Het karakter van een ontwerp > Toekomst > Audi Nederland
Audi Nederland Toekomst
Het karakter van een ontwerp

Het karakter van een ontwerp

Marc Lichte, Head of Design van Audi, onthult wat volgens hem de karakterbepalende eigenschappen zijn van de iconische Audi skysphere concept.

Tekst: AUDI AG ― Vertaling: Stefan Wilms ― Foto's: AUDI AG Leestijd: 3 minuten

De afgebeelde auto is een studiemodel en niet leverbaar als productiemodel.

Het prestige panel onder de A-stijl met Marc Lichte.Het prestige panel onder de A-stijl met Marc Lichte.

“Ik doe dit werk al bijna 25 jaar en ik heb in die tijd veel auto’s ontworpen. Dit is absoluut een van de opzienbarendste showcars waaraan ik met mijn team heb gewerkt.”

 

Audi skysphere concept met open deur.Audi skysphere concept met open deur.

“De Audi skysphere is geïnspireerd op de Horch 853, een roadster uit de jaren dertig met goede ideeën over rijdynamiek en comfort. In de Audi skysphere zijn die eigenschappen naar de toekomst vertaald.”

 

De Audi skysphere heeft een digitale grille.De Audi skysphere heeft een digitale grille.

“Deze auto biedt een blik in de toekomst. De Audi skysphere geeft visueel en functioneel vorm aan de vooruitstrevende techniek voor geautomatiseerd rijden. Het is een echte sportauto die in enkele seconden in een zelfrijdende lounge verandert.”

 

Designer Marc Lichte bij de virtuele buitenspiegel.Designer Marc Lichte bij de virtuele buitenspiegel.

“De Audi skysphere heeft adembenemende proporties. Met zijn grote wielen, forse wielbasis, zeer lange en lage voorklep, korte achteroverhang en speedster-daklijn is het een rijdende droom."

 

Designer Marc Lichte naast de Audi skysphere concept.Designer Marc Lichte naast de Audi skysphere concept.

“De combinatie van een uiterst gespierd ontwerp en elegante lijnen is het pièce de résistance, omdat die zo vooruitstrevend is. Deze extreem sportieve, atletische auto is verrassend slank en elegant. De Audi skysphere is een progressieve roadster-interpretatie.”