1300x551_second_life_2_1920x1080.jpg

Een frisse start

Een frisse start

Het reviseren van dynamo’s en startmotoren scheelt honderden tonnen staal, koper en aluminium per jaar. Bovendien biedt dit productieproces kansen voor mensen met beperkingen.

Sinds de oprichting zijn meer dan 6,8 miljoen componenten gereviseerd - naast elkaar gelegd zou je daarmee van de fabriek in Ingolstadt tot in Rome kunnen komen.

  • 563x317_intelligentmix_c2-p1_d_2048w.jpg
    Van oud naar vrijwel nieuw

    Bij binnenkomst zijn alle onderdelen stoffig en vies. Niet vreemd na vele kilometers te hebben afgelegd. De componenten worden volledig uit elkaar gehaald en op beschadigingen gecontroleerd. Daarna worden ze schoongemaakt, gesmeerd en opnieuw gemonteerd inclusief nieuwe kogellagers en lagerbussen. In ongeveer tien werkdagen ondergaan de auto-onderdelen hun transformatie van oud voorwerp naar vrijwel nieuw product. Daarvoor geldt dezelfde tweejarige garantie als op volledig nieuwe onderdelen, maar de adviesprijs is veertig procent lager.

De afdeling

De afdeling betekent niet alleen voor metalen voorwerpen een nieuw begin. Bijna de helft van de werknemers heeft een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het bedrijfsonderdeel is erin gespecialiseerd om voor iedereen een passende baan te vinden, zodat mensen hun capaciteiten optimaal kunnen benutten. We spraken met Franz Eichinger. Hij heeft een visuele beperking en kan daardoor niet zien of er scheuren in het staal zitten of dat het schroefdraad beschadigd is. Daarom voelt en luistert hij en dat werkt bijzonder goed. Mocht hij ondersteuning nodig hebben, dan is er altijd iemand in de buurt. Mensen bieden elkaar een helpende hand. De afdeling is bekend om de teamgeest en de frisse starts.