Audi modellen en bijtelling > Modellen > Home > Audi Nederland

Audi modellen en bijtelling

  • 1400x438-bijtelling.jpg
1400x438-bijtelling.jpg

100% Audi, 22% bijtelling

Met een Audi als auto van de zaak komt u goed voor de dag. Ook privé bewijst een Audi zijn meerwaarde dankzij het gebruiksvriendelijke interieur en de veiligheid voor alle inzittenden. Bij privégebruik van een auto van de zaak krijgt u te maken met fiscale bijtelling.

Rijdt u in een Audi die in 2017 op kenteken is gezet? Dan geldt een bijtelling bij uw loon van 22 procent. Vanaf 1 januari 2017 is de bijtelling voor alle leaseauto's naar 22% gegaan. De afgelopen jaren had het verschil in CO2 uitstoot veel invloed op het bijtellingspercentage. Vanaf 2017 is het bijtellingsstelsel sterk vereenvoudigd. De enige uitzondering op de regel zijn auto’s die 0 gram CO2 uitstoten, want daarvoor hoeft de gebruiker slechts 4% van de fiscale waarde bij het loon op te tellen.

De emissie bepaalt het percentage De autobelastingen zijn de laatste jaren vaak veranderd. Zo zijn er veel bijtellingspercentages geweest en wijzigden regelmatig de categorieën auto’s die recht gaven op een lagere bijtelling. Nu is het fiscaal stelsel vereenvoudigd, waardoor alle nieuwe auto’s die fossiele brandstof kunnen tanken in de 22-procentcategorie vallen, en exemplaren die uitsluitend op elektriciteit of waterstof rijden goed zijn voor 4 procent bijtelling.
Bijtelling geldt vijf jaar bij privégebruik Bijtelling is alleen verschuldigd door berijders van een zakelijk aangeschafte auto. Voorbeelden zijn:
  • een werknemer die in een leaseauto van de werkgever rijdt
  • een werknemer die in een door de werkgever aangeschafte auto rijdt
  • een zelfstandig ondernemer die via zijn bedrijf in een leaseauto rijdt
  • een zelfstandig ondernemer die op naam van zijn bedrijf een auto aanschaft

De bijtelling is pas van toepassing als per jaar meer dan 500 privékilometers worden afgelegd.

Het bijtellingspercentage geldt gedurende vijf jaar na het op kenteken zetten van de auto. Dit percentage wijzigt in die periode niet; ook niet als er nieuwe fiscale regels komen.

Bijtellingspercentage in de prijslijst In elke Audi prijslijst staan de bijtellingspercentages vermeld. Per motor- en transmissiecombinatie, carrosserievariant en uitrustingsline is zo direct te zien welk percentage op een specifieke Audi van toepassing is.
Een nieuwe Audi met 15% bijtelling 563x317-a3-q7-e-tron.jpg

De A3 Sportback e-tron en Q7 e-tron quattro met een bijtelling van maar 15% zijn nog verkrijgbaar bij uw Audi-dealer.

Audi Selectie :plus 320x160-7-procent.jpg

Profiteer van 7% bijtelling op de occasion voorraad Audi A3 Sportback e-tron uit 2015.

Voorsprong door techniek 05_Connect.jpg

Voorsprong door techniek, daar staan wij voor. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Ervaar zelf wat Audi allemaal in huis heeft.