audi te kopen. Als u een auto voor de zaak gekocht hebt, mag u de jaarlijkse afschrijvingskosten, maar ook de kosten voor brandstof en onderhoud als aftrekpost gebruiken. Wilt u echter meer dan 500 kilometer privé rijden met uw zakelijke auto, dan zult u bijtelling moeten betalen. Hierdoor kan het soms voordelig zijn om uw zakelijke auto privé te kopen.

Zakelijke auto privé kopen

U kunt ook besluiten om uw privéauto voor zakelijk vervoer te gaan gebruiken. Kiest u ervoor om een Audi privé te kopen en zakelijk te gebruiken, dan mag u de btw op onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten aftrekken. De btw-aftrek geldt voor zover u zelf ook btw-belaste activiteiten hebt en voor zover u de auto voor uw onderneming gebruikt. Ga daarbij uit van de verhouding tussen het aantal zakelijke kilometers en het aantal verreden kilometers op jaarbasis.

Om gebruik te maken van de voordelen bij deze regeling, moet u een rittenregistratie bijhouden voor alle zakelijke kilometers die u heeft gemaakt. Dan weten u en de fiscus hoeveel kilometer u voor 19 cent kunt aftrekken en hoeveel BTW u kunt terugkrijgen.

De voordelen van een privéauto voor zakelijk gebruik inzetten, zijn groot:
• U betaalt geen bijtelling
• 19 cent aftrek per kilometer
• Teruggave omzetbelasting van onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten over de gereden zakelijke kilometers