Autoverzekering

Leasen als ZZP'er

Home> Audi Nederland Leasen
Leasen als ZZP'er

Leasen als ZZP'er

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Door de wisselende opdrachten die zich door het hele land bevinden, bent u veel onderweg. Wat is allemaal belangrijk om te weten als u van plan bent om zakelijk te leasen als zzp’er? En kiest u voor financial lease, operational lease of shortlease?

Audi Operational Lease

Deze manier van leasen bij Audi lijkt het meest op huren: u wordt als zzp'er namelijk geen eigenaar van de auto. Het heeft dus geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit en liquiditeit van uw onderneming. Operational lease gaat uit van de meest complete leasevorm, waarbij o.a. reparatie, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk dekking), afschrijving, rente en houderschapsbelasting inclusief is.

 

Audi Financial Lease

Bij Financial Lease ligt het economische risico bij u als leaser. Financial Lease draait dan ook om de financiering van uw nieuwe Audi, de auto is uw eigendom. Deze leasemethode stelt u simpelweg in staat om de beste Audi voor uw situatie te financieren. Het voordeel voor u als zzp'er is bovendien dat u de BTW bijvoorbeeld kunt terugvragen.

 

Additional Lease

Deze optie biedt u de mogelijkheid om voor een korte periode een auto van groter formaat te rijden, bijvoorbeeld wanneer u op vakantie gaat. In dit geval rijdt u in het dagelijks leven in het woon-werkverkeer een kleinere, zuinige leaseauto. Gaat u bijna op vakantie? Dan ruilt u deze auto tijdelijk om voor een variant, die tijdens de reis meer ruimte biedt. Na de vakantie vervangt u de grotere auto gewoon weer voor de zuinigere auto, waarmee u de dagelijkse bezigheden weer oppakt.

 

Short Lease

Bent u als zzp'er nog maar net begonnen, maar heeft u wel behoefte aan een goede, betrouwbare auto? Dan biedt Audi u de keuze om verkort een auto te leasen. Hierbij is het mogelijk om tegen een scherpe prijs een contract af te sluiten voor een korte looptijd, van 12 tot 24 maanden. Ook bij Short Lease van een Audi heeft u alle voordelen van een compleet operational leasepakket:

  • Reparatie, onderhoud en banden
  • All-risk dekking
  • Afschrijving rente, houderschapsbelasting
 

Stock Lease

Bij Stock Lease kunt u een jong gebruikte Audi kiezen, die u tegen een lager tarief (al dan niet met een lage bijtelling) kunt rijden. Ideaal voor u als zzp'er, want de minimale looptijd begint bij Stock Lease al bij 12 maanden. Bovendien zijn de aangescherpte bijtellingsregels van 2017 op deze manier van autolease niet altijd van toepassing, wat u als ondernemer meer voordeel kan opleveren terwijl u gewoon een uitstekend onderhouden Audi rijdt met een lage kilometerstand.

 

Flexible Lease

Heeft u als zzp’er vooral behoefte aan flexibiliteit bij een leaseauto? Dan is Flexible Lease de beste keuze. Maakt het bedrijf een grote groei of krimp door? Dan kunt u bij Audi al na 12 maanden deze overeenkomst kosteloos opzeggen, mits u aan de voorwaarden voldoet; ook als de looptijd in eerste instantie 48 maanden was. Voor de periode waarin u gebruikmaakt van deze manier van autolease, kunt u rekenen op dezelfde service als een full operational leaseproduct:

  • Reparatie, onderhoud en banden
  • All-risk dekking
  • Afschrijving rente, houderschapsbelasting
 

Als u eenmaal heeft besloten welke vorm van zakelijk leasen bij Audi voor u als zzp’er het meest geschikt is, dan komen er nog een paar aanvullende aspecten bij kijken.

Misschien heeft u nog geen keuze gemaakt en wilt u zich beter inlezen voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt voor het leasen van een Audi. Wilt u op basis van aanvullende informatie een gedegen keuze maken en meer weten over de keuzes omtrent mobiliteit als zzp'er?

Wij hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet:

Home> Audi Nederland Leasen
Leasen als ZZP'er