Welkom in de ontspanningsruimte > Toekomst > Audi Nederland
Audi Nederland Toekomst
Welkom in de ontspanningsruimte

Welkom in de ontspanningsruimte

Met de usecase 'health' kan in de Audi urbansphere concept een feel-good-programma worden geselecteerd, waarmee de auto in een bijzondere ontspanningsruimte verandert.

Tekst: AUDI AG - Foto's: AUDI AG Leestijd: 4 minuten

De afgebeelde auto is een studiemodel en niet leverbaar als productiemodel.

Adem in: in de usecase 'health' stelt de digitale assistent een meditatie voor.

De verlichting wordt gedimd tot een abrikooskleurige sfeerverlichting, er klinkt ontspanningsmuziek, het display stelt een rustig ademritme voor, de stoel kantelt achterover - u hoeft alleen nog maar in en uit te ademen. Geniet van de rust. Laat de buitenwereld achter u.

Er is aan alles gedacht, zodat u zich in de Audi urbansphere concept* volledig op de meditatie kunt richten. De auto wordt een plek om te ontspannen, en biedt een overweldigende feel-good-ervaring.

Zodra deze usecase, met de naam 'health', in de Audi conceptcar wordt geactiveerd, zorgt de combinatie van licht, stoel, geluid en interface voor een bijzondere sfeer.


Audi urbansphere concept

De digitale assistent is net een butler. Hij staat altijd voor je klaar en bekommert zich om je. Hij geeft suggesties en je kunt met hem communiceren.

Christina Huber

Christina Huber, user-interface-designer bij Audi, heeft het proces in samenwerking met Italdesign vormgegeven, een designstudio in het Italiaanse Turijn die bij AUDI AG hoort: "De Audi urbansphere concept is een afgeschermde, beschermde ruimte. Met de usecase 'health' creëert de auto een cocooning-effect dat je helemaal onderdompelt. Die bijzondere sfeer zul je thuis nooit vinden."

 

De usecase 'health' is geïntegreerd in een holistisch proces. Als de passagier de Audi urbansphere concept nadert, wordt allereerst een welkomscenario gestart: de auto projecteert een lichttapijt op de grond en opent automatisch de portieren. De intarsia en sfeerverlichting worden zichtbaar en de stoel draait naar de geopende portieren toe. Na het instappen wordt de passagier op het digitale interface verwelkomd door een persoonlijke assistent. Christina Huber: "De digitale assistent is net een butler. Hij staat altijd voor je klaar en bekommert zich om je. Hij geeft suggesties en je kunt met hem communiceren."


Christina Huber.
 

De assistent stelt bijvoorbeeld ook de usecase 'health' voor. Zodra deze door een passagier in de tweede zitrij wordt geactiveerd, start een camera in de rugleuning van de stoel daarvoor een gezichtsscan, die de pupilgrootte meet en zo een zogenaamde stressfactor vaststelt. Als deze hoog is, wordt de meeslepende meditatie geactiveerd om de passagier in een ontspanningstoestand te brengen. In het interieur van de Audi urbansphere concept wordt een volledig andere sfeer gecreëerd. Het licht verandert in een warme kleur die ontspanning stimuleert, er klinkt een sound uit de categorie 'Ontspanning' en de stoel wordt ingesteld op de 60-graden-ontspanningspositie.

Nadat de meditatie is afgelopen, gaat de sfeer in het interieur weer terug naar de neutraalstand, waarna de passagiers kunnen bepalen hoe zij de Audi urbansphere concept tijdens de rit willen gebruiken: om geconcentreerd te werken, naar inspirerende muziek te luisteren of druk te communiceren.

De usecase 'health' van de Audi urbansphere concept dient zowel als uitnodiging en als voorzorg. Bij het instappen in het voertuig: ga zitten, ontspan en kom tot rust. En gebruik daarna, met nieuwe kracht, deze verzamelde energie.


De Audi urbansphere concept is een afgeschermde, beschermde ruimte. Met de usecase 'health' creëert de auto een cocooning-effect dat je helemaal onderdompelt.

Christina Huber

Een cocon in drukke megasteden: in de Audi urbansphere concept genieten passagiers van hun eigen toevluchtsoord.