1300x551_Common-Rail-System.jpg


Common-railsysteem

Common rail is Engels voor ‘gemeenschappelijke leiding’. Een pomp zorgt ervoor dat er constant brandstof in deze rail is met een druk van maximaal 2.000 bar. Om dat in perspectief te plaatsen: 2.000 bar komt overeen met de druk van een grote sedan op een vierkante centimeter.

Het common-railsysteem maakt een zeer gelijkmatige, comfortabele en efficiënte verbranding mogelijk.

Door de hoge druk en verstuivers met zeer kleine openingen van slechts een tiende millimeter, kunnen de injectoren in een common-railsysteem de brandstof zeer verfijnd vernevelen. Dit draagt bij aan een zeer goede, homogene mengselvorming en aan een zeer efficiënte verbranding, die op zijn beurt gunstig is voor een hoog vermogen, geringe emissies en een laag verbruik.
00:00 | 00:00
De piëzo-injectoren die Audi gebruikt, openen en sluiten in een fractie van een milliseconde en kunnen exact kleine hoeveelheden van minder dan een duizendste gram injecteren. Deze grote dynamiek laat toe om het aantal inspuitingen per arbeidsslag te vergroten. Zo werkt bijvoorbeeld de 3.0 TDI met wel vijf deelinspuitingen. Deze strategie reduceert de emissies en zorgt door de voorinspuiting voor een gelijkmatigere ontbranding, waardoor de motor stiller is.
Voorsprong door techniek 05_Connect.jpg

Voorsprong door techniek, daar staan wij voor. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Ervaar zelf wat Audi allemaal in huis heeft.

De wereld van quattro 320x160-quattro.jpg

Ontdek de wereld van quattro en ervaar de unieke technologie.