1300x551_Audi_e-tron_BatteryConcept_Gallery_01_1920x1080_TeaserStage_1600x900.jpg

Naar een draadloze toekomst. Afstanden overbruggen.

Naar een draadloze toekomst. Afstanden overbruggen.

Wat hebben een Audi e-tron en een elektrische tandenborstel met elkaar gemeen? Op de eerste plaats werken ze allebei elektrisch. Ten tweede zijn ze in de toekomst op dezelfde manier op te laden, namelijk draadloos.

  • 563x317_Audi_e-tron_BatteryConcept_02_1920x1080.jpg
    Tandenborstel

    Wie ’s morgens in de badkamer naar de tandenborstel grijpt, kan lekker lang poetsen omdat de batterij ’s nachts draadloos is opgeladen. Er zit een spoel in de houder annex oplader en eentje in de tandenborstel. De spoel in de oplaadunit wekt met behulp van wisselspanning een magnetisch veld op. Dat zorgt weer voor spanning in de spoel van de tandenborstel en laadt zo de batterij op. Poetsen maar!

Bij Audi Electronics Venture GmbH, een volle dochter van AUDI AG, werken we eraan om dit principe van de badkamer naar de auto te halen. Dit zou betekenen dat u uw Audi e-tron alleen maar hoeft te parkeren om het opladen automatisch te laten beginnen. We kijken zelfs al naar het implementeren van deze technologie in openbare parkeerplekken. De uitdaging is om het energieverlies te compenseren dat in het vijftien centimeter grote gat ontstaat tussen de auto en de oplaadplaat. Het heeft er alle schijn van dat dit met een oscillerend circuit is te ondervangen, waardoor de energieoverdracht tussen de twee spoelen veel minder verlies oplevert. Net zoals met de tandenborstel.