Bericht voor onze klanten > Home > Audi Nederland

Bericht voor onze klanten

 • Wij zijn pas tevreden als elke betrokken Audi*
  een update heeft gekregen. Ook die van u.

  1400x438_Diesel_V4.jpg

Wij zijn pas tevreden als elke betrokken Audi*
een update heeft gekregen. Ook die van u.

1400x438_Diesel_V4.jpg

Beste Audi-rijder,

Waarschijnlijk heeft u gemerkt dat er veel aandacht is voor de emissies van dieselmotoren. Met name de uitstoot van stikstofoxide (NOx) in testsituaties op de rollenbank kan op veel belangstelling rekenen.

In bepaalde auto's is software gebruikt die onder testomstandigheden de uitstoot van stikstofoxide optimaliseert. We zullen deze software snel en klantvriendelijk aanpassen en gerichte maatregelen treffen. Dat doen wij met technische maatregelen waardoor aan emissienormen wordt voldaan, zonder de rijeigenschappen, het motorvermogen en het verbruik te beïnvloeden.

U kunt erop vertrouwen dat wij er alles aan zullen doen om de afhandeling voor de betrokken auto's zo eenvoudig mogelijk te maken.

De oplossing

 • 750x410_Audi_EA189_Hardware_Update.jpg
  1.6 TDI (EA 189): aanpassen van de hard- en software

  Voor de 1,6-litermotor van het type ES 189 wordt zowel een software-update als een stromingsrooster gebruikt. Dit is een roostertje dat de stroming voor de luchtmassameter stabiliseert en daardoor tot een exacter meetresultaat leidt. Zodoende is de benodigde brandstofhoeveelheid nauwkeuriger te bepalen, wat voor een verbeterd verbrandingsproces zorgt. In combinatie met de hierop afgestemde softwareoptimalisatie en de daaruit volgende verbeterde motorregeling, leidt dit ertoe dat de motor binnen de emissiegrenswaarden blijft. De aanpassingen aan de auto duren ongeveer 45 minuten.

 • 750x410_Werkstatt_Montage_A3.jpg
  2.0 TDI (EA 189): aanpassen van de software

  Voor de 2.0 TDI van het type EA 189 hebben we een softwareoplossing ontwikkeld. Een Audi-monteur kan via een diagnoseapparaat de autosoftware updaten. De aangepaste software zorgt voor een verbeterd motormanagement en daardoor voor het voldoen aan de emissienormen. Deze aanpassing van de auto duurt ongeveer een half uur.

Informatievideo’s

In onderstaande video's laten we graag zien welke maatregelen hiervoor zijn genomen en leggen we wat meer uit over de reden van de terugroepactie.

De uitvoering: gratis en ongecompliceerd

De update kan door de Audi dealer binnen een uur worden uitgevoerd en is uiteraard geheel kosteloos. Om uw agenda te ontzien, kan het uitvoeren van de update, indien gewenst ook gecombineerd worden met een reguliere onderhoudsbeurt. Mocht u daar prijs op stellen dan kunt u kostenloos gebruik maken van passende, vervangende mobiliteit.

Meer informatie

Controleer of uw auto betrokken is

Door het chassisnummer van 17 karakters (format: WAUZZZ4FX9N000100) hier in te vullen, kunt u controleren of de terugroepactie voor dieselmotor type EA 189 (23Q4) voor uw Audi geldt. Gebruik voor vragen het contactformulier of neem rechtstreeks contact op met Audi Klantenservice via info@audi.nl.
Andere maatregelen: hier kunt u controleren of een andere terugroepactie op uw auto van toepassing is.
Vul het chassisnummer in
U kunt ook contact opnemen met uw Audi dealer.
Zoek een Audi dealer
* Modellen met viercilinder dieselmotoren van het type EA 189 (modeljaren 2008 tot 2015)
Contact met Audi 320x160_ADIV_P_10279.jpg

Heeft u vragen over de huidige situatie bij Audi of de status van uw auto? Onze Klantenservice helpt u graag.

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Bel 0800-2834485. (bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 18:00 uur).

Of stuur een e-mail naar info@audi.nl