Zelfrijdende auto’s > Voorsprong door techniek > Audi Nederland
Voorsprong door techniek

Autonoom rijden

Audi piloted driving

De toekomstige introductie van zelfrijdende auto’s is een van de belangrijkste actuele ontwikkelingen in de auto-industrie. Audi heeft een schat aan ervaring met autonoom rijden.

Diverse testauto’s hebben zelfstandig al veel kilometers afgelegd op Amerikaanse, Europese en Chinese wegen. Zelfs op het circuit van Hockenheim en tijdens de heuvelklim op Pikes Peak is al bewezen hoe geavanceerd Audi piloted driving is.

Toekomstige zelfrijdende productiemodellen zullen zich thuis voelen in het dagelijks verkeer en zich naadloos aanpassen aan de telkens veranderende omstandigheden.

 • 1920-1080-exterieur2.jpg
  Audi AI:ME

  DE AI:ME concept car is er vooral voor de stedelijke omgeving. Hier is de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van de inzetbaarheid belangrijker dan een enorme reikwijdte en hoge topsnelheden.

  Lees over de Audi AI:ME concept
 • 563x317-brein.jpg
  Het Audi brein achter piloted driving

  zFAS, het Fahrassistenzsteuergerät, is de spil voor piloted driving van Audi. Het is een elektronisch brein dat gebruikmaakt van supersnelle hightech processoren. Deze verwerken alle informatie die nodig is voor zelfstandige rijfuncties en sturen op basis daarvan de verschillende systemen aan.

  Meer over zFAS
 • 563x317-testrit.jpg
  Een bijzondere testrit

  Audi ontwikkelaar Thomas Müller en zijn team lieten Lu Ban en Kong Ming, twee semi-autonome prototypes van de Audi A7 Sportback, een bijzondere testrit maken. Een in eerste instantie onzekere en daarna enthousiaste verslaggever doet verslag.

  Testrit in Shanghai
 • 563x317-videos.jpg
  Video's

  Zien is geloven. Bekijk onder andere de spectaculaire video's van de autonoom rijdende auto's van Audi op diverse circuits. Of bent u geïnteresseerd hoe de ontwikkeling van autonoom rijdende auto's tot stand is gekomen?

  Bekijk de video's
 • 563x317-interview.jpg
  Interviews

  Interviews met Thomas Müller en Rupert Stadler over de recente ontwikkelingen rond autonoom rijden en welke voordelen dit voor ons mee gaat brengen.

  Lees het interviews
 • 563x317-a7piloteddriving.jpg
  De vijf niveaus van autonoom rijden

  Van deels geautomatiseerd rijden onder wakend oog van de bestuurder tot volledig autonoom rijden met inzittenden die 100% op de techniek kunnen vertrouwen. Auto’s worden slimmer en zelfstandiger. Er zijn vijf categorieën te onderscheiden. Audi is al bij drie.

  Tel mee van 1 tot en met 5
 • 563x317_Audi_air_innovation_is_in_the_air_Teaser_Image_02.jpg
  De geschiedenis van autonoom rijden

  Audi loopt al meer dan tien jaar voorop in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Langdurige research en heel veel tests hebben voor baanbrekende technologie gezorgd.

  Geschiedenis piloted driving
 • 563x317-audi-ai.jpg
  Audi AI- de intelligente auto die met je meedenkt

  Audi gaat nadrukkelijker dan ooit een voortrekkersrol vervullen bij de implementatie van innovatieve, slimme systemen die de taken van de bestuurder verlichten en zorgen voor nieuwe manieren om de tijd in de auto optimaal te gebruiken.

  Meer over Audi AI
 • 563x317-ai.png
  beyond initiative

  Een internationaal interdisciplinair netwerk van KI-experts. Audi steunt met het beyond initiative onderzoek naar kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) voor zelfrijdende auto's.

  Meer over het beyond initiative
 • 563x317_a178371-large.jpg
  Het 25th Hour-project

  Bestuurders zitten gemiddeld zo’n 50 minuten per dag achter het stuur. In het 25th Hour-project onderzoekt Audi hoe die tijd in een zelfrijdende auto (beter) gebruikt kan worden.

  Meer 25th Hour-project
 • 563x317-blank.png
   
 • 563x317-blank.png