Bijtelling berekenen > Modellen > Home > Audi Nederland

Bijtelling berekenen

  • 1400x438-bijtelling.jpg
1400x438-bijtelling.jpg

100% Audi, 22% bijtelling

Met een Audi als auto van de zaak komt u goed voor de dag. Ook privé bewijst een Audi zijn meerwaarde dankzij het gebruiksvriendelijke interieur en de veiligheid voor alle inzittenden. Bij privégebruik van een auto van de zaak krijgt u te maken met fiscale bijtelling.

Bijtelling 2017

Least u zakelijk een Audi? Dan is de kans groot dat u bijtelling betaalt. Bijtelling blijft belangrijk voor zakelijke rijders die ook privé gebruik maken van hun auto. Zeker gezien de aan verandering onderhevige regels, voorwaarden en bijtellingspercentages. De wijzigingen zorgen ieder jaar voor een ander kostenplaatje.

Over bijtelling

Bijtelling is het bedrag dat u afdraagt aan de belasting als u met uw zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometers privé rijdt. Die 500 kilometer heeft u vaak al snel gereden. Bij het bepalen van de hoogte van de bijtelling is de CO2-uitstoot steeds belangrijker geworden. Voor de bijtelling van 2018 is het fiscale stelsel vereenvoudigd en zijn er 2 mogelijkheden: 4% of 22% bijtelling. De 4% bijtelling geldt alleen voor volledig elektrische auto’s. Bij leaseauto’s met meer dan 0% uitstoot geldt sinds 2017 een bijtellingspercentage van 22%. Overigens telt de 22% alleen bij auto’s met een kentekendatum vanaf 1 januari 2017.

Op dit moment heeft Audi de Audi e-tron die volledig electrisch is en in de 4% categorie valt. Wat betreft de bijtelling gaat het bij uw nieuwe Audi uit 2017 om een percentage van 22%.
1920x1080-opladen.jpg

Audi e-tron leasen met maar 4% bijtelling

De nieuwe Audi e-tron is mede door de Milieu investeringsaftrek (MIA) bereikbaarder dan ooit. Kies je voor een Audi e-tron, dan wordt het bijtellingspercentage van 4% gerekend.
Bekijk de Audi e-tron

Fiscale bijtelling 2018 berekenen

Het bijtellingsbedrag dat u netto per maand betaalt, hangt af van 3 factoren:
1. Fiscale waarde van uw Audi
2. Bijtellingspercentage
3. Gehanteerd loonbelastingtarief

De rekensom:
Fiscale waarde x bijtellingspercentage x belastingschijf/12 maanden = maandelijkse bijtelling

Netto bijtelling berekenen

U kunt de bijtelling zelf berekenen, maar u kunt het ook laten uitrekenen. Gebruik daarvoor de onderstaande rekentool*. De uitkomst van de tool vertelt u hoeveel belasting u betaalt (naast de eventuele eigen bijdrage die u aan uw werkgever betaalt).

*Let op: De uitkomst van de rekentool is een indicatie, geen definitief bedrag. Aan de rekentool en de uitkomst daarvan kunnen geen rechten worden ontleend. Het berekende bedrag is de bijtelling op de dag dat u rekentool heeft geraadpleegd. Eerder toegekende bijtellingskortingen blijven in principe van toepassing voor een periode van 60 maanden na de eerste kentekeninschrijving.
Voorsprong door techniek 05_Connect.jpg

Voorsprong door techniek, daar staan wij voor. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Ervaar zelf wat Audi allemaal in huis heeft.